Totalul afișărilor de pagină

Faceți căutări pe acest blog

duminică, 14 noiembrie 2010

CONFERINTA DE LA CONSTANTA- MOMENT DE BUCURIE SPIRITUALA , DAR SI DE MEDITATIE

Pentru cei care ati lipsit de la conferinta ARTA TRADITIONALA ROMANEASCA PE CALE DE DISPARITIE, sustinuta de dl Ioan Vladuca , desfasurata in Constanta, prin efortul minunat al dlui Marcel Bouros, care se straduieste prin temele abordate in conferinte sa atinga cele mai importante probleme cu care se confrunta in aceste zile crestinii, va spun doar ca ati avut de pierdut .
Nu am reusit pana acum sa-l cunoasc pe dl Ioan Vladuca, dar m-a impresionat de la primele cuvinte exprimate. Se cunoaste ca e un om traitor in Hristos, curajos, informat, inteligent, bun orator si, mai presus de toate, bun crestin.
Este pacat ca aceste conferinte pe care le sustine nu se bucura de o audienta mai larga, deoarece sunt un prilej de a ne informa corect, dar si de a dialoga cu oameni care slujesc cu adevarat lui Dumnezeu.
Punctele atinse au fost numeroase,de la similitudinea unor gesturi si simboluri naziste si comuniste, la analizarea in paralel a arhitecturii populare cu cea masonica ( antagoniste), la carduri de sanatate, ecografii, vaccinuri, dar ideea centrala a fost ca , daca lasam traditia populara sa dispara, vor disparea si credinta si identitatea acestui popor ( cam ce-si doresc elitele sa se intample).

Va sfatuiesc calduros sa participati la conferinte, sa le popularizati si sa transmiteti mai departe cuprinsul lor.
Voi mai reveni pe aceasta tema.

Inchei aducand un cuvant de multumire dlui Marcel Bouros, de la Curtea Brancoveneasca, pentru stradania de a organiza aceste conferinte pe teme actuale, invitand personalitati ale lumii crestine,reusind sa atraga atentia asupra unor subiecte prea putin dezbatute atat in mass media ( nu avem pretentii prea mari) ,dar si in biserici.
Doamne-ajuta!
danutza

2 comentarii:

  1. Multumim pentru impresii. Poate s-a inregistrat si va fi scos un CD? Asa se intampla cu majoritatea acestor conferinte, si mai putem recupera din ce am pierdut.

    RăspundețiȘtergere
  2. da, se va face un dvd pe care il poti cumpara de la curtea brancoveneasca.exist si o carte scrisa de dl ioan vladuca pe tema conferintei, pe care o poti cumpara tot de acolo. voi reveni si eu cu amanunte.

    RăspundețiȘtergere