Totalul afișărilor de pagină

Faceți căutări pe acest blog

miercuri, 7 aprilie 2010

Francezii s-au apucat sa incruciseze gripa porcina cu gripa aviara

Acest lucru o avea legatura cu declaratiile urmatoare:
http://saccsiv.wordpress.com/2010/02/04/novartis-santazeaza-va-mai-fi-o-pandemie-iar-statele-ce-renunta-acum-la-achizitionarea-vaccinului-anti-gripa-porcina-vor-fi-ultimele-servite-cu-viitoarele-vaccinuri/ ???
danutza


Francezii s-au apucat sa incruciseze gripa porcina cu gripa aviara

Intr-un laborator secret, de maxima securitate, din Lyon, cu numele de cod P4, se incearca crearea unui nou virus din tulpinile virusurilor gripei porcine - H5N1 si gripei aviare - H1N1. In timp ce primul este foarte contagios, dar ucide putini, cel de-al doilea se transmite mai greu, dar are o rata de mortalitate ridicata. Hibridul rezultat ar fi dezastruos. Laboratorul P4 din Lyon este unic in Franta, iar in lume mai exista numai 20 de alte laboratoare similare.

"Incercăm să înţelegem, prin infectarea unei celule cu aceste două virusuri, care sunt factorii genetici determinanţi care le permit să schimbe gene intre ele (mai ales la porci)", rezumă experimentul, pentru leprogres.fr, virusologul Bruno Lina, care conduce lucrările cu privire la gripa. Trei biologi ai echipei sale au fost detaşaţi pentru a efectua aceste teste determinate şi aprobate la nivel ministerial. Cei trei biologi sunt asistati de 6 tehnicieni. "Toate operaţiunile sunt autorizate şi sunt supuse unor reglementări foarte stricte", spune Lina.

Dacă experienţa este legată de Centrul Naţional de Referinţă pentru virusul gripal, care o gestionează, scopul său ar fi, în opinia sa, nu să conducă la un vaccin, ci sa aiba o valoare mai mult "cognitivă". Totusi, de ce sa faci un vaccin împotriva unui virus care nu exista? Primele rezultate vor aparea în termen de două luni. Pentru moment, “am facut niste teste, dar am obţinut numai rezultate preliminare," continuă virusologul. In ce priveste probabilitatea apariţiei in curand a unei astfel de monstru viral "astăzi, riscul este scăzut", spune el. El a concluzionat: "Aceasta este o veste bună."

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu