Totalul afișărilor de pagină

Faceți căutări pe acest blog

luni, 19 iulie 2010

V-ATI OBISNUIT CU CIPURILE IN DOCUMENTELE PERSONALE? DACA DA, ATUNCI VETI ACCEPTA SI CARDUL DE SANATATE... SI VA URMA IMPLANTUL CU CIP...

Vom avea card national de sanatate pana in 2012

Un adevarat motiv de "bucurie".Mi-amintesc de faptul ca am citit un articol despre cardurile astea pe blogul fratelui Saccsiv, dar era vorba despre America. Iata ca elitele nu dorm si...daca tot acceptam cu atata usurinta toate actele biometrice, de ce sa nu ne mai introduca unul?
danutza

Faceti loc in portofel si pentru cardul national de sanatate. Va intra in curand in vietile noastre si nu vom putea merge fara el la medicul de familie, la spital sau la farmacie ca sa ne ridicam doctoriile.

Cartela le va spune cadrelor medicale daca platim sau nu asigurare, dar si ce diagnostice am primit de-a lungul anilor. Cardul national de sanatate va fi obligatoriu pentru fiecare cetatean roman, fie asigurat, fie neasigurat.

Cei neasigurati, fie ca-l prezinta, fie ca nu, vor beneficia de ajutorul medical numai in situatii de urgenta. Ceilalti vor dovedi cu el ca au dreptul si la alte ingrijiri.

Cardul va avea un cip electronic unde vor fi stocate date despre istoricul medical al posesorului. Trebuie spus ca acesta nu va contine acceptul pentru donarea de organe.

O data cu cardul, fiecare unitatea sanitara, medic de familie, specialist sau farmacie va avea un dispozitiv prin care va trece cartela. Toate datele, de la prescriere de medicamente pana la un diagnostic, vor fi transmise casei de asigurari, iar in timp va fi creata o fisa electronica a pacientului. Cardul medical nu este transmisibil si va fi valabil intre 2 si 5 ani.

Toti romanii vor avea cardul national de sanatate pana in 2012.

Acesta va contine pe langa nume si prenume, un numar de identificare a posesorului, altul decat codul numeric personal. In plus, va avea un cip pe care vor fi trecute si alte date medicale ale omului: grupa de sange, informatii privind eventualele alergii, date referitoate la posibile tratamente cu medicamente anticoagulante.

Detinatorul cardului trebuie sa il prezinte la doctor, la spital sau la farmacie, iar toate serviciile medicale vor fi inregistrate in sistemul informatic al casei de asigurari.

In toamna, autoritatile vor incepe licitatia propriu-zisa pentru implementarea sistemului. Datele personale vor fi luate de la evidenta populatiei, iar cele medicale de la doctor.

Ne vom putea lua cardul medical de la casele de asigurari, unde vom lasa cel mai probabil pentru el o suma modica, spun autoritatile, care nu au stabilit inca o cifra.

Un comentariu:

  1. pune alte postari nu pierde timp cu tampenii :) aia cu treaba lor... noi sa ne antrenam psihologic... da i incolo cu , cardurile lor...

    RăspundețiȘtergere