Totalul afișărilor de pagină

Faceți căutări pe acest blog

joi, 4 noiembrie 2010

SFINTIREA PICTURII BISERICII "SF IERARH VASILE CEL MARE" DIN CONSTANTA

Sfintirea picturii bisericii 'Sf. Ierarh Vasile cel Mare' de catre trei ierarhi

Duminica, 7 noiembrie, incepand cu ora 8.30, Inaltpreasfintitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, impreuna cu Preasfintitul Vincentiu, Episcopul Sloboziei si Calarasilor si Preasfintitul Visarion, Episcopul Tulcii, vor sfinti pictura bisericii „Sfantul Ierarh Vasile cel Mare” din Constanta (cartierul Inel II, str. Ion Neculce, nr. 2A), urmata de savarsirea Sfintei Liturghii Arhieresti.

Piatra de temelie a sfantului locas s-a pus in data de 24 noiembrie 2002, lucrarile finalizandu-se in vara anului 2007, iar pictura in tehnica fresco, stil neobizantin, a fost realizata in perioada 2008 - 2010. Construita din beton armat si caramida, in stil autentic moldovenesc, este una din cele mai mari biserici din oras. Slujba de tarnosire (sfintirea cea mare) a fost oficiata pe data de 16 septembrie 2007 de catre trei ierarhi: Inaltpreasfintitului Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, Preasfintitul Ciprian Campineanul, episcop-vicar patriarhal, si Preasfintitul Ioan Casian de Vicina, episcop-vicar al Arhiepiscopiei Ortodoxe Romane din America si Canada.

Zidirea si pictarea acestui nou sfant lacas s-a facut numai cu contributia credinciosilor, coordonati de preotul paroh, Tache - Dumitru Parlica.

Biroul de Presa si Comunicare al Arhiepiscopiei Tomisului

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu