Totalul afișărilor de pagină

Faceți căutări pe acest blog

miercuri, 21 aprilie 2010

NIMENI NU SCAPA DE CIPURI! PASAPOARTELE CU CIP VOR FI OBLIGATORII DIN 2011 SI IN MOLDOVA

Ministrul Tehnologiilor Informaţionale şi Comunicaţii Alexandru Oleinic a declarat astăzi, 21 aprilie 2010, în cadrul şedinţei de Guvern, că începând cu 1 ianuarie 2011 vor fi eliberate paşapoartele biometrice pentru cetăţenii moldoveni. Guvernul a aprobat hotărârea în cadrul şedinţei de miercuri, 21 aprilie.

Oleinic a declarat că paşapoartele biometrice vor fi acordate pe o perioadă de 7 ani, iar cele nebiometrice vor fi valabile până la expirarea termenului pentru care au fost eliberate.

Introducerea acestor paşapoarte este un necesar, după cum susţine Comisia europeană privind libera circulaţie a cetăţenilor moldoveni în statele europene. „Paşapoartele biometrice corespund cerinţelor ICAO şi celor impuse de Comunitatea Europeană”, a declarat ministrul Oleinic. În vederea implementării planului de acţiuni pentru asigurarea eliberării paşapoartelor biometrice, Comunitatea Europeană oferă Moldovei 2 milioane de euro. Aceşti bani vor fi utilizaţi pentru modernizarea echipamentului necesar pentru consulate, ambasade, punctele vamale şi va reduce costurile planului de acţiuni cu 30%.

Preţul paşapoartelor biometrice va fi stabilit în funcţie de costurile pe care le va genera realizarea acestora. „Preţul nu va fi cu mult mai mare faţă de preţul paşapoartelor nebiometrice”, a menţionat Alexandru Oleinic.

Un comentariu: