Totalul afișărilor de pagină

Faceți căutări pe acest blog

vineri, 29 octombrie 2010

Până unde poate ajunge prostia umană

Ateiștii din Elveția cer ca copiilor cu vârsta de până la 16 ani să le fie interzisă citirea Bibliei
”Un nou atac asupra Bisericii” – sub această denumire a publicat revista elvețiană ” Aargauer Zeitung”, anunțul despre noua inițiativă a mișcării ”Gândire liberă”, care cer ca copiilor de până la 16 ani să nu aibă acces la Sfânta Scriptură, pentru că, adicătelea în text se conțin multe scene ”crude, dure” și ”pornografice”, care sunt de nedorit pentru copii și tineri.
Mai mult ca atât, conducătoarea acestei rătăcite organizații, Reta Kaspar, consideră că ”Biblia nu dă răspunsuri la soluționarea problemelor actuale”.
În petiția ateiștilor se remarcă că ”Biserica procedează necinstit, când propune pentru citire Biblia, cenzurând anumite texte și special evidențiând altele, care sunt mai frumoase și mai puțin periculoase”.
Reacționând prompt la aceste aberații, pres secretarul Conferinței episcopilor Catolici din Elveția, Valter Muler, a declarat că elevii de astăzi sunt capabili de sine stătător să clasifice textele biblice în aspectele sale religioase sau istorice. În același timp, acesta a chemat societatea țării să se comporte tolerant cu oponenții Bibliei, în persoana ateiștilor, dat fiind faptul că aceștia nu pot fi excluși din spațiul social

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu