Totalul afișărilor de pagină

Faceți căutări pe acest blog

miercuri, 10 noiembrie 2010

RECUNOSC: SUNT EGOISTA...!

Preşedintele Consiliului UE: „Naţionalismul duce la război!”

Preşedintele Consiliului European, belgianul Herman Van Rompuy, a lansat ieri un avertisment privind creşterea sentimentelor naţionaliste în statele UE în contextul crizei, sugerând că ameninţările la adresa păcii rămân prezente pe Bătrânul Continent.

Sursa: REUTERSÎntr-un discurs ţinut în Germania, Van Rompuy a apreciat că Europa se confruntă cu un nou euroscepticism. „Acesta nu mai este monopolul câtorva ţări. În fiecare stat membru există oameni care cred că ţara lor poate supravieţui singură într-o lume globalizată. Este mai mult decât o iluzie: este o minciună!”, a spus preşedintele Consiliului European, citat de EUObserver.

Rompuy l-a citat pe fostul preşedinte american, Franklin Roosevelt, pentru a reaminti că „cel mai mare duşman al Europei azi este teama”. „Teama duce la egoism, egoismul duce la naţionalism şi naţionalismul duce la război”, a declarat oficialul UE. „Naţionalismul de azi nu mai este un sentiment pozitiv de mândrie privind identitatea, ci un sentiment negativ de teamă. Teama de duşmanii din interiorul graniţelor sau de dincolo de graniţe”, a adăugat el.

Vorbind despre extinderea UE, Rompuy a apreciat că aceasta rămâne în continuare o prioritate a blocului comunitar. „Extinderea nu a fost doar un proces birocratic”, ci mai degrabă a validare a ideii că europenii „trebuie să fie împreună”, a concluzionat preşedintele Consiliului European.

2 comentarii:

  1. "Egoisto!".., daca asa stau lucrurile, inseamna ca dorinta mea de a ma apropia de traditile nationale si de a le respecta, ma fac un potential terorist...

    Cinstirea memoriei strabunilor nostri, in opinia legiuitorilor care au pus stapanire pe tara noastra, poate fi considerat un act criminal...

    Dar sa nu disperam, poate daca ne milogim pe la Jeffrey Franks sau pe la José Manuel Barroso ne va fi permis sa ne cinstim inaintasii nostri conform normelor U.E. Daca despre Vlad Tepes vom sustine ca a fost un sugator de sange, daca despre Stefan cel Mare vom spune ca a fost un ucigas de prunci, daca pe Eminescu il vom cataloga nebun... atunci poate ne vor lasa sa-i cinstim...

    Danutza, te rog sa ma ierti pentru ironie, si mai ales doresc sa te felicit pentru lucrarea minunata pe care o faci. Nu sunt un comentator activ a blogurilor ortodoxe pe care le parcurg, dar citesc cu interes si postarile tale si remarcand ca la rubrica comentarii cam "bate vantul" m-am gandit i-ti va prinde bine o incurajare. I-ti spun sincer ca am un mare respect pentru toti cei care lupta pentru traditia ortodoxa.

    Un terorist

    P.S. Sper ca servicile secrete (cei care nu vad decat cuvantul "terorist") sa aiba simtul umorului.

    RăspundețiȘtergere
  2. multumesc pt aprecieri. pacat ca suntem asa obedienti fata de puterile straine. trebuie sa ne pastram identitatea nationala si credinta stramoseasca. sunt cele mai de pret mosteniri.

    RăspundețiȘtergere