Totalul afișărilor de pagină

Faceți căutări pe acest blog

duminică, 18 aprilie 2010

CATOLICII SUNT CRESTINI??? Interesanta interpretare a invataturii crestine!

Vaticanul a admis si reluat studiul vietii extraterestre din Biblie

Intr-un numar recent din Osservatore Romano, un periodic al Vaticanului, se ia in discutie posibilitatea existentei vietii pe alte planete si a realitatii fiintelor extraterestre. Si asta dupa ce la Vatican s-a creat un departament special de stiudiu al vietii extraterestre, dar care - intre altele - studiaza si posibilitatea crestinizarii locuitorilor unor planete apropiate de Terra.

Lasand la o parte aceste stiri "de fatada", Sfantul Scaun admite ca anumite relatari biblice pot fi foarte asemanatoare cu situatii care implica nave extraterestre - tronuri de foc, cristale cu flacari, heruvimi din gura carora ies flacari etc. - inclusiv ridicarile "la cer" ale unor profeti biblici, sau anumite "rapiri" care se regasesc in Biblie. Toate acestea au facut Vaticanul sa ia mult mai in serios posibilitatea existentei unor civilizatii mult avansate, din care sa fi facut parte anumiti profeti, sau personalitati ale Bibliei, o civilizatie "a lui Dumnezeu", care sa fi contribuit decisiv la evolutia Omenirii. Acestia pot fi perceputi ca "ingerii" din Biblie, sau "profetii", care au dat multe cunostiinte pamantenilor.

In publicatia amintita se reia si o intrebare adresata de catre un reporter Monseniorului Balducci, care a fost teologul personal al Papei Ioan al II-lea: "Credeti ca extraterestri ar putea fi agresivi cu pamentenii?", la care acesta a raspuns socant: "Nu, decloc...", ca si cum ar cunoaste intentile ne-pamantenilor. Cu acesta ocazie a reiesit ca si pe parcursul secolului trecut, mai ales la jumatatea acestuia, Vaticanul a avut astfel de preocupari, mai mult legate de misterioasele "aparitii" din diversele locuri ale Europei

2 comentarii:

  1. pe la 1500 si ceva portughezii ajung in japonia si datorita activitatii iezuitilor,dintre care unul e considerat sfant in apus numarul japonezilor care devenisera crestini depasea cateva zeci de mii
    pe la inceputul lui 1600 un shogun decide sa-i extermine pe toti crestinii japonezi
    toti cei care refuzau sa calce crucea in picioare sau sa calce peste icoana maicii domnului erau crucificati

    intrebare:toti japonezii astia erau eretici pt ca nu erau ortodocsi?

    RăspundețiȘtergere
  2. marii ortodocsi stiu doar de geocentrism nu au cum sa creada ca ilie sau ecehiel sau enoh au avut ceva legaturi cu "niste unii" care nu erau de pe pamant.

    anonim, tu nu te-ai convins de astia de pe aici? daca nu esti ortodox, nu iti e asigurata mantuirea (vreau si eu 2 litri) si esti eretic, schismatic, anathematizat, deviant etc. nu ti-ai dat seama?

    RăspundețiȘtergere