Totalul afișărilor de pagină

Faceți căutări pe acest blog

marți, 3 august 2010

Rămăşiţele Sfântului Ioan Botezătorul au fost descoperite pe o insulă din Marea Neagră

Sa speram ca se confirma!
danutza

Urna descoperită pe insula Sf. Ivan conţine oase ale braţului şi piciorului Sfântului Ioan Botezătorul

Biserica Sf. Ioan Botezătorul de pe insula Sf. Ivan





Cercetătorii au descoperit în urma unor excavaţii pe insula Sf. Ivan de pe coasta bulgară a Mării Negre relicve aparţinând Sf. Ioan Botezătorul.

Săptămâna trecută, autorităţile au anunţat că săpăturile de pe insula Sf. Ivan, cea mai mare dintre cele cinci insule bulgare din Marea Neagră, au scos la lumină artefacte şi un relicvariu de marmură încorporat în altarul bisericii Sf. Ioan Botezătorul.

Urna, deschisă pe 1 august, conţine oase mici de la un braţ şi de la un picior al Sfântului, au declarat arheologii, citaţi de presa bulgară.

Relicvarul a fost construit ca un sarcofag şi a fost descoperit de prof. Kazimir Popkonstantinov, care a spus că este extrem de probabil ca urna să conţină relicvele Sf. Ioan Botezătorul.

După ce insula a fost convertită la Creştinism, un complex de mânăstiri a fost construit între secolele al V-lea şi al VI-lea, deasupra ruinelor unui templu roman.

Mânăstirea Sf. Ioan Botezătorul a devenit un centru important al creştinismului în regiune. Cercetările arheologice realizate după 1985 au descoperit acolo o reşedinţă regală, o bibliotecă, un zid fortificat cu o poartă şi mai multe camere monahale.

4 comentarii:

  1. Dar daca e doar o lovitura de maestru pentru a promova turismul in zona ???Este geniala.Si nu a costat cat frunza mult stiuta de pe la noi! Bravo bulgarilor!

    RăspundețiȘtergere
  2. Probabil oseminte ale Sf. Ioan, nu osemintele Sf. Ioan. Atentie la nuante, ca m-am saturat de bulgarii astia!

    RăspundețiȘtergere
  3. E SI NORMAL BULGARI SANT SMECHERI SA ATRAGA TURISMUL..DAR NU SE GANDESC SI LA URMARI , E O BLASFEMIE . NU AU CUM SA DOVEDESCA , ASA CEVA NU SE POATE ,,DUMNEZEU SAI AIBA IN PAZA , DACA AU AJUNS PANA ACOLO.. DOAMNE APARANE .. DE SATANISTI

    RăspundețiȘtergere
  4. e posibil sa fie asa, ca si eu am indoieli ca au stabilit asa repede ca sunt moastele Sf Ioan Botezatorul. e posibil sa fie strategie de marketing, dar se joaca cu lucruri grave cu care nu-i de joaca, doar ca sa atragi turisti, deci...bani. si ajungem la sursa raului.

    RăspundețiȘtergere