Totalul afișărilor de pagină

Faceți căutări pe acest blog

joi, 16 decembrie 2010

IN POSTUL NASTERII MANTUITORULUI SA NE GANDIM SI LA CEI MULT MAI AMARATI CA NOI! DIN PUTINUL NOSTRU SA DARUIM SPERANTA SI UN ZAMBET !


Ajută-i să aibă un Crăciun mai bun! Cinci fraţi orfani din Vaslui au rămas în grija bunicii

Părăsiţi de tată şi rămaşi orfani de mamă, cinci fraţi din Murgeni, judeţul Vaslui, sunt crescuţi de o bunică pe ai cărei obraji lacrimile au săpat răni adânci.


Vlăduţ este cel mai mare dintre fraţi şi are doar 13 ani. El este capul familiei. Şi tată şi frate. Munceşte cot la cot cu bunica, are grijă de fraţii săi. Este primul din clasă, iar visul lui este să ajungă arhitect. Iar casa lor mică s-o construiască după planurile lui.
Mama lor a murit, în urmă cu cinci luni. Îndoliată în suflet şi-n trup, bunica se lasă pe ea, pentru ei. Bucăţi din inima ei se rup atunci când îi vede atât de buni la şcoală, dar atât de săraci. "Nu-i dau cu orice preţ de lângă mine până mor. Cât a vrea bunul Dumnezeu, că-i credinţa la el", spune bunica.De acolo de sus, din ceruri, mama lor este mândră de ei şi îi roagă pe îngeri să-i apere de rele. "Cel mai greu mi-a fost atunci când a murit mama. Am trecut în mare parte peste, acum mi-a rămas responsabilitatea de a-mi îngriji fraţii. O ajut pe bunica. Fac treabă, când trebuie merg la butelii, fac focul câteodată noaptea", spune Vlăduţ. Vlăduţ este primul din clasă şi are ambiţii mari. "Cel mai mult îmi place matematica. Înainte mî ajuta mama la matematică, acum fac mai mult singur", a completat băiatul. Performanţele lui sunt întărite şi se notele pe care le ia l şcoală, numai 9 şi 10.
Sărbătorile sunt triste pentru cei cinci fraţi, dar bunica se va strădui să le aducă puţină bucurie. Vlăduţ nu-şi doreşte de Crăciun daruri pământeşti, ci un strop de fericire.
Ca nişte gazde bune, copiii ne conduc până la poartă. Urmele ghetuţelor vechi şi pline de noroi au rămas ca nişte amprente în calea lui Moş Crăciun.

sursa: realitatea .net

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu