Totalul afișărilor de pagină

Faceți căutări pe acest blog

marți, 27 aprilie 2010

ARCA LUI NOE


Un grup de exploratori evanghelici chinezi şi turci au spus că au descoperit rămăşiţelor Arcei lui Noe, sus pe muntele Ararat.


O echipă de exploratori evanghelici susţin că au recuperat rămăşiţe de lemn pe muntele Ararat, în estul Turciei, iar datarea cu carbon 14 a indicat o vârstă de 4800 de ani vechime, aproape de ceea ce susţin cei care cred că este Arca lui Noe.

„Credem în proorţie de 99,9% că este Arca lui Noe, dar nu putem spune acest lucru cu certitudine”, a declarat Yeung Wing-cheung, un realizator de filme documentare Hong-Kong care a făcut parte din echipa de 15 oameni.

Structura descoperită are mai multe compartimente, câteva cu grinzi de lemn, în care se crede că erau ţinute animalele. Grupul de exploratori a exclus însă posibilitatea unei aşezări umane la acea altitudine.

Oficialii locali din Turcia vor discuta cu guvernul de la Ankara pentru a cere protecţia Unesco a situl. Potrivit breitbart.com, situl ar trebui protejat până la efectuarea unor cercetări arheologice serioase.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu