Totalul afișărilor de pagină

Faceți căutări pe acest blog

vineri, 10 decembrie 2010

Zamislirea Sfintei Fecioare Maria -9 DECEMBRIE


Zamislirea Sfintei Fecioare Maria ( o deosebire intre credinta ortodoxa si cea papistasa, care promoveaza imaculata conceptie a Sfintei Fecioare Maria)

Zamislirea Sfintei Fecioare Maria Sfintii Ioachim si Ana au fost lipsiti de copii pana la vremea batranetii, cand Arhanghelul Gavriil s-a pogorat la fiecare din ei, binevestindu-le zamislirea Fecioarei Maria. Din dragoste pentru oameni, Dumnezeu a facut roditor pantecele sterp al Anei, care la vremea randuita a nascut prunc de parte femeiasca, pe Sfanta Fecioara Maria.
Interpretarea gresita a acestui eveniment minunat a facut ca, in sanul Bisericii Romano-Catolice, sa apara pentru prima data inovatia mariologica despre "imaculata conceptie", in scrierile lui Paschasius Radbert. Potrivit dogmei "imaculatei conceptii", Maica Domnului ar fi fost ferita de pacatul stramosesc, fiind nascuta asemenea Mantuitorului, prin umbrirea Sfantului Duh, iar nu prin impreunare trupeasca.Impotriva acestei inovatii, Parintele Justin Popovici afirma: "a admite zamislirea neprihanita a Sfintei Fecioare Maria implica presupozitia unei imaculate conceptii a tuturor stramosilor pana la Adam, pentru ca insasi Sfanta Fecioara sa se poata naste fara pacatul ereditar, ceea ce conduce la respingerea intregii antropologii biblice".
Vrednicia reala, autentica a Maicii Domnului, inainte de intrupare, n-a constat intr-o presupusa nasterea a ei fara pacatul stramosesc, ci in acceptarea ei ("Fie mie dupa cuvantul tau!" Luca 1, 38) a planului lui Dumnezeu, in conditia omeneasca generala, adica aflata sub pacatul ereditar. "Prin acest "fiat", in sensul doctrinei sinergiei asa cum e prezentata de Sfantul Pavel, prin Maria, omul e impreuna-lucrator cu Dumnezeu la mantuirea sa".


Sursa: crestinortodox.ro

3 comentarii:

  1. As dori sa fac o sesizare care are o mica legatura cu articolul acesta dat f mica legatura...conceperea Sfintei Fecioare fiind o diferenta de credinta dintre traditia ortodoxa si cea catolica.
    Danutza te rog mult sa vezi macar inceputul daca nu cumva urmaresti emisiunea lui Valentin Stan din seara asta conexiuni,pe 10 dec sau inregistrarea ei.Vorbeste despre greco catolici si ortodocsi ,ca greco-catolicii au fost prigoniti de BOR ...e o situatie delicata.Totusi este clar ca mie mi se pare ca se promoveaza jertfa greco-catolicilor in detrimentul ortodoxiei...sugereaza CUM CA BOR I-AR FI DAT PE MANA SECURITATII si ar fi facut fortat reintoarcerea acestora la ortodoxie.Stan zice ca greco-catolicii sunt adevaratii romanisti iar ortodocsii din ardeal niste vanzatori...Greco catolicii au avut demnitate ca au demnitate ca nu au renuntat la crezul lor de romanism...iar ca romanii ortodocsi au facut pe sest pactul cu securitatea si comunismul ca de aia au si luat proprietatile greco-catolicilor....Nu stiu ce sa mai spun ...chiar daca au facut unirea tradatoare cu Roma se pare ca ei sunt adevaratul exemplu de demnitate cel putin in viziunea lui Stan(Pot spune ca are intr-un fel dreptate...dar numai partial)
    Face aluzie ca de ce stau romanii la cozi pe la moaste in incercarea de pocainta cand de fapt ar trebui sa ne cinstim intai martirii(AICI ARE PARTIAL DREPTATE)DAR DE CE NE JUDECA EL PE NOI CARE MERGEM LA MOASTE,DE UNDE STIE CA NOI NU AVEM RESPECT PT MARTIRI?E de urmarit emisiunea..cine are timp sa vada ar fi interesant mie mi se pare ca impinge domnul "specialist in istorie" lucrurile intr-o anumita directie gresita a si cu pogromul evreiesc in editia de saptamana tecuta sau ma insel eu.Ar fi interesant sa faci un articol pe blog despre aceasta emisiune daca ai timp si crezi ca este de folos.Prea s-au apucat toti sa improaste cu noroi in turma lui Hristos mai ales acum in post.

    RăspundețiȘtergere
  2. multumesc pt sugestie. o sa incerc sa scriu despre asta. din pacate, am citit mailul tarziu si am ratat emisiunea ratatului de stan. m-as fi uitat doar sa vad cum bate campii. trebuie sa intensificam campania de trezire a populatiei, ca nu au ce vedea la tv! Doamne-ajuta!

    RăspundețiȘtergere
  3. Danutza uite iti trimit linkul cu inregistrarea emisiunii lui stan:
    http://inregistrari.antena3.ro/view-Conexiuni_cu_Valentin_Stan-22.html
    spune multe lucruri toxice si chiar foarte grave acolo

    RăspundețiȘtergere