Totalul afișărilor de pagină

Faceți căutări pe acest blog

vineri, 22 octombrie 2010

E ECUMENIC SAU ECUMENIST? NU AM PUTEA SA-L INTREBAM, DACA TOT VINE LA BUCURESTI ??

Iata ce aflam de la Centrul de Presa al Patriarhiei:

Sanctitatea Sa Bartolomeu, Patriarhul Ecumenic, va fi prezent la Sărbătoarea Sfântului Dumitru, în Catedrala Patriarhală

Anul acesta, la manifestările legate de hramul Catedralei patriarhale din Bucureşti va participa Sanctitatea Sa Bartolomeu, Arhiepiscop al Constantinopolului-Noua Romă şi Patriarh Ecumenic.
Sanctitatea Sa va ajunge în Bucureşti în după-amiaza zilei de marţi, 26 octombrie, pe Aeroportul „Henri Coandă”, unde va fi întâmpinat de Preafericitul Părinte Patriarh Daniel, alături de un sobor de ierarhi şi oficialităţi locale. În cursul serii aceleiaşi zile, în Catedrala patriarhală va fi oficiată o slujbă de Te Deum. „Sanctitatea Sa va fi însoţit de Înaltpreasfinţitul Mitropolit Ioan de Pergam şi de Înaltpreasfinţitul Emanuel de Franţa. Sanctitatea Sa va participa la Sfânta Liturghie din ziua de hram, 27 octombrie. De asemenea, va participa la o şedinţă solemnă în ziua de 28 octombrie în Aula Magna ‘Teoctist Patriarhul’ din Palatul Patriarhiei, prilej cu care va rosti şi o alocuţiune”, a spus Pr. Cons. Michael Tiţa din cadrul Sectorului Relaţii Bisericeşti şi Interreligioase al Patriarhiei Române. Vizita Sanctităţii Sale Bartolomeu, Arhiepiscop al Constantinopolului - Noua Romă şi Patriarh Ecumenic constituie un răspuns la vizita efectuată de Preafericitul Părinte Patriarh Daniel între 27 mai-2 iunie 2009 in Patriarhia Ecumenică, în fruntea unei delegaţii a Bisericii Ortodoxe Române. De asemenea, Sanctitatea Sa se va afla pentru prima dată în ţara noastră de când Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a devenit Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe Române.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu