Totalul afișărilor de pagină

Faceți căutări pe acest blog

luni, 3 mai 2010

Moarte in tabara psihedelica de la Schela!

Moarte in tabara psihedelica de la Schela! Un tanar a fost gasit spanzurat

Procurorii si criminalistii au intrat in padurea de la Schela in apropiere de Targu Jiu, dupa ce un tanar de 29 de ani, participant la Festivalul "Rebirth - Fire", a fost gasit spanzurat.

Curios este ca nimeni nu pare sa-l cunoasca bine, iar cei care l-au gasit se feresc sa faca prea multe comentarii. In "Poiana lui Mihai" in care s-a strans gruparea, toata lumea militeaza pentru pace si armonie in natura.

In inima padurii, intr-un loc in care ajungi doar cu piciorul, este tabara comunitatii psihedelice din Romania. Aproape 1.000 de tineri si-au ridicat aici corturile si cateva zile bune vor sa stea departe de civilizatie. Nimeni nu intra fara acceptul lor. Au inclusiv agenti de paza.

Dimineata, insa, au fost fortati sa ii lase pe criminalisti in lumea lor. Vestea mortii tanarului de 29 de ani i-a bulversat pe ceilalti participanti de la festival. Aici toata lumea militeaza pentru fericire. Se asculta numai muzica psihedelica care te duce in stare de transa daca o dansezi. De altfel, pe site-ul de internet al grupului sunt pasaje intregi care explica pe larg in ce cred toti acesti oameni.

Intamplarea nefericita de peste noapte a risipit repede armonia, desi putini il stiau pe tanar. Anchetatorii au reusit sa afle doar ca baiatul urma sa plece duminica acasa.

De altfel, invitatii au fost avertizati si chiar au dat cu subsemnatul inca de la sosire sa nu aduca in bagaje arme de foc, droguri sau bauturi alcoolice. Apoi fiecare a platit cate o taxa de intrare de 130 de lei si a promis solemn sa respecte natura.

Tot despre tabara psihedelica:

Tinerii „ciudaţi“ care participă la Festivalul de muzică din Pădurea Cornetu i-au îngrozit pe bătrânii satului, care s-au închis în casă. Ritmurile ameţitoare zguduie de două zile liniştea unor ţărani din comuna gorjeană Schela. Nici animalele localnicilor nu se simt prea bine, susţine primarul.
Sute de tineri din toată lumea şi-au montat corturile în pădurea Cornetu (Gorj), pentru a participa la „Festivalul de muzică psihedelică şi artele dansului", care are loc în acest weekend. La manifestare participă aproape 1.000 de tineri adepţi ai unui gen muzical care, datorită tempoului rapid şi a liniilor melodice, are un efect energizant şi hipnotizant. Lor li se adaugă şi 60 de artişti din Japonia, Argentina, Germania, Bulgaria, Macedonia, SUA şi Austria.

Cu o ţinută aparte, deloc obişnuită pe uliţele satului, tinerii i-au băgat în sperieţi pe localnici.

„Dacă ne prind în pădure, ne taie şi ne scot inima. N-am văzut de când sunt aşa ceva! Ăştia îl sperie şi pe dracu', la cât sunt de ciudaţi", spune tanti Polina, uitându-secu ochii mari cât cepele la cei trei tineri care trec spre pădure prin faţa porţii ei.

„Mă speriai când îi văzui"

Îmbrăcaţi în pantaloni evazaţi, viu coloraţi, cu părul prins în vârful capului, cu funii de usturoi la gât şi cercei în nas, tinerii îşi văd nestingheriţi de drum. „Eu nu prea am ieşit din curte, că mi-a fost frică. Am văzut că e zarvă mare şi mulţi tineri cu părul lung şi nişte belciuge prin nas. Nu ştiu cum au ajuns pe la noi, pe-aci, că nu am văzut niciodată aşa oameni... S-a întors lumea cu fundu-n sus. S-au îndepărtat de la Dumnezeu!", clatină din cap, dezamăgită, tanti Maria (76 de ani), apoi îşi face cruce.

Ceva mai incolo, câţiva bătrâni şi-au scos scăunelele la poartă şi stau de vorbă. Ne spun că au rămas şocaţi când au auzit sunetele care au „zguduit" pădurea din apropiere şi se tem că Satana a venit peste ei.

„Nu ştiu, mumă, ce-i aci, dar mă speriai când văzui ce plete au. Crezui că sunt femei, dar când se apropiară, îmi dădui seama că sunt bărbaţi! N-am mai auzit muzică din asta în viaţa mea: satanică, mumă! Vui de mine, trebuie să închid bine uşa la noapte. Mă luară pe mine cu limbile străine, păi ce treabă am io?", se întreabă mirată tanti Leana.

Fără intruşi

Deşi îi transportă cu maşina personală în inima pădurii, acolo unde şi-au instalat tabăra, până şi primarul este şocat de înfăţişarea musafirilor. „S-a speriat vaca lui Genică de unul dintre ei. Când l-a văzut, s-a dat înapoi! Nu ştiu dacă se ascunde ceva necurat sub masca acestui festival, dar sunt tineri veseli, plini de viaţă! Am făcut zeci de drumuri cu maşina mea, ca să car cât mai mulţi la festival. Cred că mă fac şi eu adeptul lor!", spune râzând Aristide Şerbănescu, primarul comunei Schela.


Toate manifestările se desfăşoară într-un mare secret. „Nu aveţi voie să filmaţi şi să fotografiaţi! Sunt câţiva studenţi la ATF care vor face un film documentar. Nu vrem publicitate!", spune Tudor, unul dintre organizatori. Acesta ne dezvăluie, totuşi, mai multe despre această acţiune:

„150 de oameni se ocupă de organizarea evenimentului. De decoraţiuni şi de amenajarea celor trei scene se ocupă mai multe echipe din Austria şi Germania. Aici vin membrii unei comunităţi care ascultă muzică electronică şi caută locuri cât mai sălbatice, împotriva a ceea ce se întâmplă în oraş".

Pentru a intra pe teritoriul psihedelicilor trebuie să plăteşti o taxă de 130 de lei, în urma căreia ţi se acordă o brăţară colorată, care te transformă în adeptul lor şi îţi oferă posibilitatea de a participa la festival.

Securitate sporită

Autorităţile spun că s-au luat măsuri suplimentare pentru liniştea şi ordinea publică. Astfel, cinci jandarmi şi opt poliţişti sunt prezenţi permanent pentru a supraveghea satul şi zona unde se desfăşoară festivalul. Organizatorii au încheiat un contract cu o firmă de pază pentru a nu permite accesul cuiva „din afară".

„A venit şi inspectorul-şef adjunct al poliţiei ca să vadă ce se întâmplă şi nu sunt probleme. Nu aruncă nimic şi nu au tăiat nimic", spune primarul Aristide Şerbănescu.

ORGANIZARE ECO

Asociaţia Space Sheep, cea care se ocupă de organizarea festivalului, a plătit 5.000 de lei obştii de moşneni pentru închirierea unui loc în pădure. Organizatorii au mai plătit 1.600 de euro pentru toaletele ecologice şi au cumpărat 500 de saci ecologici pentru gunoi.

Ce e muzica psihedelică

Muzica psihedelică are un tempo rapid, ceea ce îi dă ascultătorului un efect energizant şi hipnotizant. Acest gen de muzică e potrivit pentru activităţi care necesită concentraţie mentală sporită şi reprezintă simbolul unui stil de viaţă şi al unei filosofii.

Festivalurile de muzică psihedelică se organizează în zone pitoreşti, unde se adună la un loc oameni din toate ţările lumii, pentru a petrece câteva zile în uniune cu natura. Câteva sute de astfel de evenimente au loc anual în întreaga lume.

Participanţii la festivaluri promovează de obicei idei sociale precum viaţa în armonie cu natura, eliberarea de concepţiile corporatiste şi comerciale, explorarea spirituală, convieţuirea paşnică între naţiuni, religii şi etnii. Gurile rele susţin că respectivul stil de muzică este construit de multe ori sub influenţa substanţelor psihedelice şi psihoactive, în special LSD, ciuperci halucinogene sau marijuana.

Consumul moderat şi responsabil al acestor substanţe ar avea o conotaţie spirituală pentru consumatori. Acest gen muzical a fost marcat de-a lungul anilor, printre altele, de trupa americană The Doors şi de formaţiile britanice Pink Floyd şi King Crimson

56 de comentarii:

  1. limitata mai esti tu danutza!!! mai bine te-ai documenta mai bine inainte de a scrie ceva.

    RăspundețiȘtergere
  2. =)) Da' si-au schimbat asa zisii satanisti stilul de viata intre timp? Parca mai acum un an-doi satanistii erau aia imbracati in piele si in negru, cu parul lung si care ascultau Metallica.

    "Te transforma in adeptul lor" :)) Adica adeptul a ce? Bai, e vorba de un amarat de party in padure, care se face in padure fiindca a venit vara si e cald afara.


    Stiti? Party, adica petrecere. Adica e chestia aia cu muzica unde se strang tinerii si danseaza. Va mai amintiti din tineretile voastre? ;;) Ca parca aveati si voi asa ceva.

    E clar, daca tanti Maria e de parere ca tinerii astia sunt un pericol doar fiindca au belciuge in nas, atunci trebuie ca intreaga Romanie sa se teama de ei. :-? Ca doar sunt diferiti de noi, astialalti normali, nu? Daca nu sunt cu noi, sunt impotriva noastra.

    Unde am mai auzit asta pana acum? Imi suna al dracului de cunoscut.

    Deci ce reiese din articol este ca tinerii astia sunt satanisti doar fiindca baba Maria si Polina s-au speriat de ei, fiindca au belciuge in nas si parul lung si asculta muzica psihedelica? Ptiu, al dracu' Drac!

    Si de unde reiese ca ala s-a spanzurat din cauza festivalului si a "ciudatilor" alorlalti? Adica ce? Daca s-ar sinucide un cocalar la Festivalul Berii pun pariu ca toti cocalarii participanti ar fi considerati satanisti. Ce? Nu? D-apai nu-i deloc democratic asa.

    Felicitari, datorita oamenilor ca voi slabi de inger se duce de rapa tara. ;;) Asa ca nu va mai plangeti, lipiti-va niste banda adeziva pe gura si sariti in cel mai apropiat iaz. :D Do us a favour.


    Adica pe scurt: credeti si nu cercetati, ca na...va descurcati de minune.




    Voi ce luati? Cred ca aveti cel mai bun dealer din tara.

    RăspundețiȘtergere
  3. Satanisti nu sunt majoritatea tinerilor care participa la aceste festivaluri. Din contra! Majoritatea dintre ei sunt adepti ai pacii si sustin pacea si iubirea in lume. Din pacate nu stiu daca o fac cum ar trebui... dar fiecare are dreptul sa faca cum crede el mai bine, fiecare isi are rostul lui... nu putem vedea toti la fel. Unii au niste principii, altii altele..nu putem sa-i acuzam nici pe batranei pentru ca e clar ca sunt putin pusi la punct cu astfel de evenimente psihedelice. Nici macar astia de la orase n-au auzit, dar mite altii. E interesant in schimb ce-a zis babuta: ,,Am văzut că e zarvă mare şi mulţi tineri cu părul lung şi nişte belciuge prin nas. Nu ştiu cum au ajuns pe la noi, pe-aci, că nu am văzut niciodată aşa oameni... S-a întors lumea cu fundu-n sus. S-au îndepărtat de la Dumnezeu!" . din punct de vedere religios, babuta are dreptate.

    RăspundețiȘtergere
  4. You have your point there. Si totusi, pot sa ma indepartez de la Dumnezeu si imbracat la costum.

    Si multi "satanisti" d-astia care taie si (se) spanzura nu au nici cea mai mica treaba cu satanistii adevarati. E vorba doar de niste copii teribilisti.

    Acum daca ne aprindem pentru orice adunare, de unde stiu eu ca babele nu comploteaza in biserica impotriva lui Gheorghita care vrea sa fie cu Ilinca si se iubesc, dar nu pot fiindca nu-i lasa gura satului? Poate fi la fel de adevarat ca si post-ul de aici. De unde stiu eu ce fac cu adevarat in biserica?

    Raspunsul e: "du-te si vezi", nu? Ma intreb daca "Danutza" a stat si ea printre "satanistii" astia cu "belciuge in nas" sa vada pe la ce ora se apuca de obicei sa taie capre negre.

    RăspundețiȘtergere
  5. ce inseamna articolu asta???in ce lume traim?!!parca am fi cu cateva secole in urma si pe deasupra te mai si contrazici...satanisti:| pacifisti imbracati in culori vii:))hai ca asta e peste orice.

    RăspundețiȘtergere
  6. chiar daca nu au infatisarea clasica a satanistilor sau nu asculta muzica rock cu mesaje sataniste, asta nu inseamna ca nu sunt de partea satanei. ce inseamna :"Muzica psihedelică are un tempo rapid, ceea ce îi dă ascultătorului un efect energizant şi hipnotizant"? credeti ca un crestin adevarat ar asculta asa ceva? articolul cu reactia taranilor l-am postat tocmai pt a arata ca omul simplu, cu frica de Dumnezeu, stie sa se fereasca mai bine de capcanele celui rau.
    Doppelgänger : as vrea sa comentezi fara a injura si sa te abtii de la injurii. am spus eu despre tine ca esti drogat? idem pt anonim ,c are m-a numit limitata. pt a va exprima asa cum sunteti obisnuiti,incercati pe siteul realitatea.

    RăspundețiȘtergere
  7. ACUM NU MAI SUNT "ROAKERII" SATANISTI?? PROASTOOOO SCRI DESPRE MATA DECAT SA ITI BATI JOC DE NISTE OAMENI CARE AN DE AN MERG LA UN FESTIVAL PROSTIE FENOMENALA BINE CA TI-A DAT DUMNEZEU DEGETE SA SCRII DA CREIER PAUZA LA TINE....ITI DORESC CAT AI MINTIT ACUM ASA SA TE MINTA SI PE TINE LUMEA IN VIATA HIDOASO!!!

    RăspundețiȘtergere
  8. Pai nu injuram. :D Ca si eu m-am abtinut sa injur, stai linistita. :))

    Ideea este sa nu te sperii, un efect energizant il are si muzica lui Britney Spears sau a lui Justin Timberlake, de fapt si in patinajul artistic (de exemplu) oamenii aia isi pun cate o melodie care sa le dea energie sa "interpreteze" cat mai bine. Muzica iti da energie. "Hipnotizant?" Dar ce? Nu ti s-a intamplat niciodata sa te simti atat de bine ascultand o melodie incat sa simti la propriu ca te transpui in alta lume? Si ma referam la sensul figurativ, nu la propriu sau mai stiu eu ce chestii ezoterice. Muzica e muzica. Iti da o gramada de stari.

    De asemenea, muzica a evoluat. Muzica, la fel ca si lumea, este intr-o continua schimbare.

    Ce fel de muzica trebuie sa asculte un crestin adevarat?

    Eu ascult jazz, nu ascult muzica psihedelica, dar ai exagerat grotesc de mult.

    Injurii? Trebuia sa te astepti ca o sa ai parte si de asa ceva cand ai scris articolul asta complet lipsit de documentare. Daca eu sunt considerat a fi satanist, imi rezerv dreptul de a-mi spune parerea fara a fi constrans de alte chestii, tu clar nu ai fost constransa.

    Vreau si eu o analiza clara: de ce sunt tinerii astia satanisti? Macar o lista de caracteristici, sa stim sa ne identificam intre noi.


    O seara buna. :D

    RăspundețiȘtergere
  9. Sincer nu esti doar limitata,ci esti si penibila pe deasupra.Nici nu stiu ce tupeu ai sa vorbesti si sa judeci oamenii,in special pe cei pe care nu`i cunosti.Pe langa asta ti se poate dovedi ca mai mult de 3 sferturi au mai multa scoala decat tine [nu mai punem la socoteala cultura,carti citite si bla bla bla].

    RăspundețiȘtergere
  10. Acum sincer, ce m-a deranjat cu adevarat este lipsa de documentare. "Crede si nu cerceta" nu se aplica in lumea reala, mai ales daca vrei sa fii luat in serios.

    Ortodocsii spre deosebire de catolici au tot respectul din partea mea, numai ca acum ai dat cu chifla-n lapte, cum s-ar zice.

    Nu poti sa publici un articol atat de absurd, acuzand pe cineva fara sa vii macar cu o dovada. Vreau sa vad un tip d-asta imbracat in pijamale cum ii scoate inima unui batranel, nu din pura placere, ci ca sa ma conving ca intr-adevar asa e. Daca se gaseste vreo dovada ca oamenii care au participat la Rebirth - Fire sunt "satanisti" cu acte in regula si ca e vorba de ditamai secta, atunci fac ce vreti voi.



    Astept.

    RăspundețiȘtergere
  11. infatisare clasica a satanistilor? care e aceea?

    care anume injurii au fost folosite de doppelganger? ca desi are o parerea furioasa, mi se pare ca baiatul/fata se exprima destul de manierat.

    anonim cred ca sunt mai multe persoane.

    in fine, ceea ce vroiam de fapt sa spun, e ca normal ca nu se va gasi un articol obiectiv si bine documentat pe un blog numit 'lopta pt ortodoxie', nici macar nu asta e problema.
    problema e lipsa de absolut orice legatura intre diversele parti ale articolului. titlul zice de o moarte cauzata de satanisti, apoi se scrie despre un tanar care a murit spanzurat la party, apoi se explica ca tinerii sunt pacifisti si ecologisti si ca doar taranii ii vad satanisti, de moarte aluia nu se ma mentioneaza nimic, si nu se explica de ce moarte lui e cauzata de acel party si acei tineri, care in titlu sunt numiti satanisti pt ca apoi sa fie prezentati ca si opusul la satanisti.

    nu mai inteleg nimic

    RăspundețiȘtergere
  12. torquemada inca traieste:)

    RăspundețiȘtergere
  13. e clar, m-am convins ca trebuie sa limitez accesul trogloditilor la acest blog pt ca nu prea inteleg despre ce se scrie aici. jignirile aduse mie denota "multa" educatie si scoala pe care o au. nu va obliga nimeni sa cititi acest blog. fiind blogul meu, am dreptul sa scriu ceea ce cred de cuvinta si sa-mi exprim parerile personale. apreciez observatiile facute mie, dar pe un ton decent si civilizat. e posibil sa gresesc si eu, dar in nici un caz nu treuie sa se ajunga la jigniri sau la lucruri legate de mama ( care e sfanta pt mine). asa ca, pt unii dintre voi: va rog sa uitati aceatsa adresa de blog!

    RăspundețiȘtergere
  14. si, apropo: chestia cu crede si nu cerceta a fost lansata de biserica catolica, pe vremea inchzitiei...acesta e un blog ortodox. nu amestecati merele cu perele.

    RăspundețiȘtergere
  15. Pai si tu de ce iti permiti sa le amesteci? :)) Si nu confunda o discutie in contradictoriu cu o injurie. :P

    Si da, Kolcs (cu tot cu educatia lui de troglodit) are dreptate. Sunt multe chestii aici fara cap si fara coada.

    Bineinteles, sunt de-acord cu tine in ceea ce priveste comment-ul ultimului Anonim, totusi. Nu suntem nici unul de acord cu ce ai scris acolo, dar totusi incercam sa fim cat mai civilizati. Faza cu mama e intr-adevar deplasata, din pacate exista oameni d-astia peste tot.

    Si daca intr-adevar esti de religie ortodoxa si nu catolica de pe vremea inchizitie. Te rog frumos si respectuos (nu, nu sunt ironic, chiar vorbesc serios): cerceteaza si nu crede orice. :) Ti-am spus ce m-a enervat peste masura.

    Numai babele mai folosesc asemenea "tactici", isi inchipuie chestii si dupa aia dau sfoara in tara. Ori tu pun pariu ca esti (sau cel putin ai pretentia) sa fii deschisa la minte. :) Te rog, fa putina munca de cercetare inainte de a mai spune ceva de genul asta.

    Cu comment-ul asta nu te-am luat la misto si nici nu m-am certat, pur si simplu a fost mai mult o rugaminte. Este ultima oara cand voi mai intra aici, fiindca oricum am facut destula debandada pentru o singura seara.


    Have a great life. ;)

    RăspundețiȘtergere
  16. Mai Danutza,nu-i pacat sa rada copii de tine? Inainte sa scrii elucubratii cu majuscule nu-i mai adecvat sa te documentezi putintel in prealabil? Zici ca esti e-prooroc. tz..tz..Pai e frumos ce faci?

    RăspundețiȘtergere
  17. @danutza. am fost la acel festival, nu e prima data si stiu foarte bine despre ce este vorba. este mai "nesatanic" decat iti poti imagina. nu iti da cu parerea in necunostinta de cauza. as vrea sa faci comparatie cu urmarile unui festival "normal" (vezi sarbatoarea berii sau alte treburi de genul) si fa o comparatie cu cel de pe langa Schela. Ma refer la urmarile ecologice. Este o miscare ce are la baza foarte multe conotatii spirituale, ecologice si in principal pacea si starea de bine. Muzica e muzica...daca nu o intelegi...lasa! Fiti mai deschisi la nou, ca nu totul e satanic din moment ce nu intelegi. Sinuciderea baiatului a fost o totala exceptie, se putea intampla oriunde si oricand. E dreptul nostru sa participam sau nu la evenimente de genul. NU ai nici un drept sa cataloghezi cum crezi tu de cuviinta. NU vorbesti in cunostiinta de cauza. E ortodox sau moral sa judeci si sa cataloghezi cum crezi? Astfel de festivaluri sau petreceri se fac foarte des si in Romania...chiar saptamanal din cele mici. Nu cred ca articolul trebuia postat pe un blog ortodox. Nu au legatura.

    RăspundețiȘtergere
  18. cand m-am referit la injurat , m-am referit la astea: "Imi suna al dracului de cunoscut" si" Ptiu, al dracu' Drac!"daca renunti la ele, e ok. cat priveste injuriile, nu la tine m-am referit. daca m-am inselat si i-am acuzat de satanism pe tineriia ceia fara sa fie, asta ramne de vazut. oricum, satanist nu este doar cel care poarta insemnele respective sau se manifesta in modul lor caracteristic. stanist este oricare il prefera pe satana in locul lui Dumnezeu. din pct meu de vedere, eu asa i-am catalogat. daca am gresit, imi cer scuze fata de ei si fatad evoi. poate ca, intr-adevar, nu m-am documentat f mult despre acest festival. dar, de la asta si pana la jigniri...e o cale lunga. multumesc ca ai comentat, totusi, pe acest blog, intr-un mod civilizat.
    ana: nu am pretins ca sunt prooroc, asa ca, mai multa atentie la acuze nefondate.

    RăspundețiȘtergere
  19. ok, promit ca voi citi mai multe despre festival si, daca am gresit, sterg postarea si imi cer iertare ( oricum am facut-o deja).

    RăspundețiȘtergere
  20. ”Vă invităm la Rebirth:FIRE Psychedelic Music and Arts Dance Festival care va avea loc într-o pădure din apropierea oraşului Tg.Jiu, în perioada 28 aprilie – 2 mai 2010.
    ~În Călătoria noastră pe calea Evoluţiei avem al treilea pas de făcut, o altă probă de trecut, să simţim şi să îmbrăţişăm un alt Element, al treilea ingredient al lumii noastre care le conţine pe toate celalalte trei elemente, Focul are puterea Distrugerii şi Creatiei, o stare de tranziţie către esenţă, o întoarcere la Sursă lăsând în urmă toate straturile nefolositoare, descoperind Adevărul germinând Renaştere.
    Alătură-te Călătoriei Focului care te va conduce prin toată Infinitatea ta, trecând prin gânduri şi planuri, visuri şi vieţi trecute, conştientizându-ţi limitele pentru a fi arse, pereţii pentru a fi topiţi, rearanjând particulele pentru a descoperi noi căi şi tuneluri întortocheate, luând forme variate pe calea spre Dumnezeu, semnale de fum de la triburile ancestrale către noi marchează calea spre Sufletul nostru, Energie pură curgând ca apa păstrând Prezentul, unificând Semenii în inima Unuia.
    Pregăteşte-te pentru o Adunare în flacari pe tărâmurile Dacilor, triburi ale Focului Sacru continuu în jurul căruia viaţa toată se centrează, maeştrii focului vor ridica cheia către Portal, arzând cicluri construind Spirala.
    Ritualul se întâlneşte cu Muzica în această Transă în care Dansăm, noi sunete psihedelice ajută Bătaia să te duca peste tine, seminţe, plante, câmpii, dealuri, munţi, mări şi oceane, planete şi galaxii, dincolo de infinitate înăuntrul tău, în Fericire şi Iubire împreună noi vibrăm, Flacăra lumii cu blândeţe o oferim.~
    mie asta imi suna a chestie ezoterica, a MISA,a dracism.mai cercetez....

    RăspundețiȘtergere
  21. am avut dreptate. iata ce am gasit despre festivalul de anul acesta: "
    Sahaja Yoga – Romania va fi prezenta la Rebirth: Fire Festival 2010 cu un stand in cadrul sectiunii Healing.

    Festivalul, care va avea loc la Schela, intr-o padure din apropierea orasului Tg.Jiu, in perioada 28 aprilie - 2 mai, isi dedica prezenta editie elementului foc, propunand participantilor o calatorie catre esente, „o intoarcere la Sursa lasand in urma toate straturile nefolositoare, descoperind Adevarul germinand Renastere”.

    O invitatie „pe calea spre Dumnezeu”, „spre Sufletul nostru - Energie pura curgand ca apa, pastrand Prezentul, unificand pe cei asemenea in inima Celui Unic”.
    v-am zis ca imi miroase a yoga. trebuie sa continui...????

    RăspundețiȘtergere
  22. dar cine te-a jignit? cine a zis ceva de mama ta?
    da ai dreptul sa iti exprimi parerea, dar daca crezi asta, trebuie sa recunosti ca au si altii dreptul sa aiba alta pareri si sa o combata pe ta? asta daca nu esti ipocrita. desi nu sunt convins ca nu esti, din moment ce iti faci cititorii trogloditi ca in urmatoare secunda sa te plangi tot tu ca esti jignita.

    da, e blogul tau, dar draga mea, nu posta pe internet daca esti nu esti pregatita sa fi criticata pentru ce scrii. si te asigur ca comentarile pe care le-am citit mai sus sunt chiar politicoase in comparatie cu multi idioti pe care i-am vazut pe alte bloguri.

    nu merge ideea ca: "eu scriu, dar sa ma citeasca si sa se exprime doar aceia care sunt de acord cu mine". revenim la "toti sunt egali dar unii sunt mai egali decat altii"?

    te rog frumos revino-ti si nu te victimiza atat

    RăspundețiȘtergere
  23. de mama s-a legat un anonim, care nu a avut curaj sa-si spuna numele. n-am spus sa comenteze doar aceia care sunt de acord cu mine, ci doar am cerut decenta si respect. chiar daca nu suntem de acord asupra unei probleme, o putem face fara sa ne jignim.asa ca, nu consider ca m-am victimizat.cred ca am pretentii normale. ce zici?

    RăspundețiȘtergere
  24. nuuuu, yoga? vaaaaai! demonii, demonii! yoghinii aia care au purtat razboaie in numele credintei lor? si au ucis si torturat sute de mii de persoane nevinovate?,ah, stai aia parca erau musulmanii si crestinii. yoghinii sunt aia care mediteaza si au mustrari de constiinta daca strivesc din greseala o furnica

    dracism?
    orice nu e indreptat spre dumnezeu e satanism pentru tine?
    da, are influente yoga? care e legatura dintre satana si yoga? doua filozofii complet separate.

    eu de tine sunt facut troglodit ne-educat?

    RăspundețiȘtergere
  25. imi pare rau, kolcs, ca te-ai simtit lezat pt cuvantul troglodit, care nu iti era adresat, ci acelor anonimi care m-au jignit fara sa ma cunoasca. ce legatura are yoga si satana? e suficient sa te uiti pe blog si vei gasi. cat despre razboaie si torturi in numele credintei, ai auzit vreodata sa se intample asta la ortodocsi? nu mai confundati pe papistasi cu ortodocsi.

    RăspundețiȘtergere
  26. daca vrei sa afli mai multe despre legatura yoga-satana, citeste cartea : evadarea din inchisoarea ingerilor cazuti, scrisa de danion vasile ( el insusi un mare practicant de yoga), care i-a luat un interviu unui om, de asemenea, practicant yoga, ateu, interlop, care, dupa o viata demna chiar de un roman, ajunge sa Il cunoasca pe Hristos. e f interesanta. astept parerea ta, dupa ce o citesti ( indiferent care va fi aceea)

    RăspundețiȘtergere
  27. uite daca tu poti baga in aceeasi o filozofie asiatica care e practicata in vest de cateva decade cu o ramura a mitologiei crestine, cred ca nu exageram nici noi daca punem toate sectele crestine sub o umbrela.

    am vazut si eu acum comentariul mentionat de tine, ti-am zis prosti sunt multi, foarte multi.

    si da, cred ca esti putin ipocrita, deoarece ai un ton foarte jignitor fata de practicantii altor religii, faci un ghiveci din diverse orientari filozofice, dar tot tie ti se pare ca lumea te jigneste pe tine.

    nu poti cere un respect pe care tu nu il arati altora.

    legatura care reiese din blog dintre yoga si satana, e ca nici una nici alta nu e dumnezeu. pe acest principiu otetul si uleiul sunt una si aceeasi chestie deoarece ambele nu sunt apa

    RăspundețiȘtergere
  28. din cate stiu eu a fi ateu si a il sluji pe diavol( a fi satanist) sunt 2 treburi diferite. CORECT?>

    RăspundețiȘtergere
  29. e o interpretare gresita a cuvantului , sa fim seriosi acum, pentru tine probabil orisicine nu crede in Dumnezeu este satanist. corect? pai nu este.

    RăspundețiȘtergere
  30. kolcs: te rog sa imi spui unde am jignit eu practicantii altor religii. ca nu sunt de acord cu ei, e ealtceva. ca imi sustin credinta ortodoxa, iar e altceva, dar le respect optiunea. scopul meu este doar sa raspandesc ortodoxia, pe care o consider a fi singura credinta ramasa in Hristos. ghiveci de filozofii orientale nu am facut, doar am spus ca yoga e ins transa legatura cu satana .daca crezi ca nu am arata respect cuiva, te rog sa ma atentionezei si sa-mi spui concret, pt ca nu as vrea sa se inteleaga acest lucru. poate, dupa ce reusesti sa citesti cartea indicata de mine sau marii initiati ai indiei sipar paisie mai discuta, dar fara patima sau prejudecati. toate cele bune!
    Doamne-ajuta!

    RăspundețiȘtergere
  31. dimitra, ateii nu cred in nimic: nici in Dumnezeu nici in diavol. de cine crezi ca sunt amagiti sa nu creada? si satana crede in Dumnezeu, dar nu Il asculta. cea mai mare victorie a diavolului este sa reuseasca sa convinga oamenii ca nu exista. asa isi vede linistit de treaba. si, crede-ma, are tare multa. cu fiecare zi care trece, ne indepartam tot mai mult de Dumnezeu. se vede limpede acest lucru. cat despre a doua intrebare: satanisti sunt cei care il slujesc ( chiar si fara sa isi dea seama) pe satana, cine ii intoarce spatele lui Dumnezeu si il considera pe diavol mai presus de EL. asta este parerea mea. nu sunt teolog si, ca atare, pot gresi. de aceea avem informatii la dispozitie. le prelucram si le interpretam, fiecare asa cum s epricepe. nu am pretentia de erudita sau ca detin adevarul eu. as vrea doar sa prezint ortodoxia curata, fara ecumenism, fara amestecul mason, fara alte erezii. daca reusesc sau nu, asta decideti voi, cititorii mei si imi semnalati, lucru pt care va multumesc! Doamne-ajuta!

    RăspundețiȘtergere
  32. Cum au spus deja altii inanitea mea, copiii astia nu sunt niste satanisti, cum sunt numiti inca din titlul acestui articol. Sunt mai pasnici chiar decat orice ortodox si poate ai intelege asta daca vreodata ai cunoaste pe unul dintre ai lor.
    Cat despre credinta lor in Dumnezea, daca asculta un anumit gen de muzica nu inseamna ca nu sunt ortodocsi. Poate unii dintre ei sunt adepti yoga, dar asta tot nu ii face satanisti.
    In plus, cine ne da noua dreptul sa judecam? Mie, tie si oricui altcuiva? Ny Dumnezeau este singurul care are acest drept?
    Toti avem dreptul la pararei, dar parerile noastre nu ar trebui sa induca in eroare oamenii mai putini cunoscatori, nu ar trebui sa o facem pe tanti Polina sa ii creada pe ei satanisti iar pe tine painea lui Dumnezeu...

    Nu mai judecati oameni buni, fiecare are dreptul sa-si aleaga modul de viata si nimeni nu e in masura sa judece asta

    RăspundețiȘtergere
  33. Vai tie copilo, articolul este mic copil pe langa aberatiile din raspunsurile tale la comentarii.
    Un sfat pt sufletul tau ortodox: ceea ce conteaza de fapt este relatia intima/ce simti intre tine si D'zeu, si nu religia [de aia s'au ajuns la nush cate culte si secte].
    Cat despre festival, nu ai fost si nu cred ca, cunosti pers care merg la aceste festivaluri sau care asculta muzica psy, ca sa stii mai clar cum gandesc si ce simt [ca de inteles, cu siguranta n'ai sa intelegi fara ca sa judeci].
    Iar despre "batranii satului"...normal sa se mire/sperie oamenii din zonele rurale..posibilitatea lor de a fi updated este destul de redusa [nu mai zic de judecata..ce a ramas cam mult in urma..prin tineretile lor si acelea indoctrinate :)) ]
    Serios, nu mai starni spiritele.

    RăspundețiȘtergere
  34. Domnisoara/doamna danutza , aici este un link catre un articol al unei publicatii din zona unde a avut loc festivalul:

    http://www.gorj-domino.com/satanistii-misa-se-reunesc-in-poiana-lui-mihai-de-la-schela-cum-putem-opri-pangarirea-judetului/

    La data cand a fost scris, festivalul inca nu avusese loc,iar dumneata te incadrezi perfect in acelasi profil cu individul care si-a dat cu parerea acolo.
    Ma numesc Dragos Ionut, si comentariul cel lung postat acolo e al meu.
    Sunt din Constanta, navigator de meserie, fost militar profesionist in Politia Militara,iar in momentul de fata urmez Facultatea de Medicina pentru a ajunge asistent medical la SMURD, si consider ca nu aveti nici un drept sa ma acuzati de satanism,huliganism sau orice alte practici de genul atat timp cat nu ma cunoasteti personal,asa cum nici celalalt individ,cu articolul, nu avea dreptul sa acuze oameni despre care nu stia nimic de homosexualitate, urinofilie si alte aberatii care ne spun in mod clar ca e un om deranjat serios la cap, pentru simplul motiv ca se poate gandi la asa ceva, si apoi sa le prezinte cu titlul de adevaruri absolute.

    Cat despre pretentia dumneavoastra ca ''o sa va documentati si daca e cazul o sa va cereti scuze'', e ipocrizie curata, pentru ca nu aveti de unde va documenta decat de pe situl oficial al organizatorilor, a caror reclama o puteti interpreta oricum vreti duneavoastra, sau de pe blogurile altora ca dumneavoastra care au postat inainte, bloguri din care le veti alege doar pe cele care va confirma propriile idei.
    Singurul mod in care puteti sa stiti despre ce vorbiti cand postati asemenea brasoave,este sa mergeti sa vedeti cu ochii dumneavoastra ca nimeni nu taie capre, nu sacrifica virgine, si ca manifestarea cea mai nelalocul ei ar fi poate ca unii mai urinau prin padure,printre corturi..Dar asta tine de lipsa de bun simt a oamenilor, nu de culturi satanice.
    Sinuciderea acelui tanar a fost un incident regretabil, insa nu cred ca e cazul sa acuzati mai bine de o mie de oameni de practici oculte pentru acest lucru, atat timp cat la petrecerile la iarba verde ale oamenilor normali, crestini devotati adesea, se lasa cu omoruri, violuri, batai, furturi ,sau daune materiale in cel mai bun caz.
    Nu am vazut nici un articol in care acuzati petrecerile de ''manelari'' de practici oculte..
    Probabil pentru ca nu sunt interesante si nu va dau apa la moara prea-plinului de zel bisericesc cu care va repeziti sa improscati cu noroi oameni cu care nu aveti nici in clin nici in maneca.

    Si, ca un post-scriptum, va atrag atentia, referitor la ''dovezile''satanice gasite in reclama aceea de pe site, ca biserica ortodoxa foloseste in mod frecvent parabole legate de foc,iad,moarte,etc, precum si figuri de stil de genul''curgere'',''inaltare'',''spirit'',''lumina''etc, si nu am vazut nici un comentariu,nicaieri, in care acestea sa fie considerate o dovada de satanism.

    RăspundețiȘtergere
  35. "substanţelor psihedelice şi psihoactive" - asta e cam gresit, substantele pot fi psihotrope sau psihotice in niciun caz psihedelice ... dar asta se intampla cand avem o cultura "spoita", de suprafata si nu stam sa maceram informatia cum trebuie.

    RăspundețiȘtergere
  36. NU pot sa cred ca am irosit timp, citind idiotenile unor bieti oameni care nu s-au incumetat o viata sa iasa din al lor frumos sat deoarece frica lor de necunoscut a fost prea mare. Nici nu stiu ce sa fac: oare sa rad sau sa plang de acele cuvinte... ghiavoli.. s-a speriat vaca? s-a speriat pt ca ia bataie de se satura si cand vede un om care o lasa in pace se mira si ea!
    o exclud pe tanti din sat care vindea lapte si branza pe la corturi. draguta tanti. cine stie, poate se face si cu o floare primavara.
    eu sper.
    nu ramane de adaugat decat: necunoscutul mereu a fost interpretat ca fiind ceva RAU; este trist ca multi inca traiesc in evul mediu si printre ei multi jurnalisti.

    eu va doresc oameni ai evului mediu sa realizati cat mai devreme in viata voastra ca exista un cuvant al carui sens ar trebui sa il priceapa toti dintre noi: toleranta.

    RăspundețiȘtergere
  37. te-ai gandit ca poate asa cum tu ii consideri pe yoghini satanisti si ei te considera satanista? "Iubeste-ti aproapele ca pe tine insuti" adica...nu conteaza etnia, religia, cum se imbraca,lungimea parului, ce muzica asculta..iubeste-ti aproapele asa cum TU VREI sa fi iubita...NU judeca ca sa nu FI judecat. pentru unuii o sa mai treaca mult timp pana sa inteleaga invatatura lasata de marii intelepti spirituali: Iisus, Krisna, Buddha, Mahomed, Lao Tzi...

    RăspundețiȘtergere
  38. tare rau imi pare pt isteria creata de acest articol. se pare ca cei istericati au fost adeptii acestei muzici sau adeptii yoga. am publicat cometariile de bun simt( sa zicem, ca se mai sare calul pe alocuri) si le-am respins pe cele care contineau jigniri sau injuraturi. mi-ar fi placut ca tonul sa fie mult mai civilizat, dar, se pare ca e o cerinta grea.
    imi mai pare rau cand vad atatia tineri amagiti de satana, chiar daca nu isi dau seama de asta.
    as vrea sa va precizez un lucru, dupa care fiecare e liber sa creada ce vrea ( liberul-arbitru): in fata lui DUmnezeu, in treime laudat, avem 2 cai: calea cea usoara , a pacatului, care este calea diavolului sau calea cea grea, a mantuirii, care este calea lui Hristos. si mai avem DOAR O SINGURA VIATA, UN singur suflet ( nu mai multe, cum cred yoghinii). si dufletul este vesnic. a vlahuta spunea:" nu de moarte ma cutremur, ci de vesnicia ei". ganditi-va la asta cand va traiti viata! DOamne-ajuta!

    RăspundețiȘtergere
  39. mai Danutza nu vreau sa te jignesc dar altfel nu pot sa ti-o spun.. ma uit la profilul tau si pari o femeie desteapta, inginer chimist, arati bine in nici un caz daca vedeam profilul tau inainte nu ma gandeam ca cineva ca tine poate sa scrie asa ceva.. nu inteleg cum ai putut sa ajungi in halul asta de indoctrinata ..
    eu nu merg la festivaluri de genul asta pentru ca pur si simplu nu-mi place o mare parte din muzica lor, dar asta e o chestie pur subiectiva, la fel de bine nu-mi place opera, muzica populara, enrique iglesias..etc...e vorba de gusturi aici....
    insa cunosc destul de multi oameni care merg la astfel de evenimente dar n-au nici o treaba cu satanistii si cu raul in general...sunt oameni pacifisti, ecologisti si poate spirituali..evident ca mai apar si exceptii de genul baiatului care s-a sinucis..dar hai sa fim seriosi cati ortodocsi se sinucid in fiecare an?

    prezentarea evenimentului poate parea destul de pompoasa insa face parte din conceptul evenimentului...dar in esenta este doar o petrecere plus activitati conexe(arte,sporturi..etc)la care niste tineri vin sa se distreze, sa se elibereze de stresul orasului...fara sa faca rau nimanui, fara sa distruga natura !

    rau ai facut tu si batranele acelea care s-au apucat sa judece niste oameni doar dupa aparente!
    poate o sa-ti dai seama cat rau ai facut si cati oameni ai facut sa sufere ...doar pentru ca nu intelegi tu despre ce e vorba....si daca nu intelegi e clar necuratu la mijloc!

    RăspundețiȘtergere
  40. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  41. Danuta, tu ai ascultat vreodata o hora draceasca din fundul moldovei..sau poate o invartita jucata rapid..poate o geampara, sau ceva dansuri dn oas..ritmuri, strigate, dans in hora (cercul), toate sunt pagane la origine..si magice. nu mai vorbim de ritualurile cunoscute gen calusari, ursul, capra, ritualuri de vindecare, purificare si deschizatoare de suflet (psiho-delos)..iar "Muzica psihedelică are un tempo rapid, ceea ce îi dă ascultătorului un efect energizant şi hipnotizant" confirma faptul ca strabunicii mei o ardeau psy la hore'n'crang (cu sau fara palaria sharpelui) imediat dupa Sfanta Liturghie.
    Pacat ca azi pt un taran e mai de incredere un baiat frumos gelat cu blugu nou si tricoul stramt, intr un audi de ES decat un pletos in ie clorata si itari, care descult si cu un rucsac in spate vrea sa doarma'n padure.
    Ce repede ne uitam esenta

    "Creşti, pădure, şi te-ndeasă,
    Numa' loc de-o casă-mi lasă,
    Loc de-o casă şi-o cărare
    Să mă duc la mîndra-n vale"

    RăspundețiȘtergere
  42. danciu:chiar m-a impresionat comentariul tau si m-a pus pe ganduri. nu am avut in intentie sa judec pe nmeni. eu, pur si simplu, consider ca nu e in regulacu acest festival. poate ca e o exagerare catalogarea tanarului care s-a sinucis ( apropo: sinuciderea este cel mai mare pacat, care nu se iarta in veci si are loc ca urmare a deznadejdii. oare cine se bucura cand un suflet se duce direct in iad???) drept satanist, dar nici cu DUmnezeu nu era. cat despre ortodocsii care se sinucid, aceia sunt doar cu numele crestini. a fi bun crestin este un lucru deosebit de greu, iar mantuirea se obtine cu truda si chin. daca am facut rau cuiva prin acest mesaj, imi cer iertare!

    RăspundețiȘtergere
  43. am uitat sa precizez ca partea a doua a articolului contine un reportaj care mie mi s-a parut amuzant( prezinta parerea unor oameni simpli despre ceea ce s-a intamplat acolo si antiteza dintre generatii sau culturi diferite). l-ati luat prea in serios.

    RăspundețiȘtergere
  44. danciu: mi-as permite sa te iontreb: pe ce te bazezi cand ma numesti tiran? multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  45. am vazut ca nu se aprobase comentariul si am crezut ca nu o sa apara pe blog...scuze !

    RăspundețiȘtergere
  46. da, pt ca mai trebuie sa si lucrez ( am o firma de condus), nu intru constant pe mail si, ca atare, uneori dureaza pana dau acceptul la comentarii. vezi....cum ne pripim sa judecam pe altii ? e valabil pt noi toti, ca toti facem aceasta greseala. rabdarea e o virtute a bunului crestin. repet, insa, cati se putem numi asa???
    Doamne-ajuta!

    RăspundețiȘtergere
  47. damian, frumoasa poezie! multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  48. Dana, ai spus intr-unul din ultimele raspunsuri ca "eu, pur si simplu, consider ca [ceva] nu e in regula cu acest festival".

    Am participat pentru prima data anul asta si cu mana pe inima pot spune ca mi s-a parut una din cele mai in regula distractii organizate cu ocazia pauzei de 1 Mai.
    Spre deosebire de ce se intampla prin statiunile "clasice", sa nu vorbesc de iesirile "la gratar" langa roata masinii.

    Dupa cum ti-a spus (cu mai multa sau mai putina indignare) toata lumea ce cunoaste situatia si dupa cum observ pe alocuri ca ai inceput sa banuiesti si singurica, ai reusit sa prezinti aceleasi opinii ca ale presei de scandal, adresate unei populatii obtuze si fascinate de morbid.

    Pacat.

    RăspundețiȘtergere
  49. cycler: asa cum am precizat, mie mi s-a parut in enregula festivalul ( si poti citi din nou articolul ca sa vezi ca se vorbeste de manipularea psihica sau de consum de droguri). daca am gresit, mi-am si imi cer iertare. ca am inceput sa seman cu presa de scandal, asta chiar ma intristeaza, mai ales ca nu citesc o asemenea presa, nu urmaresc emisiunile lui maruta sau madalin ionescu sau capatos. cred ca este doar parerea ta.

    RăspundețiȘtergere
  50. Din "pacate", parerea mea cred ca este o parere destul de obiectiva in cazul de fata.

    Nici eu nu urmaresc stirile de pe posturile nationale (sa nu mai vorbesc de emisiunile pe care le-ai pomenit) dar intamplator am cautat informatii legate de tristul eveniment (despre care la fatza locului n-am stiut prea multe).
    Ori... regasesc in textul tau aceleasi "montaje literare" ce arunca cu noroi fara a face vreo tentativa de a intelege, ca si in orice alta stire.

    De unde si reactiile ce ai reusit sa le obtii pana acuma :)

    Ioan

    RăspundețiȘtergere
  51. Fie ca Dumnezeul tau sa te inteleaga si sa te iubeasca asa cum ai inteles si ai iubit tu pe semenii tai cand ai scris articolul asta despre ei ... si daca nu o va face eu tot iti doresc sa ai un suflet plind de lumina si toleranta.
    Amin !

    RăspundețiȘtergere
  52. nu draga, nu este doar parerea lui cycer. este parerea tuturor celor care au puterea sa gandeasca fara sa se lase influentati.

    sper ca ai observat si singura ca nu exista nici macar un singur comentariu care sa te sustina in demersul total negativ pe care l-ai facut. or Hristos ne invata sa fim toleranti si sa ii acceptam pe ceilalti asa cum sunt. mai mult decat atat, este mai mare pacatul sa te dai crestin si sa indeplinesti ritualurile crestine ca pe o munca si sa te ascunzi in spatele credintei cu ipocrizie. ar trebui sa publici un articol in continuarea celui deja publicat in care sa iti prezinti scuzelel fata de oamenii pe care, probabil fara sa vrei, i-ai jignit. in plus, tine cont de faptul ca Dumnezeu iti permite sa ai o viata intreaga destrabalata, daca la final iti dai seama ca ai gresit si te caiesti. daca nu ma crezi uita-te la ce s-a intamplat cu talharul mantuit de Hristos.

    sper sa iti dea Dumnezeu mintea cea de pe urma si sa te indrume sa indrepti greseala pe care ai facut-o.

    Doamne-ajuta!

    RăspundețiȘtergere
  53. iulia: public acele comentarii care sunt facute in limita bunului-simt, in spiritul acestui blog si care au si consistenta. am respins comentarii deplasate, cu continut provocator sau obscen.
    macks: daca ai fi citit cometariile mele, ai fi vazut ca mi-am cerut de 2 ori iertare daca am suparat sau deranjat pe cineva. de altfel, am si indepartat cuvantul satanist din titlu, dupa ce am decis ca e un cuvant cu o conotatie prea puternica si ca e posibil sa fi exagerat eu.as ramane indatorata daca te-ai feri sa pui etichete, asta apropo de faptul ca nu trebuie sa judecam pe altii. si eu sunt om, nu am pretentia ca sunt nici filozof, nici teolog si nici perfecta, asa ca, va rog sa fiti mai indulgenti.
    m-ati etichetat in fel si chip, dupa parerea voastra ( care sigur ca e subiectiva), asa cum si ale mele probabil ca sunt ( desi incerc sa nu).
    gata! pun punct acestor comentarii pt ca sunt subiecte mult mai importante si mai interesante decat acesta. multumesc celor care au comentat cu decenta! sa ne binecuvinteze Dumnezeu pe toti si sa ne lumineze mintea !

    RăspundețiȘtergere
  54. e bine ca ai trait si tu pentru o secunda macar, sentimentele celor care sunt vizati de toate articolele defaimatoare din mass-media, articole de altfel, publicate in acelasi mod pe care l-ai abordat si tu prima data. speram ca ai facut macar o mica paralela intre situatii: asa cum tu te-ai grabit sa pui etichete si sa tragi concluzii pe seama unor materiale inflamabile, la fel si altii se grabesc cu concluzii pripite. toti suntem oameni si pe toti ne iubeste Dumnezeu la fel.

    si inca un lucru. Hristos a fost hulit si El a iertat. tu ce preferi, sa hulesti sau sa ierti?

    RăspundețiȘtergere
  55. poate sunt strain de astfel de festivaluri dar intamplarea face sa am contract cu 2 categorii incluse in acest articol mai mult sau mai putin subiectiv!
    Anul trecut am calatorit impreuna cu o parte din participantii la un asfel de festival si pot sa zic ca in ciuda faptului ca erau mai etravaganti nu au facut probleme in tren si chiar erau destul de pasnici chiar daca ascultau muzica electronica (din cunostintele mele psihedelic este denumita o anumita stare si nicidecum muzica) si poate doar limba ciudata pe care o vorbeau unii altceva nu pot sa zic ca mi-ar fi atras atentia....
    Pe de alta parte acum vreo 2-3 ani am calatorit si cu 3 preoti( specific PREOTI nu calugari) care desi erau in compartimentul alaturat f rapid au iesit" in evidenta prin comportamentul si limbajul lor care ar fi facut si pe cel mai convins ateu sa se inchine!
    Concluzie: e viata lor si poate au libetate, poate nu ar trebui judecati de noi si asa cum se spune "fiecare padure cu uscaturile ei"
    dar decat cu astfel de preoti stiu ca asalege celalata categorie de persoane sa calatoresc :))

    RăspundețiȘtergere
  56. draga, the doors n-are nicio treaba cu muzica ascultata la acel festival. Sunt crestin ortodox si ascult si acest gen de muzica, si pana acum, (am 25 ani) nu mi-am vandut sufletul, nu am ucis pe nimeni si nici nu am indemnat pe cineva sa faca ceva antisocial. Ma duc la Biserica si ma rog in fiecare zi dimineata si seara, citesc rugaciuni si imi doresc totusi sa ajung la un astfel de festival, doar ca sa dansez pe muzica mea preferata. Nu prea cred ca tinerii aia au facut niste lucruri chiar asa rele. Si daca nu stii, acum chiar ca ai inrautati situatia. Prin acest articol le-ai dat mana libera sa fie intr-adevar ceea ce crezi tu ca ei sunt si fac. Pe viitor, te rog, sa reactionezi cu mai mult tact. Si nu uita, nu ai cum sa impiedici astfel de intruniri, imi pare rau sa-ti spun asta.
    Doamne Ajuta!

    RăspundețiȘtergere