Totalul afișărilor de pagină

Faceți căutări pe acest blog

luni, 21 iunie 2010

NOUA MONEDA EURO

Germania şi Franţa ar putea crea moneda "euro 2"

Noua monedă ar urma să fie implementată numai în statele bogate din zona euro, cu scopul de a le distanţa de rudele lor mai sărace din sud, precum Grecia, Spania şi Portugalia. Problemele din zona euro ar putea fi rezolvate prin crearea unei noi monede unice .
Germania şi Franţa iau în considerare tot mai în serios implementarea unei a doua monede unice comunitare, cu scopul de a distanţa statele nordice din Europa, cu economii puternice, de cele sudice, cu mari probleme financiare, scrie Telegraph.co.uk, citând o sursă apropiată negocierilor.

Astfel, Germania, Franţa, Olanda, Austria şi Finlanda ar putea adopta o nouă monedă unică pe lângă cea existentă deja, în vreme Grecia, Spania, Portugalia, Italia şi chiar Grecia vor rămâne numai cu vechea monedă.

După luarea unei astfel de măsuri, vechiul euro se va devaloriza puternic în faţa noii monede, însă atât statele din nordul Europei cât şi cele din sud vor ieşi în avantaj: primele vor scăpa de povara celor din urmă, iar aceastea vor evita să fie date afară din zone euro şi nu vor trebui astfel să ţină piept greutăţilor economice de unele singure.

2 comentarii:

  1. Ar genera multe neajunsuri aceasta decizie de a implementa noua moneda euro 2!
    Prea de tot...S-a ajuns undeva intr-un punct fara de intoarcere!
    Daca aceste state super-dezvoltate vor avea moneda lor, Romania ce fel de unitate va adopta si cum anume se va descurca?
    Mi se pare ca acele vremuri in care scalvii munceau pentru stapani reinviu...
    Din aceasta cauza, numai Bunul Dumnezeu poate sa ne salveze de toata aceasta tulburare!!!

    RăspundețiȘtergere
  2. sunt de acord. dar eu cred ca incearca variante sa vada feed back-ul. ei isi vad, in realitate, de obiectivul de a se adopta, in final, o moneda unica care, ulterior va disparea odata cu desfiintarea banilor, care va veni cand se va ajunge la implantarea cipurilor. atunci nu vom mai ave anevoie de bani, totul va fi electronic.chiar si identitatea noastra. vom fi niste numere...

    RăspundețiȘtergere