Dupa Polonia, obligata sa "intre" in randul lumii, dupa decapitarea conducerii tarii, din motive de incomoditate, e randul Greciei. Imi amintesc ca si Irlanda a produs bataie de cap UE prin refuzarea ratificarii Tratatului de la Lisabona. Sigur ca au gasit metode ca sa ii aduca pe linia "buna". Ma intreb cine urmeaza, dintre cei incomozi sau cei fata de care au interese economice "ei"?
Cititi si http://saccsiv.wordpress.com/2010/05/18/din-ciclul-%e2%80%9epolonia-intra-in-randul-lumii%e2%80%9d-cel-mai-mare-furnizor-de-energie-electrica-din-polonia-isi-vinde-actiunile/
danutza
Grecia trece la capitolul "privatizări"
Guvernul de la Atena intenţionează să vândă zece centrale ale companiei naţionale de electricitate. Mutarea ar putea fi una dintre soluţiile la dificultăţile bugetare, dar şi un răspuns rapid la presiunile exercitate de Uniunea Europeană pentru liberalizarea pieţei energiei din Grecia.
Potrivit cotidianului grecesc Ta Nea, citat de Mediafax, este analizată privatizarea a 5-6 centrale care folosesc lignit şi a 4-5 hidrocentrale.
Italia a avut parte de o experienţă asemănătoare în 2000, când 30% din capacitatea de generare de electricitate a fost vândută de stat pentru a liberaliza piaţa.
Anul trecut, Grecia a avut un deficit bugetar de 13,6% din PIB. Statul a obţinut recent sprijin financiar de la UE şi FMI, în valoare de 110 miliarde de euro. În schimbul acestui împrumut, Grecia s-a angajat să reducă consistent nivelul cheltuielilor publice.
În ultimele luni, grevele din marile oraşe s-au ţinut lanţ, oamenii fiind nemulţumiţi de măsurile pe care guvernul elen le ia în faţa acestei crize.
Venirea la Biserică
Acum 10 luni
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu