Totalul afișărilor de pagină

Faceți căutări pe acest blog

joi, 5 august 2010

EFECTUL CERNOBAL!

Problema este ca cele 2 elemente radioactive formate la dezintegrarea uraniului au timp de injumatatire f mari ( zeci sau sute de ani). Asadar, multi ani de acum inainte vom fi contaminati radioactiv.Cel mai bine se vede asta in numarul de cazuri de cancer aparute, mai ales la copii, dar si la problemele aparute la oase. Dumnezeu sa ne apere!

Germania este invadată de mistreţi radioactivi, la 24 de ani după Cernobîl
Animalele nu doar sunt contaminate, ci se şi înmulţesc în timp record.

Numărul mistreţilor radioactivi este în creştere în Germania, unde au atacat din ce în ce mai des localnici şi blochează traficul de pe străzi.

Radioactivitatea lor provine de la explozia nucleară de la Cermobîl, din 1986, care a contaminat mare parte din Europa. Contaminarea este încă detectabilă la anumite animale, inclusiv la mistreţii germani.

Ziarul Spiegel spune că banii acordaţi de guvernul german vânătorilor afectaţi de pierderile produse de mistreţii radioactivi sunt de patru ori mai mulţi decât în 2007. Doar anul trecut, autorităţile au plătit 555.000 de dolari vânătorilor care nu au putut să comercializeze carnea de mistreţ din cauza radioactivităţii.

Problema nu este doar radioactivitatea. În ciuda contaminării, numărul mistreţilor creşte în timp record.

În sezonul 2008-2009 au fost împuşcaţi aproximativ 650.000 de mistreţi, faţă de 287.000 în sezonul anterior.

Carnea de mistreţ este foarte apreciată în Germania şi se găseşte în toate tipurile de preparate, de la tocăniţe la chifteluţe. Oamenii nu par prea speriaţi de carnea radioactivă, dar rapoartele guvernamentale le cam taie pofta de mâncare.

Spiegel spune că Germania interzice vânzarea cărnii care conţine un nivel mare de caesium 137 radioactiv, ceea ce înseamnă că animalele contaminate cu un nivel de 600 becquerel pe kg nu trebuie mâncate. O parte din carnea verificată în sudul Germaniei avea 7.000 becquerel pe kg.

Mistreţii sunt cei mai sensibili la contaminare, întrucât se hrănesc cu ciuperci, care absorb extrem de bine radioactivitatea, iar aceasta poate rămâne în sol pentru ani de zile.

Au trecut 24 de ani de la dezastrul de la Cernobîl, însă, experţii spun că problema mistreţilor radioactivi va mai dura cel puţin încă 50 de ani.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu