Totalul afișărilor de pagină

Faceți căutări pe acest blog

sâmbătă, 17 aprilie 2010

ABIA ACUM AU AFLAT???

Familia Bush a participat activ la bunăstarea Germaniei hitleriste

La sfârşitul anilor 3o, Brown Brothers Harriman, companie din al cărei board făcea parte Prescott Bush, a transportat tone de aur, petrol, oţel şi cărbuni în Germania, contribuind la maşina de război hitleristă.

Bunicul lui George W. Bush, senatorul Prescott Bush a deţinut companii care au colaborat profitabil cu instituţii finaciare din Germania nazistă. Deşi se discută de foarte mulţi ani despre legăturile familiei Bush cu maşina de război nazistă, dovezile sunt aduse de cotidianul britanic The Guardian, care a intrat în posesia unor documente declasificate.

Pentru implicarea în acţiunile naziste, familia Bush a fost dată în judecată de doi foşti prizonieri de la Auschwitz, după 60 de ani. În cadrul procesului, au fost prezentate documente care incriminează clanul Bush, care este acuzat s-a folosit de banii câştigaţi în perioada interbelică, în perioada războiului şi chiar şi după război, pentru a-şi finaţa ascensiunea dinastiei politice.

Din documentele studiate nu reiese că Prescott Bush a fost un simpatizant al cauzei naziste, dar firma pentru care bunicul lui Geroge W. Bush a lucrat, Brown Brothers Harriman (BBH), a fost pilonul de bază în America al industraşului german Fritz Thyssen, cel care l-a finaţat pe Hitler începând din anii 30. Guardian are dovada că UBC (Union Banking Corporation) bancă al cărei director a fost Prescott Bush, a reprezentat interesele americane ale companiilor lui Thyssen.

Thyssen era proprietarul celei mai mari companii de oţel şi cărbuni din Germania şi a făcut avere graţie eforturilor de reînarmare ale lui Hitler dintre cele două războaie.

Nu pot fi incriminate colabărarile americanilor cu Thyssen de dinainte războiului, însă devin discutabile după invadarea Poloniei din 1939 şi până la ieşirea SUA din neutarlitate, în 1941. Problema este că UBC a operat cu fondurile germane şi după ieşirea din neutralitate. În 1942, o anchetă din New York Herald-Tribune dezvăluia că "Îngerul lui Hitler are trei milioane de dolari într-o bancă americană".

La sfârşitul anilor 3o, Brown Brothers Harriman, care era cea mai mare bancă de investiţii a momentului, a transportat tone de aur, petrol, oţel şi cărbuni în Germania, contribuind la maşina de război hitleristă. Din boardul BBH făceau parte şi membri ne-americani. Unul dintre ei era germanul HJ Kouwenhoven, director al băncii August Thyssen din Berlin şi al companiei lui Thyssen care controla piaţa nemţească a oţelului şi a petrolului.

Partenerul lui Thyssen în afacerile cu oţel din SUA era Friederich Flick, cel mai deţinea şi IG Farben, firma care deţinea mai multe uzine chimice în Polonia şi care a fost condamnată pentru crime de război, deoarece a folosit prizonieri din lagăre.

Un fost avocat american, specializat în crime de război naziste a spus că familia Bush a încercat de mai multe ori să facă uitată această problemă, în apărarea sa aducând faptul că partenerul lor direct era o comapnbie olandeză, dar adevărul a ieşit la iveală, în ciuda eforturilor de a muşamaliza cazul.

E posibil ca mai multe informaţii despre colaborarea cu Germania lui Hitler a uneia dintre cele mai puternice dinastii politice americane să fie dezvăluite într-una din cele trei cărţi pe marginea subiectului care vor apărea în cursul acestui an sau anul viitor.

Deşi Prescott Bush a fost "doar" senator al statelor Unite, fiul său George şi nepotul George W. au condus soarta celei mai puternice democraţii din lume. Informaţiile din dosarele declasificate nu-i vor fi de un mare ajutor lui George W. în cariera sa viitoare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu