Totalul afișărilor de pagină

Faceți căutări pe acest blog

luni, 23 august 2010

BASARABIA-PAMANT ROMANESC!

Patriarhul Kiril se roaga ca orientarea politică a R. Moldova să ajute la păstrarea unităţii Sfintei Rusii

Republica Moldova este considerată de Patriarhia Rusă parte componentă a Sfintei Rusii, din punct de vedere spiritual, a declarat patriarhul Kirill, care a mai spus că se roagă ca orientarea politică a R. Moldova să ajute la păstrarea unităţii Sfintei Rusii, relatează UNIMEDIA preluata de NewsIn.
La o întrevedere cu reprezentanţii Mitropoliei Moldovei, patriarhul Rusiei, Kirill, a spus că valorile şi orientarea spirituală comună formează unitatea dintre Moldova şi Rusia.
"Acest fapt este mai presus de toate graniţele politice şi niciun partid politic care ameninţă cu separarea noastră nu este în măsură să rupă această unitate. Cu cât mai devreme vor înţelege acest lucru, cu atât mai puţine forţe vor irosi”, a afirmat Kirill, fără a preciza la ce partid se referă.
Cu toate că susţine că nu se teme de factorul politic, patriarhul a spus că se roagă "pentru Republica Moldova, pentru prosperitatea poporului moldovenesc, ca orientarea politică a Republicii Moldova să ajute la păstrarea unității Sfintei Rusii".
Salutându-l pe Mitropolitul Moldovei, Vladimir, Patriarhul Kiril a declarat că, în pofida faptului că moldovenii nu vorbesc o limbă slavă, Republica Moldova este considerată de Patriarhia Rusă parte componentă a Sfintei Rusii, care nu este un concept etnic sau politic, ci unul spiritual.
Mitropolia Moldovei se subordonează Moscovei, spre deosebire de Mitropolia Basarabiei, care este subordonată Bucureştilor.

Un comentariu: