Totalul afișărilor de pagină

Faceți căutări pe acest blog

marți, 27 aprilie 2010

DISCRIMINAREA SI PERSECUTAREA CRESTINILOR IN CHINA

Chinezii fac trafic cu organele creştinilor, tibetanilor şi uigurilor

Potrivit activiştilor de la Fundaţia pentru Protejarea Democraţiilor, aceste practici sunt asemănătoare cu cele aplicate de nazişti faţă de prizonierii capturaţi în al II-lea Război Mondial.

Politica secretă a Chinei de executare a membrilor sectei Falun Gong şi de comercializare a organelor acestora a fost extinsă la tibetani, creştini şi uiguri, susţin activişti pentru drepturile omului.

Într-o conferinţă de presă, David Matas, reprezentând organizaţia B'nai Brith Canada, şi Ethan Gutmann, de la Fundaţia pentru Protejarea Democraţiilor, susţin, pe baza unor investigaţii, că 9.000 de membri Falun Gong au fost executaţi, iar organele şi ţesuturile acestora au fost vândute.

Activiştii susţin că aceste practici sunt asemănătoare cu cele aplicate de nazişti faţă de prizonierii capturaţi în al II-lea Război Mondial.

În plus, potrivit activiştilor, China a început prelevarea de organe şi de la alţi deţinuţi politici, în special de la disidenţi creştini, uiguri şi budhişti.
Aceste grupuri sunt considerate inutile de către statul chinez", afirmă Ethan Gutmann, autorul unei lucrări despre secta Falun Gong. "Sunt consideraţi nocivi, deci nu pot fi eliberaţi. Dar valorează foarte mult din punctul de vedere al organelor", explică expertul, precizând că organele şi ţesuturile prelevate de la o singură persoană valorează 100.000 de dolari pe piaţa globală.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu