Totalul afișărilor de pagină

Faceți căutări pe acest blog

miercuri, 2 iunie 2010

NE PREGATIM DE UNIRE CU CATOLICII?

Nu stiu ce se intampla in interiorul bisericii, dar vad ca se precipita actiunea ecumenista de unitate intre ortodocsi si catolici. Ma intreb , insa, daca se va face , de fapt, o asimilare a ortodocsilor de catre catolici, cu recunoasterea primatului papal si acceptarea filioque in Crezul ortodox. Daca va fi asa, de fapt se va trada ortodoxia , sfanta traditie si toata invatatura sfintilor si duhovnicilor nostri. Trebuie sa veghem, sa fim atenti si sa ramanem in Ortodoxie!
danutza

Mitropolitul Filaret al Belorusiei: "A sosit timpul unor paşi DECISIVI spre UNITATE"

Acum este timpul pentru Bisericile Ortodoxă şi Catolică să facă pasul spre unitate, şi pentru Papa Benedict al XVI-lea şi Patriarhul ortodox al Moscovei să se întâlnească, crede Exarhul întregii Bielorusii. Mitropolitul Filaret de Minsk şi Slutsk a afirmat aceasta marţi, la o conferinţă internaţională ce se desfăşoară la Roma cu tema: “Săracii sunt o comoară preţioasă a Bisericii – ortodocşii şi catolicii împreună pe drumul carităţii”.
În timpul conferinţei, promovată de Comunitatea Sant Egidio, participanţii au reflectat la modul în care sunt percepuţi cei mai defavorizaţi membri ai societăţii, la mărturia Părinţilor Bisericii şi la provocările puse de noile problematici sociale. Conform Mitropolitul Filaret a sosit timpul să se facă paşi decisivi pe drumul unităţii. Liderul ortodox a spus că ambele Biserici caută unitatea deplină, lucru pe care l-a constatat din întâlnirile avute cu reprezentanţii Bisericii Catolice.
Declaraţia Mitropolitul Filaret coincide cu anunţarea “Zilelor culturii şi spiritualităţii ruse la Vatican”, ce vor avea loc în 19 şi 20 mai, culminând cu un concert oferit Papei Benedict al XVI-lea de Patriarhul Kiril al Moscovei. Evenimentul muzical include lucrări ale Mitropolitului Hilarion de Volokolamsk, preşedintele Departamentului pentru relaţiile externe al Patriarhiei Moscovei. Dacă Papa Benedict şi Patriarhul Kiril al Moscovei şi al întregii Rusii s-ar întâlni, ar fi primul eveniment de acest fel între capii Romei şi Moscovei.
Miercuri Mitropolitul Filaret a vizitat Sfântul Giulgiu din Torino şi pe Cardinalul Severino Poletto, Arhiepiscop de Torino. După ce a văzut Giulgiu liderul ortodox a mărturisit că a fost “deosebit de impresionat”. Mitropolitul Filaret, care ocupă actuala funcţie din 1978, a primit în 2006 recunoaşterea de “Erou al Bielorusiei” din partea preşedintelui Alexander Lukashenko, ca recunoaştere a slujirii spirituale aduse ţării sale.
Sursa: http://www.catholica.ro/

Cititi si :

Vizita papei în Serbia în 2013?

Ziarul sârbesc „Blic" în ediţia lui din 23.05.2010 a publicat un articol cu titlul „Papa vine la Niş în 2013!". Doi „episcopi" romano-catolici (Stanislav Hocevar din Belgrad şi Laslo Nemet din Zrenjanin din Serbia ) au declarat că se aşteaptă ca papa Benedict al XVI - lea să vină la Niş în 2013.

„Episcopii" romano-catolici au confirmat ziariştilor că deja se discută neoficial referitor la venirea papei şi că declaraţiile mai vechi ale Patriarhului Irineu, de pe când era încă în Scaunul de Niş - că Biserica Sârbă ar primi cu mare bucurie venirea papei - oferă mari speranţe că vizita papei se va realiza.

Statul sârb l-a invitat pe papa să vină în Serbia de multe ori până acum, menţionează „episcopii" romano-catolici. Ultima oară a făcut-o preşedintele Boris Tadici în noiembrie 2009.

Întâlnirea papei şi a patriarhului sârb aproape că s-ar fi realizat în timpul vizitei papei în Bosnia (Banja Luca) în 2003. O astfel de întâlnire însă nu s-a realizat, deoarece „greşeala" au făcut-o organizatorii locali, care au stabilit primirea oficială a papei în mănăstirea romano-catolică unde au fost executaţi sute de sârbi în perioada celui de-al doilea război mondial.

De semnalat că patriarhul Irineu a declarat recent că Biserica romană-catolică şi cea ortodoxă se află „mai aproape una de alta".

(trad. I.F., http://thriskeftika.blogspot.com/2010/05/2013.html)

si:

http://uncrestinortodox2.wordpress.com/2010/05/14/despre-ecumenism%e2%80%a6/

http://acvila
30.wordpress.com/2010/06/01/mitropolitul-de-pireu-despre-vizita-papei-benedict-in-cipru/


"BISERICA ORTODOXĂ SÂRBĂ ŞI ECUMENISMUL "pe http://www.credinta-ortodoxa.ro/spip.php?article45

"Atitudine de sclav în fața stăpânului; iar stăpân nu-i este Dumnezeu" pe http://blog.pustniculdigital.info/articole/174/

http://saccsiv.wordpress.com/2010/01/30/video-alte-mici-motive-sa-ne-unim-cu-catolicii/

http://saccsiv.wordpress.com/2009/10/06/danion-vasile-ne-cheama-sa-ne-alaturam-campaniei-%e2%80%9ejudecata-cerului-%e2%80%93-adevarul-despre-catolicism%e2%80%9d/


http://saccsiv.wordpress.com/2009/09/17/video-unde-duce-ecumenismul-de-la-unirea-cu-catolicii-si-pana-la-maitreya-si-antihrist/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu