Hal de titlu. Hal de jurnalisti! Ce bine intentionati sunt membrii Comisiei Trilaterale!!! Nu dorm noaptea de grija noastra, sunt convinsa!
Ma intreb insa, care e motivul pentru care au ales Bucurestiul ca locatie???
danutza
Reuniune. A venit Crăciunul pentru amatorii de teorii ale conspiraţiei
Bucuria conspiraţioniştilor: Comisia Trilaterală, la Bucureşti
„Finanţiştii" Mugur Isărescu şi Mihai Tănăsescu sunt cei doi membri români ai Comisiei Trilaterale.
30 Membrii europeni ai Comisiei Trilaterale se întâlnesc la Bucureşti pentru prima oară, sub patronajul lui Mugur Isărescu, pentru a discuta despre vecinătatea României, despre Rusia, Marea Neagră şi... guvernanţa globală.
Pentru cei care nu cred în coincidenţe şi văd în fiecare eveniment de pe mapamond dovada existenţei unei vaste conspiraţii mondiale între politicieni, oameni de afaceri şi mass-media, astăzi e Crăciunul! În această după-amiază sosesc la Bucureşti membrii europeni ai Comisiei Trilaterale, un grup de, ei bine, oameni politici, businessmeni şi reprezentanţi ai mass-media care vor dezbate şi vor căuta soluţii la problemele regionale.
Despre Comisia Trilaterală se spune prin mediile conspiraţioniste că reprezintă, alături de Council of Foreign Relations şi Grupul Bilderberg, „guvernul mondial‘‘, „marea finanţă mondială‘‘ sau, cu alte cuvinte, alianţa deloc sfântă corporatisto-politico-financiară care vrea să strivească cetăţeanul obişnuit. Că vrea să exploateze lumea a treia, să domine politica şi economia şi alte scopuri neapărat malefice. Ceva-ceva este adevărat în toată povestea asta, şi anume faptul că iniţiativa formării Comisiei Trilaterale a fost luată de preşedintele Council of Foreign Relations, David Rockefeller, în timpul unei reuniuni a Grupului Bilderberg, în 1972. Un an mai târziu, Comisia s-a format cu asistenţa consistentă a lui Zbigniew Brzezinski, care a părăsit CFR pentru a organiza Comisia şi care după trei ani a devenit consilierul pentru Securitate Naţională al lui Jimmy Carter.
Forumul America-Europa-Asia
În realitate, Comisia s-a născut în condiţiile în care Rockefeller a constatat că, în contextul războiului din Vietnam, Statele Unite au nevoie să împartă povara leadershipului mondial cu alte două centre de putere: Europa şi Asia. La vremea respectivă Europa însemna Europa de Vest, iar Asia însemna Japonia. De atunci însă, la ramura americană a Trialteralei s-au adăugat Canada şi Mexic, la ramura europeană, ţările din Europa de Est (România are doi membri printre cei 150, Mugur Isărescu şi Mihai Tănăsescu), iar la Asia s-au adăugat ţările ASEAN, Australia şi Noua Zeelandă, Taiwan, Hong Kong şi, de anul trecut, China şi India. Comisia lucrează în cicluri trienale, are o întâlnire anuală a celor trei componente (anul acesta a fost în mai la Dublin) şi o întâlnire anuală a fiecărei regiuni. Pentru prima oară în istorie reuniunea regională se desfăşoară la Bucureşti.
Cum cel mai sigur mod de a afla informaţii despre această „ocultă‘‘ este să-i întrebi pe organizatori, aceştia ne-au pus la dispoziţie prompt lista de participanţi şi programul dezbaterilor care vor avea loc la Radisson Blu (fost „Bucureşti") şi la Banca
Naţională.
Programul include un discurs de bun venit al premierului Emil Boc şi o recepţie oferită în onoarea oaspeţilor de preşedintele Traian Băsescu. Şi ce oaspeţi! Se vor afla la Bucureşti, printre alţii, preşedintele Goldman Sachs (şi preşedinte al London School of Economics), Peter Sutherland, preşedintele JP Morgan Chase, Jacob Frenkel, vicepreşedintele CDU, Michael Fuchs, pre¬şedin¬tele Conferinţei de Securitate de la München, Wolfgang Ischinger, preşedintele Băncii Naţionale a Poloniei, Marek Belka, vicepreşedintele UBS, preşedintele British American Tobacco, vicepreşedintele Ducati Energia, ambasadori, foşti ambasadori, lideri politici şi reprezentanţi ai spaţiului academic din Europa, cu alte cuvinte, everybody who's anybody în Europa se va afla în acest week-end la Bucureşti.
Despre România, Rusia şi Marea Neagră
Programul reuniunii include o dezbatere consistentă despre România şi vecinătatea ei prezidată de Mugur Isărescu şi la care vor lua parte, alături de ministrul de Externe, Teodor Baconschi, de Mihai Tănăsescu şi Teodor Meleşcanu, fostul comisar european Meglena Kuneva, Secretarul de stat adjunct pentru afaceri globale din Ministerul de externe ungar, Janos Hovari, şi Ministrul moldovean de Externe, Iurie Leancă. Sâmbătă, va avea loc o sesiune care va încerca să răspundă la întrebarea „încotro se îndreaptă Germania la 20 de ani de la reunificare", iar după-amiază o alta, despre Europa şi crizele economice.
Duminică, membrii comisiei vor face ce ştiu mai bine: îşi vor bate capul cu guvernanţa economică globală după ce vor asculta un mesaj din partea directorului FMI, Dominique Strauss-Kahn, iar mai târziu vor încerca să analizeze sinergiile Mării Negre şi rolurile pe care le joacă în regiune Statele Unite, Rusia şi Europa.
Una peste alta, o reuniune consistentă care asigură României o vizibilitate în rândurile elitei politico-economice care contează pe acest continent. Dar, desigur, vor exista conspiraţionişti care vor acuza Comisia că vrea să cumpere, iar pe Isărescu că vrea să vândă România Marii Finanţe Mondiale. Măcar de-ar face-o!
Iniţiativa formării Comisiei Trilaterale a fost luată de preşedintele Council of Foreign Relations, David Rockefeller, în timpul unei reuniuni a Grupului Bilderberg în 1972.
Pendula vieții
Acum o oră
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu