Totalul afișărilor de pagină

Faceți căutări pe acest blog

vineri, 6 august 2010

SEMNE?

Epidemie de ciuma bubonica si pulmonara in Peru
O epidemie de ciuma bubonica si pulmonara care a izbucnit in Peru a ucis un adolescent de 14 ani si a infectat cel putin 31 de persoane in regiunea de coasta din nordul tarii, anunta The Daily Telegraph, preluat de Hotnews.

Adolescentul, care suferea de sindromul Down, a murit de ciuma bubonica pe 26 iulie.

Ugarte a precizat ca majoritatea persoanelor infectate sufera de ciuma bubonica, dar se inregistreaza si patru cazuri de ciuma pulmonara. Prima este transmisa prin pureci, iar cea de-a doua pe calea aerului. Boala nu este letala daca este tratata incipient cu antibiotice.

Primele cazuri de ciuma s-au inregistrat in Peru in 1903. Cea mai recenta epidemie, din 1994, a ucis 35 de oameni.

Ciuma bubonica a ucis o treime din populatia Europei in secolul XIV, respectiv peste 25 de milioane de oameni, intr-una din cele mai violente pandemii din istorie, cunoscuta sub numele de Moartea Neagra.

Bucati uriase de grindina au avariat case si masini in Dakota de Sud

Ploaie cu grindină uriaşă în Statele Unite, transmite Antena 3. În Dakota de Sud au căzut bucăţi de gheaţă de peste un kilogram. Oficialii americani spun că acesta este recordul pentru Statele Unite şi foarte posibil pentru întreaga lume.
Grindina a lăsat fisuri uriaşe în acoperişurile caselor şi a avariat zeci de maşini. Imediat după furtună, un localnic a găsit o bucată de gheaţă care cântărea nu mai puţin de un kilogram şi care avea o circumferinţă de 47 de centimetri.Bărbatul care a găsit bucata de gheaţă spune că în momentul în care a descoperit-o era şi mai mare. Însă nu a avut unde să o păstreze pentru că din cauza furtunii nu era curent electric.Bucata de gheaţă a fost trimisă la un laborator unde specialiştii speră să afle, cu ajutorul ei, mai multe despre cum se formează grindina.

Temperaturi record in Cipru: 46 de grade Celsius

Capitala Ciprului, Nicosia, a înregistrat luni temperaturi record, de 46 de grade Celsius, ceea ce a determinat zeci de mii de locuitori să plece pe litoral, relatează DPA preluata de NewsIn.
Temperatura, cea mai mare după 1956, va creşte în continuare până la mijlocul săptămânii. De asemenea, nivelul de umiditate va fi crescut, în special în regiunea de sud-est a insulei.
Autorităţile sfătuiesc persoanele în vârstă sau care suferă de probleme cu inimă să rămână în case, în timo ce mii de oameni preferă să meargă la plajă.

Rusia: Incendiile se apropie de centrul nuclear rus din Sarov

Centrul nuclear rus din regiunea Nijnii Novgorod este în siguranţă, în ciuda incendiilor care fac ravagii în zonele din apropiere, a declarat marţi şeful agenţiei federale pentru energie nucleară Rosatom, citat de RIA Novosti si preluat de NewsIn.
Potrivit unor relatări de presă, incendiile de pădure se apropie de uzina secretă pentru arme nucleare din oraşul Sarov.
"Nu există nicio ameninţare pentru facilităţile Centrului Nuclear Federal de la Sarov. Nu există nici o ameninţare la adresa mediului şi nici ameninţarea unei explozii", a declarat Serghei Kirienko, şeful Rosatom.
El a spus că circa 3.000 de oameni, patru elicoptere, patru avioane şi 30 de camioane de pompieri sunt implicate în stingerea incendiilor din apropierea centrului nuclear de la Sarov. Oficialul nu a precizat cât de aproape sunt flăcările de centrul nuclear.
Potrivit lui Kirienko, deocamdată este vorba despre incendii de arbuşti, dar nu sunt excluse nici incendii de pădure.

Aproximativ 500.000 de persoane, evacuate în Pakistan din cauza inundaţiilor -

Autorităţile pakistaneze au început, joi, evacuarea a circa 500.000 de persoane în regiunile sudice, afectate de inundaţii, care s-au soldat cu moartea a cel puţin 1.600 de persoane într-o săptămână.

Aproximativ 500.000 de persoane, evacuate în Pakistan din cauza inundaţiilor
"Obiectivul nostru este să evacuăm cel puţin 500.000 de persoane, care trăiesc în 11 districte vulnerabile", a declarat ministrul responsabil de irigaţii în provincia Sind (sud), Jam Sifullah, potrivit căruia numeroase oraşe şi sate din regiune sunt ameninţate de ape.
Potrivit armatei pakistaneze, 25.000 de persoane au fost deja evacuate în diverse regiuni din Sind, iar Guvernul local a menţionat evacuarea a 150.000 de persoane.
Autorităţile din Sind au avertizat împotriva precipitaţiilor abundente aşteptate la acest sfârşit de săptămână în regiunile agricole de pe malul fluviului Indus.
Ambasada americană la Islamabad a declarat că elicoptere ale armatei Statelor Unite au participat, joi, la misiuni de asistenţă a sinistraţilor, în nordul ţării. Potrivit purtătorului de cuvânt al ambasadei, Richard Snelsire, patru elicoptere Chinook şi două Blackhawk au transportat ajutoare sinistraţilor şi au evacuat peste 800 de persoane la Kalam.
Staţionate în Afganistan, elicopterele americane operează în prezenţa reprezentanţilor armatei pakistaneze, a precizat el.
Potrivit ONU, 1.600 de persoane au murit de la începutul inundaţiilor numai într-o regiune din nord-vestul Pakistanului, iar alte patru milioane au fost afectate.

Cel puţin 60 de morţi în nordul Indiei, în urma inundaţiilor

Cel puţin 60 de persoane au fost ucise şi sute au fost rănite în inundaţiile provocate de ploi puternice la Leh, principalul oraş din regiunea himalayană Ladakh, din nordul Indiei, a anunţat vineri poliţia.

Cel puţin 60 de morţi în nordul Indiei, în urma inundaţiilor "Până în prezent sunt 60 de morţi, iar pagubele sunt fără precedent", a declarat ministrul Turismului din Guvernul local, Nawang Rigzin Jora.
Precipitaţiile s-au înregistrat în timpul nopţii, avariind case şi clădiri guvernamentale. Aeroportul din Leh a fost avariat, întrerupând decolările şi aterizările, potrivit poliţiei.
Bilanţul riscă să crească deoarece numeroase zone sunt inaccesibile echipelor de intervenţie şi se înregistrează zeci de dispăruţi, a declarat ministrul la Leh, precizând că spitalul a fost inundat.
Un bilanţ precedent furnizat de un purtător de cuvânt al poliţiei din Leh menţiona 44 de morţi.
Cel puţin 200 de persoane au fost rănite.
Ladakh este o regiune muntoasă cu majoritate budistă, situată în sud-estul Caşmirului cu majoritate musulmană. Această regiune atrage numeroşi turişti.

2 comentarii: