Totalul afișărilor de pagină

Faceți căutări pe acest blog

miercuri, 26 mai 2010

AVERTISMENT DE LUAT IN SEAMA:Profesorul Gasson:"gamă de dispozitive tehnologice implantabile în organismul uman va fi folosită la scară largă"


Primul om infectat cu un virus informatic
Implanturile tehnologice cu sisteme de supraveghere trebuie utilizate cu precauţieUn cercetător britanic susţine că este primul om din lume care s-a infectat cu un virus de calculator. Profesorul Mark Gasson din cadrul Universităţii din Reading, Marea Britanie, a introdus un virus informatic într-un microcip pe care l-a implantat, ulterior, în mâna lui.

Dispozitivul care îi permite să deschidă telefonul mobil şi să treacă de barierele de securitate instalate la uşile de acces, este o versiune sofisticată a cipului de identificare folosit la animale. Profesorul Gasson a demonstrat că microcipul a putut transmite virusul informatic unui sistem de control extern.
Cercetatorul britanic susţine ca fapta lui are doar rol demonstrativ, dar atrage atenţia asupra implicaţiilor viitoare ale utilizării unui asemenea dispozitiv. Din punct de vedere medical, uşurinţa în conectarea la sistemele exterioare şi în transmiterea virusului informatic pune în pericol persoanele purtătoare de pacemakeri pentru afecţiuni cardiace sau cele care au implaturi cochlear pentru probleme auditive.

"Cu beneficiile unei astfel de tehnologii vin, totodată, şi anumite riscuri. Pe diverse planuri, ne putem îmbunătăţi pe noi, înşine, dar la fel ca telefoanele mobile din ce în ce mai performante, devenim vulnerabili în faţa problemelor de securitate sau a viruşilor informatici", a declarat profesorul Mark Gasson, potrivit BBC News. Cu toate acestea, britanicul susţine că o gamă variată de dispozitive tehnologice implantabile în organismul uman va fi folosită la scară largă.

2 comentarii:

  1. http://apologeticum.wordpress.com/2010/05/29/marea-britanie-va-renunta-la-cartile-de-identitate-biometrice-deoarece-sunt-foarte-scumpe-si-incalca-libertatea-cetatenilor/

    RăspundețiȘtergere
  2. multumesc pt link. am citit deja articolul pe blogul lui saccsiv. vor renunta la buletinele biometrice deoarece, asa cum spunea si par Paisie Aghioritul, vor fi politicosi, nu vor impune cu forta implantul cu cip, dar te vor determina sa il accepti, altfel vei fi condamnat la izolare sociala si la moarte prin infomentare.oricum, ma gandesc ca se poate si la noi sa se renunte la ele, mai ales ca nu eram obligati de ue sa facem inca asta. dar interesele financiare sunt mari. eu mi-as dori sa continuam sa cautam solutii pt ca de la anul sa nu fim obligati sa primim aceste acte biometrice. Doamne-ajuta!

    RăspundețiȘtergere