Totalul afișărilor de pagină

Faceți căutări pe acest blog

joi, 18 noiembrie 2010

PE CAND UN COMUNICAT SIMILAR DIN PARTEA BOR??

Comunicat al Sfântului Sinod Permanent al Bisericii Greciei referitor la cardul electronic al cetăţeanului

Sfântul Sinod Permanent a fost informat de către Preşedintele Comisiei Sinodale pentru Probleme Dogmatice şi Canonice, ÎPS Mitropolit de Filippi, Neapole şi Thasos kir Prokopios, că în după-amiaza zilei de luni, 15 noiembrie a.c., au participat la o şedinţă comună în Palatul Sinodal Comisia Sinodală pentru Probleme Dogmatice şi Canonice, Comisia Sinodală Specială pentru Drepturile Omului, membri ai Guvernului grec, oameni de ştiinţă şi experţi, atât din domeniul legislativ, cât şi din cel al tehnologiilor informaţionale, având ca obiect studierea emiterii „Cardului Cetăţeanului”.

În urma întâlnirii au reieşit următoarele concluzii:
1. Guvernul va trece la înlocuirea Cardului Poliţienesc de Identitate cu „Cardul Cetăţeanului”, a cărui tehnologie va fi imposibil de falsificat şi va proteja drepturile cetăţenilor de acţiunea criminalităţii publice. Acesta va include doar elementele de identitate ale posesorului.

2. Se aşteaptă ca la începutul anului 2011 din partea Agenţiilor de Stat corespunzătoare să se ofere populaţiei spre consultare şi prin urmare şi Sfântului Sinod Permanent, proiectul textului cu condiţiile tehnice şi juridice pentru emiterea „Cardului”.

3. Din partea Membrilor Comisiilor Sinodale s-a accentuat faptul că Biserica este obligată să păzească libertatea persoanei şi să apere integritatea credinţei. De aceea:

a) „Cardul Cetăţeanului” nu trebuie să conţină în nici un fel, la vedere sau în ascuns, numărul „666”.

b) De asemenea, prin el nu trebuie să se încalce în nici un fel libertăţile persoanei.

4. Oficialii Guvernului grec au arătat că sunt de acord cu comentariile Membrilor Comisiilor specializate ale Bisericii şi vor ţine seama de ele.

Pe acest fond, Sfântul Sinod aşteaptă de la autorităţile de resort proiectul pregătit pentru emiterea „Cardului”, ca să acţioneze în mod responsabil.

În acest sens, recomandă sfântului cler, monahilor şi credincioşilor să aştepte poziţia finală a sinodului.

(traducere: Frăţia Ortodoxă Misionară „Sfinţii Trei Noi Ierarhi”, sursa: romfea.gr)
sursa:http://acvila30.wordpress.com/2010/11/18/comunicat-al-sfantului-sinod-permanent-al-bisericii-greciei-referitor-la-cardul-electronic-al-cetateanului/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu