Totalul afișărilor de pagină

Faceți căutări pe acest blog

sâmbătă, 17 aprilie 2010

"Pedeapsa" Bisericii Catolice pentru preoţii pedofili: alţi copii oferiţi ca pradă

"Pedeapsa" Bisericii Catolice pentru preoţii pedofili: alţi copii oferiţi ca pradă

Biserica Catolică i-a transferat pe preoţii prinşi că au întreţinut relaţii sexuale cu minori în alte ţări, unde şi-au recâştigat reputaţia neprihănită şi şi-au reluat abuzurile asupra copiilor.

Preoţii catolici acuzaţi de molestarea minorilor şi-au reluat abuzurile sexuale în alte ţări.

Vaticanul a primit 3.000 de plângeri de abuzuri sexuale comise de preoţi între 2001 şi 2010

În urma unei investigaţii care a acoperit 21 de ţări de pe şase continente, The Associated Press a scos la iveală 30 de cazuri de preoţi catolici acuzaţi de molestarea sexuală a unor copii care au fost transferaţi în alte ţări. Unii au scăpat astfel de investigaţiile poliţiei, mulţi au avut acces la copii din alte state, iar câţiva şi-au reluat abuzurie sexuale.

Astfel, un preot din Los Angeles acuzat de pedofilie a fost trimis în Filipine, unde Biserica Catolică din Statele Unite i-a trimis cecuri bancare, sugerându-i însă să nu divulge sursa lor. De asemenea, un preot din Canada condamnat pentru abuzuri sexuale a fost transferat în Franţa, unde, din câte se pare, şi-ar fi reluat vechile îndeletniciri. Un alt preot a fost pasat înainte şi înapoi între Irlanda şi Anglia, în ciuda faptului că se descoperise că întreţiunse relaţii sexuale cu mai mulţi băieţei.

"Când un preot este pe punctul de a declanşa o controversăl sau de a atrage atenţia autorităţilor, Biserica Catolică îl trimite în misiune într-o altă ţară", a declarat Richard Sipe, un fost călugăr benedictin. "Fac orice pentru a evita scandalurile", a mai spus Sipe.

Reprezentanţii Bisericii Catolice au declarat că, în unele cazuri, preoţii s-au mutat în alte ţări de capul lor, iar noile parohii n-au avut informaţii despre trecutul lor. În alte cazuri, Biserica Catolică nu a dat crezare acuzaţiilor aduse. De asemenea, a mai existat situaţia în care preoţii îşi ispăşiseră pedepsele şi au revenit pe calea cea dreaptă.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu