Totalul afișărilor de pagină

Faceți căutări pe acest blog

marți, 6 aprilie 2010

Afisele din Ierusalim cer construirea celui de al treilea Templu


Va rog sa cititi si articolele anterioare legate de reconstructia Templului lui Solomon!!!!!
danutza

Afisele din Ierusalim cer construirea celui de al treilea Templu
sursa: mucenicul's blog

Posterele de pe autobuze

În timp ce tensiunile continuă să existe în jurul Muntelui Templului, după revoltele din şi în jurul Orasului Vechi al capitalei Ierusalim de la începutul lunii [martie], o nouă campanie, care cere construirea celui de-al treilea Templu in varful site-ul sfânt, si-a făcut loc pe lateralele a 200 de autobuze Egged din oraş, care etaleaza acum postere ce oferă o imagine a templului reconstruit pe Munte, şi nimic altceva.

Afişele, care conţin expresia ” Beis HaMikdosh poate fi reconstruit rapid şi în zilele noastre,” au fost sponsorizate de către grupul ” Tara noastră Israel “, care este condus de Rabinul Shalom Dov Volpo şi activistul Baruch Marzel, omitând actuala structura a site-ului - şi anume Moscheea Al-Aksa şi Domul Stâncii.

Organizatorii campaniei au ales să lipeasca afişele pe autobuzele ale căror trasee principale sunt prin cartierele arabe din Ierusalimul de Est.

În ceea ce priveşte campania, Volpo a declarat că Israelul aşteapta cu sufletul la gura venirea lui Mesia şi reconstruirea templului.

“Preşedintele Obama şi arabii stiu ca Templul va fi construit pe Muntele Templului”, a spus el. “În locul construcţiilor provizorii, care sunt acolo azi.”

Adresându-se Jerusalem Post duminica, Marzel a spus că nu a fost nici o greşeală faptul că altarele islamice au fost lăsate pe din afară in imagine.

” Noi prezentăm adevărul, în faţa tuturor şi spunem cu voce tare ceea ce crede fiecare evreu”, a spus Marzel. “ Pentru asta al treilea Templu trebuie să fie construit imediat pe Muntele Templului şi pentru asta moscheea nu ar trebui să fie acolo.”

” Mâine seara când vom ajunge la sfârşitul Seder Pesah, a continuat el,” vom spune, “Anul viitor, într-un Ierusalim reconstruit.” Ce înseamnă “reconstruit”? Inseamnă cu cel de-al treilea templu intact. “

Marzel a ignorat orice fel de nemultumiri pe care reclamele le-ar putea starni printre musulmanii capitalei, zicând: “Se supara pentru că suntem în viaţă şi că suntem vii aici”.

“Dacă un astfel de punct de vedere ii va enerva, apoi şi noi putem spune ceea ce credem cu adevărat şi pentru ce ne-am rugat de trei ori pe zi. Cu scopul de a reconstrui templul sfânt in partea de sus a Muntelui Templului, şi asta mâine - fara sa mai aşteptam. “ http://www.jpost.com/Israel/Article.aspx?id=172008

Adevarul este ca evreii au acum tot ce le trebuie pentru a reconstrui templul, inclusiv o juninca rosie. Anuntul despre juninca rosie a fost facut de rabinul Chaim Richman, reprezentantul Institutului Templului, pe postul national de radio , pe data de 2 martie 2010.


Juninca rosie din Israel

Avand in vedere ca rabinul a spus ” o juninca rosie kosher este bine si in viata in Israel” inseamna ca juninca s-a calificat deja, adica este suficient de matura pentru a nu mai exista posibilitatea aparitiei unor fire de par de alta culoare. Cenusa acestei juninci este necesara pentru purificare. Indicatiile cu privire la ea se afla in Numeri:19.2- trebuie sa fie fara cusur; sa nu aiba defecte; sa nu fi purtat jug niciodata. Conform spuselor Institutului Templului, pe langa cerintele din Numeri:19 multe alte cerinţe i-au fost transmise oral lui Moise şi acestea au fost transmise de către rabini, de la o generaţie la alta, până în prezent. Acestea sunt expuse în scrierile tradiţiei orale. Traditia spune ca “ Juninca trebuie să fie de trei ani şi perfectă în roşeaţa sa. Acest lucru înseamnă că prezenţa a doar două fire de par de alta culoare o va face nevalabila. Chiar si copitele trebuie să fie de culoare roşie. Trebuie să fie, de asemenea, complet lipsită de orice pată sau defect fizic, intern sau extern.”

Se presupune ca au fost doar nouă juninci roşii in istoria Israelului. Aceasta nou junincă roşie, ar fi a zecea. Mamonides, Inteleptul evreilor, a declarat că, în zilele celei de a zecea juninci roşii va veni Mesia si ca ea va fi pregatita chiar de acesta.

Faptul ca Insitutul Templului a facut acest anunt inseamna ca juninca a implinit cei minim trei ani ceruti si din acest moment templul poate fi reconstruit oricand. De aceea si interdictiile asupra Muntelui se inmultesc iar grupurile pro-templu desfasoara o activitate sustinuta.

Daca ce a spus Maimonides este adevarat inseamna ca ne aflam in acele ” timpuri mesianice”, desi nu cred ca mai era nevoie si de aceasta confirmare. Unii sustin ca cei trei ani si jumatate prevestiti de Daniel au inceput anul trecut in iulie. Cifrele biblice, 70 si 7, prezente tot in Daniel 9:24-27, sunt cifre cu o insemnatate aparte pentru evrei iar dupa calendarul evreiesc ne aflam in anul 5770, un an plin de semnificatii pentru ei

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu