Totalul afișărilor de pagină

Faceți căutări pe acest blog

miercuri, 10 noiembrie 2010

STIU EI DE CE!

Financial Times: Tarile din G20 au pregatit o lista cu 20 de banci care vor fi salvate in caz de faliment

Statele membre ale G20 pregatesc o lista cu circa 20 de banci pe care le vor supraveghea cu atentie extrema, un eventual faliment al acestora avand un efect catastrofal in economie, scrie Financial Times de miercuri, potrivit HotNews. Potrivit listei obtinute de ziaristii de la FT, bancile "prea mari pentru a fi lasate sa cada" sunt: Deutsche Bank, Bank of America-Merrill Lynch, Citigroup, Goldman Sachs, JPMorgan Chase, Morgan Stanley, Barclays, HSBC, Royal Bank of Scotland, Standard Chartered, RBC, Santander, BBVA, BNP Paribas, Société Générale, Intesa Sanpaolo, UniCredit, Mitsubishi UFJ, Mizuho, Nomura, Sumitomo Mitsui, ING, Credit Suisse si UBS.
O parte dintre ele, noteaza autorii articolului, ar putea fi retrase de pe lista. "A defini aceste banci ca fiind de importanta sistemica, presupune ca in caz de probleme, ele vor fi salvate", a declarat un bancher pentru FT. Potrivit acelorasi surse, G20 ar fi renuntat la planul de coordonare al directiilor de supraveghere europene in cazul prabusirii unui jucator de importanta sistemica.
Maine incep discutiile oficiale la Seul intre statele membre, desi discutiile informale nu par sa fie incurajatoare. Responsabilii reuniţi la Seul au avut deja discuţii furtunoase, însă nu au reuşit să ajungă la niciun acord, a indicat miercuri un responsabil sud-coreean, citat de agenţiile de presă internaţionale.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu