Totalul afișărilor de pagină

Faceți căutări pe acest blog

vineri, 30 aprilie 2010

OARE AU INCEPUT CAMPANIA DE CIPUIRE?

Imigrantilor ilegali trebuie sa li se implanteze microcipuri, ca la caini" - sustine un posibil candidat in Congresul SUA

Un doctor din Iowa care spera sa fie selectat de Partidul Republican drept candidat la alegerile din noiembrie in Congresul SUA a cerut ca imigrantilor ilegali sa le fie implantate microcipuri, astfel incat deplasarile lor sa poata fi monitorizare. Patrick Bertroche, care se lupta impreuna cu alti sase republicani sa fie ales drept candidat al partidului pentru Iowa, a declarat ca solutia pe care o propune in cazul imigrantilor ilegali este de "a-i prinde, de a le cere documentele, sa fim siguri ca stim unde sunt si unde se duc", transmite AFP.

"De fapt sustin sa le implantam microcipuri. Pot sa folosesc un microcip in cazul cainelui meu, ca sa aflu unde este. De ce nu pot implanta microcipuri la imigrantii ilegali?", a intrebat americanul. La o zi de la aceste declaratii, Bertroche a revenit si a precizat intr-un ziar din Iowa ca a facut acest comentariu ca "o critica a modului stupid si radical in care este construit discursul privitor la problema imigratiei" si ca nu a vrut sa compare imigrantii cu cainii.

Candidatul republican a lansat aceste declaratii dupa aparitia in Arizona a noii legi a imigratiei, care permite politiei din statul care are granita cu Mexic sa puna intrebari si sa retina orice persoana despre care crede ca este un imigrant ilegal. Noua lege a starnit o adevarata polemica in Statele Unite ale Americii. Secretarul pe probleme de Securitate Interna din SUA, Janet Napolitano, a declarat marti ca oficialii americani revizuiesc legea din Arizona, care a generat numeroase proteste, a fost calificata ca "gresita" de presedintele american Barack Obama si a fost catalogata ca "o discriminare rasiala de neacceptat" de presedintele mexican Felipe Calderon.
sursa: hotnews

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu