Totalul afișărilor de pagină

Faceți căutări pe acest blog

vineri, 18 februarie 2011

GUVERNUL NU RENUNTA LA CARDURILE DE SANATATE CU CIP. PROIECTUL E ROMANIA-IA AMPLOARE. CONTROLUL TOTAL-ASTA E SCOPUL

Revolutie in sanatate, in 2011. Retete electronice si carduri de sanatate

Sistemul medical romanesc se pregateste de o revolutie. Oficialii se lauda ca in viitor vom avea fise medicale in format electronic cu tot istoricul bolilor. In plus , vom scapa de clasicele retete pentru ca si aceastea vor fi emise on-line.


Toate informatiile din fisa pacientului vor fi introduse intr-un sistem informatic pe care il va putea accesa orice doctor din Romania, fie ca e in Bucuresti, Baia Mare sau Suceava. Se renunta astfel la miile de foi din dosarele medicale care cuprind toate bolile si toate rezultatele analizelor facute inca de la nastere.

Autoritatile promit ca la aceste informatii vor acces doar persoanele autorizate.Si retetele pe le scriu medicii vor fi electronice astfel incat farmacistul le va putea citi direct din calculator.

Fisa electronica a pacientului, prescriptia electronica si cardul national de sanatate sunt principalele componente ale sistemului informatizat de sanatate din Romania.

Presedintele CNAS, Nicolae Duta, a declarat ca, deocamdata, doar o parte a acestui sistem va fi operationala in 2011.

"Reteta electronica va fi operabila cel mai probabil anul acesta, in fucntie de procesul de licitatie, dar avem toate sansele anul acesta. Iar dosarul electronic este un proiect mult mai amplu, care se va desfasura pret de cativa ani de zile, pentru ca include o relationare electronic intre toti furnizorii de servicii medicale din sistem si toti pacientii din Romania." - a declarat presedintele CNAS.

In ceea ce priveste cardul electronic de sanatate, Nicolae Duta a spus ca acesta ar putea fi "operabil de la sfarsitul acestui an".

Premierul Emil Boc a declarat ca implementarea sistemului informatizat de sanatate are drept scop, in primul rand, combaterea coruptiei.( NR: si marmota invelea ciocolata in staniol!!!)

"Timp de 20 de ani s-a incurajat frauda in sistemul medical prin neluarea masurilor care sa stopeze acest fenomen. ceea ce noi facem astazi se putea face foarte bine si in urma cu zece ani." - a declarat premierul.

Conform Euroactiv, la sfarsitul anului trecut, Ministerul Comunicatiilor a lansat un apel de proiecte, al caror beneficiar eligibil este Casa Nationala de Asigurari de Sanatate, in care urmau sa se aloce 171,7 milioane lei, fonduri nerambursabile.

Banii erau destinati implementarii sistemului fisei electronice a pacientului, dar si pentru prescriptia electronica.

Potrivit sursei citate, in sistemul informatic unitar integrat s-au investit in ultimii zece ani circa 45 de milioane de euro, fara ca acesta sa functioneze corect(!!!!!!!)

Autoritatile au promis anul trecut ca sistemul va fi functional pana la sfarsitul lui 2011.

Romanii vor avea card national de sanatate pana in 2012

2 comentarii:

  1. Minciuni ca deobicei.Sa presupunem ca acest card va functiona. Intrebarea e care coruptie va fi indepartata?
    Nu vor mai lua spagi doctorii?
    Nea Ion de la tara cum va interactiona cu doctorii, se va duce sa-si faca programare la doctor la coada carului?
    Coruptia legata de licitatiile din spitale cum o va combate cardul de sanatate?
    Minciuni, de fapt nu vor altceva decat sa ne cip-uiasca, asta e inceputul!

    RăspundețiȘtergere
  2. corect. s-a demonstrat in alte tari ca acst card e totyal nesigur. apoi, asa se starpeste coruptia din romania? eu cred ca nu. cati politicieni sau oameni de afaceri onerosi am vazut dupa gratii? despre eugen nicolaescu si mihaela geoana vom afla vreodata cum au incheiat afacerea cu vaccinurile hpv? coruptie va exista atata timp cat nu se iau masuri drastice. asa ca...scopul, ai intuit bine, este sa se ajunga la cipuire.

    RăspundețiȘtergere