Totalul afișărilor de pagină

Faceți căutări pe acest blog

vineri, 19 noiembrie 2010

PRINTRE RANDURI, ANTIHRISTII NE PROPUN SA INCALCAM PORUNCA A PATRA? SA NE JUCAM CU MANTUIREA?

Ne întoarcem la săptămâna de lucru de 6 zile? Unde este noul Cod al Muncii?
În lipsa unui document oficial, pe tema unui nou Cod al Muncii curg speculaţiile. Se vorbeşte de ziua de muncă de 12 ore, de desfiinţarea reglementărilor naţionale în ceea ce priveşte contractele de muncă, de lucratul în zilele de sâmbătă, despre simplificarea concedierilor. Ministrul Muncii, Ioan Botiş, refuză să comenteze speculaţiile pe această temă şi spune că se va întâlni săptămâna viitoare cu sindicatele.

Noul Cod ar Muncii ar putea introduce săptămâna de lucru de 6 zile

Toate aceste schimbări au îngrozit sindicaliştii, care nici nu vor să audă de modificarea Codului Muncii, pe care îl consideră numai bun aşa cum este în prezent, potrivit incont.ro. Patronatele, pe de altă parte, spun că nu se mai poate continua cu o legislaţie învechită şi că aceasta trebuie modernizată, în ton cu modificările de pe piaţa muncii.

Proiectul de modificare a Codului Muncii care este discutat acum cu sindicatele prevede simplificarea procedurii de concediere a angajaţilor, mărirea timpului de lucru până la 12 ore pe zi, extinderea intervalului de probă până la 120 de zile, introducerea zilei libere în cursul săptămânii, fracţionarea concediului de odihnă, precum şi scăderea amenzilor pentru munca la negru, informează Realitatea TV.

Botiş respinge speculaţiile

Pe de altă parte, ministrul Muncii, Ioan Botiş, respinge orice speculaţie pe tema modificării Codului Muncii. "Aş vrea să infirm orice speculaţie care se face pe Codul Muncii. Deocamdată nu există o propunere a Ministerului Muncii legată de modificările pe Codul Muncii. Săptămâna viitoare vom avea o întâlnire cu sindicatele şi patronatele şi vom deschide discuţiile pe oportunitatea modificării Codului Muncii", a spus Botiş, citat de MEDIAFAX.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu