Totalul afișărilor de pagină

Faceți căutări pe acest blog

duminică, 14 noiembrie 2010

SITUATIE DRAMATICA IN HAITI. SA FIE VORBA DE O PEDEAPSA DIVINA PENTRU PRACTICAREA VOODOO PE SCARA LARGA DE CATRE HAITIENI?

Bilanţul epidemiei de holeră din Haiti: 917 morţi şi peste 14.000 de bolnavi

Holera continuă să facă victime în Haiti. Potrivit datelor publicate duminică de Ministerul haitian al Sănătăţii, bilanţul persoanelor decedate a ajuns la 917, cu 121 mai mulţi decât vineri. Acelaşi raport arată că numărul bolnavilor a depăşit 14.600.

Un bilanţ precedent, făcut public vineri, anunţa 796 de morţi, între care 13 în capitală, Port-au-Prince, şi 12.303 bolnavi spitalizaţi.

Cutremurul devastator care a zguduit statul Haiti în luna ianuarie a lăsat peste un milion de oameni fără adăpost. Mulţi dintre ei trăiesc şi acum în tabere de refugiaţi, în condiţii jalnice.

Ca şi cum asta nu era de ajuns, ţara a fost lovită recent şi de un uragan. Ciclonul Tomas a măturat zonele de coastă. Mai multe tabere pentru sinistraţi au fost inundate, iar condiţiile de viaţă ale refugiaţilor au devenit aproape insuportabile. Imediat, a izbucnit epidemia de holeră.

Guvernul a calificat epidemia drept "o problemă de securitate naţională".

11 comentarii:

  1. pe blog la mine am spus ca despre asa ceva este vorba ....

    RăspundețiȘtergere
  2. nu e nici o pedeapsa de la Dumnezeu. e din cauza ca ajutoarele trimise n-au ajuns acolo nici in ziua de azi. nu mai puneti in carca lui Dumnezeu toate mizeriile umane. este o "pedeapsa" americana. nu toata lumea practica voodoo si in mod sigur nu cei care mor pe capete acum. Dumnezeu isi iubeste creatia. numai omul nu-L iubeste pe Dumnezeu si nu se iubeste nici pe sine.

    RăspundețiȘtergere
  3. ba eu cred ca are legatura cu Dumnezeu, pt ca totul se petrece cu stirea si dupa cum ingaduie Domnul. e adevarat ca El ne iubeste, dar, in acelasi timp, ne si poate pedepsi daca ne indepartam de El.in haiti se stie ca se practiva pe scara larga vrajitoria. de ce n-ar putea fi asta o pedeapsa divina? cat priveste omul,el nu trebuie sa se iubeasca pe sine, ci sa isi iubeasca Creatorul si sa caute mantuirea.de sine trebuie sa se lepede. Zice Hristos: „Cine vrea să vină după Mine, să se lepede pe sine, să-şi ia crucea sa şi să-Mi urmeze Mie!”.
    asa vad eu lucrurile. daca o fi sau nu pedeapsa divina, doar bunul Dumnezeu stie! Doamne-ajuta!

    RăspundețiȘtergere
  4. @ danutza
    si atunci cum ramane cu "iubeste-l pe aproapele tau ca pe tine insuti?"

    RăspundețiȘtergere
  5. ti se pare ca e vorba de lipsa de iubire? sa iubesti pacatosul si sa condamni pacatul. cam despre asta e vorba. vreau doar sa atrag atentia ca vrajitoria e uraciune in fata Domnului, care ne poate pedepsi daca nu ne lepadam de pacate.
    nu am spus ca nu mi-e mila de bietii oameni, care, dupa ce au indurat spaima cutremurului si lipsa de alimente, apa si medicamente de dupa, acum se confrunta cu asta. nu contest ca o mare parte din vina pt ceea ce li s e intampla o au americanii.

    RăspundețiȘtergere
  6. @ danutza
    tu interpretezi cum iti convine tie. cand ti-am spus despre "iubeste-l pe aproapele tau ca pe tine insuti" ma refeream la iubirea de sine despre care tu ai spus ca trebuie uitata. imi iau permisiunea sa cred ca esti inca foarte tanara si ca mai ai inca mult de studiat.ce intelegi tu prin sinele despre care vorbeste Hristos? vreau un raspuns(daca nu cer prea mult) cu cuvintele tale si nu cu citate din Biblie sau din sfintii parinti.

    RăspundețiȘtergere
  7. iubirea de sine e una, iar sa ne iubim aproapele e alta. iubirea de sine defineste d e cele mai multe ori iubirea trupeasca, egoismul, indiferenta fata de celalalt si grija fata de prorpia persoana.
    in schimb, porunca dumnzeiasca sa ne iubim aproapele inseamna sa fim in stare sa mergem pana la jertfa pt aproapele nostru, sa ne pese de el tot atat cat ne pasa de propria persoana. hai, nu ma lua cu filozofii proprii si cu interpretari personale ale sfintei Scripturi, ca nu-mi place. daca intelegi intr-un fel poruncile divine, nu ma pune si pe mine sa-mi insusesc parerea ta. eu ma iau dupa sfinti si sfanta traditie.

    RăspundețiȘtergere
  8. nici macar nu meriti osteneala de a-ti raspunde.

    RăspundețiȘtergere
  9. totusi, e posibil sa nu fi inteles eu ce ai vrut sa zici. sa fie o neintelegere la mijloc. daca nu e prea greu, detaliaza-mi , te rog, opinia ta legata de iubirea de sine si de aproape. mltumesc!

    RăspundețiȘtergere
  10. stii, cred ca ne pripim cand raspundem. haide sa reluam discutia de pe alte pozitii. daca crezi ca sunt in eroare, explica-mi unde si de ce . multumesc si iertare pt raspunsurile de mai inainte.

    RăspundețiȘtergere