Google a stârnit zilele acestea un scandal uriaş în toată lumea după ce a ieşit la iveală faptul că prin programul Street View a copiat în secret miliarde de emailuluri, parole şi date personale din computere private atunci când a fotografiat şi scanat străzile din peste 30 de ţări.
Mai mult decât atât, tot prin intermediul programului Street View, gigantul Google, al cărui slogan este "Nu fii rău", şi-a construit şi o enormă bază de date cu locaţia, numele şi codul de identificare a milioane de reţele, care să-l ajute să vândă publicitate mai bine. Google nu este la primul scandal Street View, imediat după lansarea acestui program stârnind îngrijorare prin faptul că acesta îţi permitea să urmăreşti cu exactitate ce se întâmplă pe străzile mapate, casele şi plăcuţele de înmatriculare ale maşinilor putând fi cu uşurinţă urmărite şi identificate.
Însă acum a fost demonstrat că Google nu s-a oprit la uşile oamenilor. Le-a intrat şi în case şi le-a copiat şi stocat o mulţime de date personale. "Aceasta este cea mai mai intruziune din istoria vieţii private", a declarat minstrul Comunicaţiilor australian, Stephen Conroy, iar în Marea Britanie Scotland Yard-ul analizează deja ce măsuri ar trebui luate împotriva gigantului de internet, însă, dacă vor fi luate, gigantul, a cărui cifră de afaceri a fost anul trecut de 4,5 miliarde de lire sterline, riscă doar o amendă de 500.000 de lire, scrie dailymail.co.uk. Google nu a mărturisit în nici un caz de bunăvoie invazia în vieţile private ale oamenilor din toată lumea, ci a fost forţat să recunoască abia după ce anchetele demarate în şapte ţări în urma plângerilor depuse împotriva programului Street View au strâns dovezi ce nu au mai putut fi în nici un fel negate. Când la începutul acestui an Google a fost nevoit să admită că antenele maşinilor au fost, de asemenea, scanate pentru reţele wi fi, inclusiv cele de casă, Google a încercat să minimizeze importanţa acestui fapt, insistând că nu a colectat şi stocat absolut deloc date personale. Ceva mai târziu a recunoscut parţial, spunând că s-ar putea să mai fi înregistrat "din greşeală" şi astfel de date, dar că în nici un caz nu le-a analizat sau folosit în scopuri comerciale. Însă acum nu a mai avut încotro şi a fost nevoit să-şi recunoască în întregime vina. "Suntem conştienţi că am eşuat lamentabil. Am fost umiliţi cu toţii", îşi pune cenuşă în cap în numele companiei directorul executiv al Google, Alan Eustace. "Practic, antenele Google au putut vedea orice informaţie care nu era cripatată, protejată de parole", spune Paul Allen, editor al Computeractive magazine din Marea Britanie, siteurile bancare, de exemplu, nefiindu-le însă accesibile. "Imediat ce am realizat ce se întâmplă, am încetat să mai colectăm aceste date wi fi de la antenele noastre de pe străzi şi am anunţat autorităţile", susţine noua directoare a departamentului de privacy de la Google, Alma Whitten. "Vrem să ştergem aceste date cât de repede se poate şi vom continua să lucrăm cu autorităţile pentru a găsi cea mai bună soluţie pentru a merge mai departe", a mai dat ea asigurări
Pendula vieții
Acum o lună
Metoda draconica, masonica!
RăspundețiȘtergere...
Vremurile pre-apocaliptice sau nu?
...