Totalul afișărilor de pagină

Faceți căutări pe acest blog

luni, 15 noiembrie 2010

CA SA STITI DE CINE SA VA FERITI!

Sunt foarte agresivi, cauta cu disperare sa isi atraga cat mai multi adepti si au ca tema principala la predicile lor denigrarea bisericii ortodoxe si a preotilor. Ma exaspereaza emailurile aparent crestine, care ne indeamna sa ne rugam, dar...in stil sectant . NU trimiteti mai departe asemenea mesaje! Nu le faceti jocul! Singura lor preocupare este sa ne intoarca de la mantuire ,sa ne faca sa ne pierdem credinta adevarata! RAMANETI IN ORTODOXIE! ESTE CEL MAI MARE DAR PE CARE NI LA- FACUT DUMNEZEU!
danutza

Cultul crestin baptist

ORIGINEA:

Strămosii baptistilor sunt anabaptistii secolului XVI. Acestia erau o sectă obscură din Germania, fără învătături sigure.
Thomas Müntzer, colaboratorul lui Luther, întâlneste secta la Zwickau. Acestia nu recunosteau Botezul catolic si propovăduiau erezia împărătiei de 1000 de ani a Mântuitorului. Conducătorul lor era Nikolas Storch.
Müntzer îi atrage de partea sa, si începe să învete: că Hristos a fost un om simplu, un profet si un învătător; Împărtăsania nu se face cu Trupul si Sângele Mântuitorului, ci cu pâine si vin; anabaptistii au misiunea de a instaura aici pe pământ raiul.
Cel care a reînviat anabaptismul este Simmon Menon. Adeptii săi se numeau menoniti.

SCURT ISTORIC:

În forma pe care o cunoastem azi, baptismul a apărut în Anglia, la începutul se.XVII. În anul 1608, pastorul englez John Smith emigrează în Anglia unde fondează o comunitate ai căror adepti erau botezati prin stropire si se numeau baptisti. Mai târziu Smith regretă si, împreună cu o parte din adepti se întoarce la menoniti. Thomas Helwys însă, împreună cu un mic grup refuză si pleacă în Anglia unde înfiintează prima biserică baptistă(Londra).
În timpul domniei Stuartilor, care au militat pentru reintroducerea catolicismului, protestantii au fost prigoniti, si mai ales baptistii care erau cei mai depărtati de catolici. În 1689 comunitătile lor au primit dreptul de a se organiza.
Încă de la început, baptistii s-au divizat în două grupări. Prima sustinea că Iisus a murit pentru a-i salva pe toti oamenii(baptistii generali), iar a doua spunea că Hristos a murit doar pentru “cei alesi” adică cei predestinati la mântuire. Ruptura are loc în 1791.

CREDINTA BAPTISTĂ:

Protestantii si deci si baptistii a apărut din dorinta de a remedia unele greseli si exagerări ale Bisericii Catolice.
-nu botează copiii
-cred numai în Biblie (pe care o interpretează după bunul plac) nu si în Sfânta Traditie.
-nu cred în sfinti(nici măcar în Maica Domnului), îngeri.
-nesocotesc obiectele sfinte: crucea, icoana, sfintele moaste.
-nu au cele 7 Taine ci 2 simboluri: Botezul si Cina Domnului(ei spun că nu se împărtăsesc cu Trupul si Sângele lui Iisus ci doar cu pâine si vin).

PĂTRUNDEREA ÎN ROMÂNIA:

Cea dintâi biserică baptistă din România este cea germană din Bucuresti(1866). Predicatorul Augustin Leibig împreună cu dulgherul Karl Scharschmit sunt initiatorii si fondatorii acesteia. În 1928 si 1935 în baza legii cultelor, baptistii au obtinut recunoasterea statului. În 1942, Cultul baptist este desfiintat, fiind considerat dusman al neamului românesc si spiritualitătii strămosesti. Din păcate la presiunile bolsevicilor din 1944, statul se vede obligat să recunoască din nou Cultul baptist. După 1989, a fost constituită Asociatia Evanghelică din România, din care fac parte: baptisii, penticostalii si crestinii după Evanghelie.

Martorii lui Iehova

SCURTĂ DESCRIERE SI ISTORIC:

Martorii lui Iehova sunt o sectă cu principii si practici violente, îi inhibă si îi leagă cu jurăminte pe adepti, pentru “a sluji Domnului ostirilor” si pentru “a sabota orice măsură a statului”. Dacă vreunul se hotărăste să plece, acesta este “presat” de membrii sectei să revină, este amenintat, uneori recurgându-se chiar si la violentă. Negând existenta judecatei si, deci, neavând frică de pedeapsa lui Dumnezeu, pot deveni deosebit de periculosi. Nu recunosc nici un fel de autoritate, fiind dăunătoare oricărei societăti. În tările occidentale sunt atent monitorizati de organele statului si chiar în unele tări a fost secta desfiintată.
Dintre trăsăturile credintei lor enumerăm: nu cred în existenta sufletului si deci a vietii după moartea trupului, omul este un animal cu ratiune, nu există iad si nici chinuri vesnice, ei sunt “alesii”. Statul si toate formele de organizare
si conducere sunt în mâna diavolului si chiar sunt de la diavolul. În afară de nenumăratele încercări de a prezice a doua venire a Mântuitorului pe pământ, neagă învierea lui Hristos, spun că Iisus a fost spânzurat pe un stâlp, tin Sâmbăta ca zi de odihnă, practică zeciuala, interzic consumul de carne, refuză controlul
medical, ajută pe semeni doar cu scop prozelit(din interes) s.a.
Studiul Bibliei a fost înlocuit cu studiul învătăturilor lor, împletindu-se cu fanatismul tăgăduirea statului si a formelor sociale.
Cel care a lansat si a făcut cunoscută această sectă a fost bogătasul Charles Taze Russell. Desi initial a fost adept al adventistilor, datorită firii sale libertine nu a putut suporta rigorile advente si s-a îndreptat spre conceptiile inexistentei iadului si judecătii.
Văzând că are destui adepti, înfiintează în 1872 un cerc al “studentilor în Biblie”. Pentru bursa mai mult decât satisfăcătoare, multi “studenti” părăseau colegiile si i se alăturau.
În 1874 scrie lucrarea “Scopul si modul venirii a doua a Domnului”, în care spune că Iisus va veni în acel an. Pentru că anul a trecut si Iisus nu s-a arătat, Russell încearcă să dea o explicatie spunând că Hristos a venit dar “nevăzut de nimeni, ca un hot”. După acest moment reface “calculele” si spune că în 1878 va întemeia Iisus împărătia si îi va învia pe Apostoli …si nimic. Alte calcule dădeau ca “date sigure”: 1914, 1925,1975, 1995, 2000, 2148 etc.
În 1879 Russell începe editarea revistei “Turnul de veghe” din vânzarea căreia adună câstiguri fabulose. Încercând să eludeze Fiscul, intră în conflict cu Statul american.
După moartea violentă a “profetului”(accident auto), locul îi este luat de paranoicul judecător I.F.Rutherford, scriitor de origine mozaică, las, profitor, pervers, care ajunge până într-acolo încât îl desparte pe Russell de sotia sa.
În 1942, Rutherford moare, în urma unui asasinat.

PĂTRUNDEREA SECTEI ÎN ROMÂNIA:

Se datorează unui ardelean pe nume Ion Sima, plecat în America din dorinta de a se îmbogăti. Ajuns în Pensylvania, în schimbul ajutorului este “reevanghelizat” de iehovisti si trimis înapoi în România pentru a câstiga prozeliti(1920). Evident că nu i-au lipsit la întoarcere mijloacele materiale deosebite, pentru a-i convinge pe cei slabi în credintă. Din Ion-crestinul, acum si-a luat titulatura de John-profetul sau profetul-lider.
Din fericire, Sima se trezeste la timp si părăseste gruparea(1927), demascând faptul că secta iehovistă este străină de preocupările religioase, interesul material primează la întemeietorii grupării, este răzbunătoare, are planuri anarhice s.a. Prin acestea a demostrat fără dubiu, pericolul moral si social pe care îl reprezintă secta pentru orice societate.

SPECIFICUL DOCTRINAR:

Martorii au o credintă sincretistă si confuză. Si-au însusit practici mozaice, unii refuză Noul Testament, care si asa era forfecat si răstălmăcit după bunul plac.
-Pretind cunoasterea “exactă” a datei când va avea loc a doua venire a Mântuitorului, trecând cu vederea cuvintele Mântuitorului care spunea: “despre ziua aceea si ceasul
acela nimeni nu stie, nici îngerii din cer… ci numai Tatăl”(Marcu 13:32).
-La a doua venire Iisus va întemeia o împărătie ce va tine 1000 de ani, si din care vor face parte, “evident” , doar iehovistii. De fapt doar o mica parte din iehovisti, mai exact doar 144.000...
-Resping credinta în Sfânta Treime: sustin că Iisus a fost “doar un om” iar că Duhul Sfânt este doar o putere.
-Nu există suflet nemuritor si deci nici iad sau chinuri vesnice. De aici si lipsa fricii de pedeapsă care îi conduce la fapte imorale si neomenesti.
-Nu acceptă nici o sărbătoare.

4 comentarii:

  1. Intamplarea a facut ca mai tot timpul in aceasta viata sa fiu inconjurat de persoane care isi spun sau se cred pocaiti. Indiferent cum sunt catalogati pe secte sau culte, din ceea ce am cunoscut eu un singur lucru pare sa-i uneasca pe toti: ura lor fata de Maica Domnului.
    Daca pe anumite teme se poate discuta cat de cat omeneste cu ei(atunci cand ne abordeaza), un singur fapt pare sa le intunece judecata si sa se comporte ca niste demonizati: neputinta lor de a accepta vesnica puritate a Maicutei Maria.

    RăspundețiȘtergere
  2. stiu ca ei o urasc pe Maica Domnului si toata sfanta traditie ortodoxa si incearca sa invenineze credinta cu rataciri. de aceea sunt periculosi.

    RăspundețiȘtergere
  3. Off-Topic:
    Ministerul Sanatatii a anuntat dezbatere publica legat de proiectul cu cardul national de sanatate.
    Joi la 14.00.
    http://www.ms.ro/?pag=23&id=8678

    RăspundețiȘtergere
  4. aste interesant. multumesc pt informatie!

    RăspundețiȘtergere