Totalul afișărilor de pagină

Faceți căutări pe acest blog

joi, 9 decembrie 2010

Cercetătorii au creat un anticorp împotriva cancerului

Cercetătorii au creat un anticorp împotriva cancerului

Cercetătorii au creat un anticorp împotriva cancerului
Un grup de cercetători de la o companie farmaceutică au reuşit să identifice primul anticorp monoclonal. Această moleculă a fost creată special pentru a îmbunătăţi rata de distrugere a celulelor canceroase, fie prin activarea răspunsului imun al organismului împotriva cancerului, fie prin inducerea directă a distrugerii celulelor canceroase. Noul compus atacă anumite proteine din organism în care se află celulele canceroase, responsabile de anumite tipuri de cancer al sângelui, cum ar fi limfomul non.

3 comentarii:

  1. Molecula promitatoare in tratamentul limfomului non-Hoggkin


    O molecula experimentala s-a dovedit promitatoare in cazul pacientilor cu limfom non – Hodgkin refractar, indolent sau agresiv. Este vorba despre molecula GA101, primul anticorp monoclonal obtinut prin glicoinginerie, anunta reprezentantii companiei farmaceutice Roche.
    Molecula a fost special realizata pentru a imbunatati rata de distrugere a limfocitelor B neoplazice, fie prin activarea raspunsului imun impotriva cancerului, fie prin inducerea directa a distrugerii celulelor canceroase. GA101 este primul anticorp monoclonal de tip II, anti – CD20 care a intrat in etapa studiilor clinice de faza II pentru limfomul non-Hodgkin si leucemia limfocitara cronica si care este de asemenea analizat in studii de faza III, inclusiv in studii comparative, head-to head cu MabThera.
    Rezultatele studiilor au fost prezentate in cadrul intalnirii celei de-a 52 intalniri anuale a Societatii Americane de Hematologie, care s-a desfasurat in Orlando, Florida.
    "Suntem incantati sa prezentam aceste date din studiile de faza II cu GA101 la intalnirea Societatii Americane de Hematologie. Performantele inregistrate de GA101 in cazul pacientilor cu limfom non – Hodgkin dificil de tratat sunt incurajatoare si asteptam cu interes datele ulterioare din programul de testare si dezvoltare a acestei noi molecule", a declarat dr. Hal Barron, Head of Global Development si Chief Medical Officer al Roche.
    11 din cei 40 de pacienti inclusi in primul studiu de faza II limfomul non – Hodkgin agresiv au raspuns la tratamentul cu GA101. Dintre acestia 63% nu au raspuns la tratamentul cu MabThera, desi primeau in medie trei terapii. Totodata, 55% dintre pacientii inlcusi in cel de-al doilea studiu de faza II pentru limfomul non – Hodgkin indolent cu recadere / refractar au raspuns la tratamentul cu GA101, cu o rata promitatoare de supravietuire fara progresia bolii, de 11,3 luni.

    RăspundețiȘtergere
  2. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/21090841

    RăspundețiȘtergere
  3. f interesate comentariile tale. multumesc mult!

    RăspundețiȘtergere