Totalul afișărilor de pagină

Faceți căutări pe acest blog

luni, 29 noiembrie 2010

Corneliu Zelea Codreanu-UN ROMAN SI UN CRESTIN ADEVARAT!

Astept cu nerabdare ca domnii care s-au inflamat pentru emisiunea dnei Eugenia Voda si a dlui Ion Cristoiu, sa ia atitudine si fata de falsificarea de catre tortionarii comunisti ( evrei, cei mai multi) a istoriei, tortionari care s-au straduit, asa cum citim din marturiile sfintilor inchisorilor, sa le ia ce aveau cel mai de pret: credinta si sa le lase in loc vidul materialist-stiintific.
Asptept , de asemenea, sa fie condamnat si holocaustul rosu, cel care a omorat sute de milioane de oameni in taote tarile aflate sub ciuma rosie ( oare cine o fi inventat-o si impus-o cu forta????).
Astept sa fie canonizati sfintii inchisorilor comuniste, asa cum s-a intamplat in Rusia.
Astept!

Eugenia Vodă şi Ion Cristoiu, acuzaţi de promovarea la TVR a "fascistului" Corneliu Zelea Codreanu

Vă predăm integral scrisoarea mai jos:
Domnule Director,
Am aflat cu îngrijorare de difuzarea pe primul canal al Televiziunii Române a unei emisiuni realizate de dna Eugenia Vodă şi difuzate pe TVR 1 la data de 21 noiembrie 2010, în cadrul căreia jurnalistul Ion Cristoiu a făcut unele afirmaţii inacceptabile cu privire la "moralitatea" lui Corneliu Zelea Codreanu, fondatorul mişcării legionare din România, personaj pe care l-a prezentat caerou romantic.
Dorim să vă atragem atenţia că afirmaţii de genul celor făcute în cadrul acestei emisiuni sunt nu doar încercări de acreditare a unor neadevăruri istorice, ci şi ofense la adresa memoriei victimelor mişcării legionare din România. Dl. Ion Cristoiu, care se declară ca ziarist discipol al lui Nae Ionescu, ca şi gazda sa, dna Eugenia Vodă, ignoră caracterul fascist şi terorist al acestei grupări politice, contribuţia ei la pregătirea Holocaustului din România, responsabilitatea ei (şi a liderului ei) pentru asasinarea unor oameni nevinovaţi, între care şi personalităţi ale vieţii politice şi culturale româneşti din perioada interbelică. Difuzarea unei asemenea emisiuni nu poate crea decât confuzie şi derută în contextul politic şi economic actual.
Vă solicităm de aceea, domnule director, ca instituţia publică pe care o conduceţi să se delimiteze în mod ferm de afirmaţiile făcute în emisiunea amintită şi să sancţioneze pe cei care sunt răspunzători profesional pentru producerea şi difuzarea ei. Secvenţe edificatoare din această emisiune pot fi văzute la adresa http://www.youtube.com/watch?v=Ks0mqFIkycg.
Dinu Adam, scriitor; Gheorghe Câmpeanu; Vera Câmpeanu; Alexandru Florian, sociolog; Mihai Dinu Gheorghiu, sociolog; Radu Ioanid, istoric; Maximilian Mario Katz, economist; Marius Lazăr, sociolog; Liviu Rotman, istoric; Michael Shafir, politolog; Dorin Tudoran, scriitor.
Lista pentru semnarea acestei scrisori a fost lăsată deschisă.
Scrisoarea a fost adresată şi lui Iulian Fota, Consilier pentru Securitate Naţională, precum şi ambasadorilor Mark Gitenstein, Ambasada Statelor Unite, Martin Fergus Harris, Ambasada Marii Britanii, Henri Paul, Ambasada Franţei, Andreas von Mettenheim, Ambasada Germaniei, Dan Ben-Eliezer, Ambasada Israel.
O scrisoare de protest a fost trimisă preşedintelui TVR şi ambasadorilor la Bucureşti din SUA, Germania, Anglia, Israel şi Franţa faţă de o emisiune realizată de Eugenia Vodă şi difuzată pe TVR 1, şi unde ziaristul Ion Cristoiu l-a prezentat pe Corneliu Zelea Codreanu drept un personaj romantic.
Istorici şi sociologi, printre care Dinu Adam, Radu Ioanid şi Dorin Tudoran, dar şi mulţi reprezentanţi din comunitatea evreiască i-au acuzat pe cei doi de "neadevăruri istorice" care ignoră "caracterul fascist şi terorist" al Gărzii de Fier.
Semnatarii i-au cerut lui Alexandru Lăzescu, preşedintele-director general al Televiziunii Române, să se delimiteze de afirmaţiile făcute în timpul emisiunii respective, din 21 noiembrie.

La lista aceasta se poate aditiona si lista personalitatilor romane care au facut parte sau au simpatizat cu Miscarea nationalist-crestina legionara:Nae Ionescu, Mircea Eliade, Emil Cioran, Ernest Bernea, Mihail Sebastian (evreu), Nichifor Crainic, Radu Gyr, Mircea Vulcanescu, Vintila Horia, Petre Tutea, Valeriu Gafencu , N Paulescu, parinte Arsenie Papacioc,par Gh Calciu sau par Iustin Parvu.

Miscarea Legionara a dat 90% din sfintii inchisorilor -zice par Iustin Parvu.

2 comentarii:

  1. Cu cata durere constat cum se denatureaza istoria noastra...pana cand am aflat despre Sfintii de la Aiud mereu am privit pesonal zic miscarea legionara cu o anumita retinere.Mereu in opinia publica si in cartile de istorie a fost pusa intr-o lumina defavorabila patinandu-se pe legatura ei cu extrema dreapta.Spun cu o anumita retinere IN SENSUL CA NU MA LASA INIMA SA II JUDEC asa cum o face opinia publica,pt ca mie imaginea lui Corneliu Zelea Codreanu intotdeauna mi-a inspirat o personalitate puternica si seninatate.Pt mine imaginea,poza lui Zelea Codreanu contrasta cu tot ce s-a spus si se vaspune rau despre el si miscarea legionara.Tarziu am inteles ca de fapt si istoria la fel ca si stirile se poate falsifica grosolan,slava Domnului ca mai exista in viata oameni care pot da marturie despre miscarea legionara imapartasindu-ne adevarul si noua.Totusi ca o parere personala nu sunt intru totul de acord cu Cristoiu,apreciez ca a avut curajul sa atace subiectul, dar eu cred ca greseste profund...Zelea Codreanu sunt convinsa ca dorea sa ajunga la putere cu adevarat el nu era doar asa un idealist romantic cam poetii.Capitanul dorea sa ajunga la putere pt ca isi dorea sincer sa asaneze moral soceitatea sa-i spun asa,dorea o revolutie de reinviere spirituala,de reevanghelizare a neamului transpusa bineinteles in plan material.Faptul de a se afla la putere i-ar fi slujit acestui tel nobil.El nu dorea ca miscare legionara sa fie asa ca un fel de critic al puterii,desi se stie ca o critica poate fi constructiva.Daca isi dorea doar asta cu siguranta nu ar fi intentionat sa intre in politica ci ar fi folosit doar armele duhovnicesti ale rugaciunii sau doar pe cele ale scrisului.A fost un om de actinue si onoare,nu cred sincer ca il multumea sa stea o vesnicie in expectativa criticand puterea-asa cum o fac chipurile jurnalistii de zi.Monahul Athanasie Stefanescu spunea despre idealurile si “omul nou” pe care il dorea Corneliu Codreanu ca baza a “Romaniei legionare”:

    Telul final nu este viata, ci Invierea. Invierea neamurilor in numele Mantuitorului nostru Iisus Hristos. Neamul este, deci, o entitate care-si prelungeste viata si dincolo de pamant. Neamurile sunt realitati si in lumea cealalta, nu numai in lumea aceasta. Acest student(Corneliu Zelea Codreanu) a indrumat generatia lui avand ca arhetip pe Hristos. Lupta a fost grea, acerba, cerand sacrificii pentru credinta lor in Dumnezeu si neamul romanesc, tineretul a fost supus la un experiment unic in lume, cunoscut sub numele de experimentul Pitesti, unde toti au fost prabusiti ca asa era reteta. Dar in fata lui Dumnezeu nu conteaza caderile, ci ridicarile. Preotul Calciu a fost unul dintre acestia. Generatia acestui student, in verde imbracata si la icoane inchinata, a fost martirizata cum n-au fost decat crestinii din primele secole. Din randurile ei ridicandu-se pe treptele cele mai inalte ale eroismului si chiar sfinteniei. Daca in iuresul luptei au fost si greseli, sa nu se uite ca una este individul cu instincte morbide, care ucide dragul de a ucide si alta este individul care lupta in numele cetatii si al tarii, care a fost dintodeauna declarat erou.

    Dumnezeu sa-i odihneasca intre dreptii Sai caci maine caci maine se implinesc 72 de ani de la adormirea sa...da si-au gasit agentii sionistilor sa-l improaste cu noroi tocmai acu...

    RăspundețiȘtergere
  2. foarte frumos comentariu. sunt si eu convinsa ca idealul Capitanului a fost sa asaneze moral societatea in care traia si sa o intoarca la Hristos. din pacate, au venit satanele comuniste si au inchis si ucis /torturat toata floarea crestina romana. si eu am invatat despre ororile legionarilor la scoala si doar tata se straduia sa ma convinga de minciuna sistemului. am vazut adevarul, dar mi-au trebuit ani.pacat de faptul ca ne temem, oficial, atat de mult de elita conducatoare,incat ne renegam valorile si patriotii si ii ridicam in slavi pe tortionari, pe comunisti, pe escroci, hoti, tradatori, etc.
    pacat, mare pacat!

    RăspundețiȘtergere