Totalul afișărilor de pagină

Faceți căutări pe acest blog

marți, 2 noiembrie 2010

IATA CUM E PREZENTATA IN MEDIA PROBLEMA INTRODUCERII CIPURILOR IN ACTE: SUPERFICIAL! TOTUSI, DE RETINUT CA IN GERMANIA DEJA LE-AU INTRODUS IN BULETINE

In Germania au fost introduse primele buletine cu cip

Buletinele cu cip, care impiedica furtul de identitate, au fost introduse incepand de luni in Germania. Deja asociatiile care lupta cu acest format electronic, considerandu-l un semn al diavolului prin encriptarea 666 din codul de bare au luat atitudine, condamnand formula si cerand populatiei sa pice in plasa si sa nu isi ia buletine cu cip electronic.
Noile buletine cu cip sunt mult mai sigure decat cele traditionale si faciliteaza verificarea identitatii pentru portalurile de internet, precum magazinele online, astfel incat utilizatorii sa nu devina victime ale fraudelor, informeaza Deutsche Welle. Mai mult, utilizatorii isi pot oferi amprentele, ca element suplimentar de securitate. Noile buletine sunt din plastic si au un cip care contine datele personale, dar si semnaturi electronice. Germanii care au in continuare un card de identitate vechi le pot folosi pana la data de expirare, iar pentru a beneficia de noile buletine trebuie sa plateasca o taxa de aproximativ 28 de euro.
Fata de Biserica Ortodoxa, Biserica catolica, ori cea Luterana etc. nu au luat atitudine fata de noile carti de identitate. In Grecia mai ales au fost proteste ample privind introducerea acestor formule, ca si viitoarea inoculare a cipului direct in mana, sau in zona frontala, dupa cum se preconiza, dar si dupa cum este profetit in Biblie. Si in Romania au existat unele proteste privind introducerea pasapoartelor biometrice, ori a asteptatului card de identitate european, dar aceste proteste n-au cuprins populatia desi Romania se declara o tara crestina ortodoxa, cu peste 86% credinciosi.

sursa:agentia.org

3 comentarii:

  1. Salut Danutza!Ma numesc Natalia si am o intrebare cumva legata de acest subiect:DACA TREBUIE SA RIDIC UN PERMIS AUTO DE TIP NOU DE CARE A INCEPUT SA SE ELIBEREZE DIN 2009 CUM SA PORCEDEZ SA ACEEPT UN ASTFEL DE ACT SAU NU.ESTE LA FEL DE PERICULOS CA SI BULETINUL SI PASAPORTUL BIOMETRIC?Am inteles din mai multe surse ca nu ar contine cip,oricum si daca ar contine el nu e vizibil cum e cel de pe carduri de exemplu, dar are un cod de bare,insa din cate am inteles e diferit de acela cu 666 nu mai stiu exact cum se cheama codul respectiv.Astept raspunsul tau.Doamne ajuta!

    RăspundețiȘtergere
  2. Doamne-ajuta!
    cred ca cel mai bine, daca ai duhovnic, sa te consulti cu el. eu iti spun doar ca eu ma lupt sa nu primesc nici un act cu cip rfid ( biometric). in unele orase, permisele auto au cip. daca nu contin codul de bare in sistem EAN ( adica cu acele 3 grupuri de cate 2 linii mai lungi) nu cred sa fie vreun pericol acel cod de bara.
    desi cardurile bancare nu contin cipul rfid, eu totusi nu le-am primit. acum, fiecare hotaraste cum crede de cuvinta. eu pot doar sa-ti spun ca eu nu vreau sa le primesc. sper sa-ti fi fost de folos !

    RăspundețiȘtergere
  3. multumesc mult Danutza!Duhovnicul meu are o pozitie anticip mi-a zis sa nu primesc pasaport cu cip,sa-mi schimb buletinul pana in 2011 ceea ce am si facut cat despre permis nu mi-a zis nimic ca n-ar fi ok.N-am intrat in detalii probabil i s-a spus din anumite surse ca permisele nu sunt cu cip si ca nu e problema sa le luam.Unii spun ca ar avea,altii ca nu, deci eu m-am bazat pe tine ca am observat ca adopti o atitudine echilibrata si pertinenta in ceea ce priveste aceasta problema grava care este atata de ignorata de cei mai multi dintre noi.
    Doamne ajuta!

    RăspundețiȘtergere