Totalul afișărilor de pagină

Faceți căutări pe acest blog

luni, 13 decembrie 2010

Unul din trei români are o situaţie materială gravă. E momentul sa ne mobilizam si sa strangem cele 100 000 semnaturi !!!

De pe siteul Realitatea tv aflam ca:
Unul din trei români are o situaţie materială gravă, potrivit Eurostat

Unul din trei români întâmpină privaţiuni materiale grave, ceea ce înseamnă că nu poate să-şi plătească facturile, nu-şi poate încălzi casa, nu-şi permite să achiziţioneze o maşină sau un telefon, arată un studiu Eurostat, pe tema condiţiilor de trai din Europa, care surprinde situaţia existentă în 2008.

La nivelul Uniunii Europene, doar în Bulgaria există o proporţie mai mare a oamenilor care întîmpină privaţiuni materiale grave – 41%, în vreme ce în ţări precum Luxemburg, Suedia, Olanda, Danemarca sau Spania, proporţia acestei categorii se află la un nivel minim - sub 3%. În total, în UE trăiesc 42 de milioane de persoane cu o situaţie materială gravă.Potrivit evz.ro, situaţia materială complicată a românilor este subliniată şi de un alt indicator – cel al pragului de sărăcie. Potrivit studiului, 81 de milioane de oameni din cele 27 de state UE (17% din populaţie) au un venit care îi încadrează sub pragul sărăciei, aşa cum a fost stabilit acesta la nivel naţional. În România, 23% din populaţie trăieşte sub nivelul sărăciei. Doar în Letonia există o proporţie mai mare a oamenilor care trăiesc în astfel de condiţii – 26%. În Cehia, Olanda şi Slovacia, doar 9 -11% din populaţie trăieşte sub pragul de sărăcie. Studiul constituie o bază de discuţii pentru conferinţa din 16-17 decembrie de închidere a Anului European pentru Combaterea Sărăciei şi Excluziunii Sociale 2010. UE şi-a propus reducerea numărului de oameni expuşi sărăciei şi excluziunii sociale în UE cu cel puţin 20 de milioane de persoane până în 2020.

Tinand cont de cele prezentate aici, inseamna ca legea pentru combaterea saraciei extreme este binevenita. Trebuie doar sa strangem 100 000 de semnaturi ca sa fie introdusa in dezbatere.
Tabelul il puteti descarca de pe blogul fratilor de la Apologeticum.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu