Totalul afișărilor de pagină

Faceți căutări pe acest blog

vineri, 22 octombrie 2010

NORMAL CA MORTU-I VINOVAT! CINE VA ASTEPTATI SA FIE???

Comisia rusă: Polonezii sunt vinovaţi pentru accidentul de la Smolensk

O eroare de pilotaj şi alţi factori ţinând de partea poloneză au stat la baza producerii accidentului aviatic de la Smolensk, se arată în raportul final al Comisiei ruse de investigare a accidentului (MAK), relatează site-ul postului Radio Polonia, citat de Mediafax.
Gazeta Wyborcza susţine că, potrivit unor surse apropiate investigaţiei ruse, raportul de 210 pagini al Comisiei ruse sugerează că, în principal polonezii, inclusiv piloţii, sunt de vină pentru producerea accidentului. Potrivit Comisiei, controlorii ruşi de trafic aerian nu au făcut nicio greşeală şi, de aceea, ei nu sunt responsabili de producerea accidentului aerian de la 10 aprilie, în care au murit toate cele 96 de persoane aflate la bordul avionului. Raportul final prezintă 72 de concluzii privind circumstanţele şi cauzele dezastrului şi şase recomandări pentru evitarea unor asemenea tragedii. Polonia poate formula comentarii asupra raportului rusesc, până la 19 decembrie.
Aparatul Tupolev 154, care îi transporta pe preşedintele Lech Kaczynski, pe soţia sa Maria Kaczynska şi alţi oficiali polonezi de rang înalt, s-a prăbuşit în timp ce încerca să aterizeze la Smolensk, în condiţii de ceaţă densă. Delegaţia poloneză se deplasa la ceremoniile dedicate împlinirii a 70 de ani de la masacrarea a peste 22.000 de ofiţeri polonezi, executaţi la ordinul lui Iosif Stalin, la Katyn, în apropiere de Smolensk, şi în alte locuri.

sursa: ziuaveche

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu