Totalul afișărilor de pagină

Faceți căutări pe acest blog

marți, 14 decembrie 2010

RODIILE-BUNE IN CAZ DE CANCER!

Studiu: Sucul de rodii ar putea încetini răspândirea cancerului în organism

Sucul de rodii are componente ce opresc migrarea celulelor canceroase în organism şi le slăbesc reacţia la stimulii chimici care duc la răspândirea lor, potrivit unui studiu american citat de dailymail.co.uk.

Cercetătorii de la University of California din Los Angeles (UCLA) au arătat că anumite ingrediente, precum acizii graşi, din sucul de rodie opresc răspândirea cancerului de prostată în oase. Ei speră că acelaşi efect poate fi constatat şi în cazul altor tipuri de cancer.
Autorii studiului spun că au identificat acele componente care au efect asupra aderenţei şi mişcării celulelor.
"Este foarte îmbucurător pentru că acum putem modifica aceste componente naturale pentru a le îmbunătăţi funcţiile şi a le face mai eficiente în prevenirea metastazei cancerului la prostată", a spus doctorul Manuela Martins-Green, la cea de-a 50-a întrunire a Societăţii americane de Biologie Celulară, unde au fost prezentate rezultatele studiului de la UCLA.
Totodată, aceleaşi componente din suc modificate ar putea avea un impact mai mare asupra tratării cancerului, deoarece genele şi proteinele implicate în mişcarea celulelor cancerului la prostată sunt în esenţă aceleaşi ca în cazul altor celule canceroase, a mai spus Manuela Martins-Green.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu