Totalul afișărilor de pagină

Faceți căutări pe acest blog

vineri, 4 februarie 2011

Clujul este capitala Ardealului, nu Sibiul!

Eu nu ma pronunt daca sa fie trecut sau nu in randul sfintilor, ca asta doar bunul Dumnezeu stie, dar cred ca Mitropolia ar trebui sa ramana la Cluj.

Episcopul Iustinian Chira, despre jocurile de culise din Biserica Ortodoxa Romana: Clujul este capitala Ardealului, nu Sibiul!

PS Iustinian Chira, episcopul Maramuresului si Satmarului, a atacat dur jocurile de culise din cadrul Bisericii Ortodoxe Romane. "Toti nechematii si neincheiatii isi dau cu pararea. Capitala Ardealului este la Cluj".Preasfintia Sa s-a rugat la catafalcul Mitropolitului Bartolomeu si le-a transmis un mesaj dur prelatilor care vor sa mute Mitropolia la Sibiu. "Toti nechematii si neincheiatii se afla in treaba sa vorbeasca, dar care nu au niciun corespondent cu Dumnezeu. Isi apara ambitiile individuale, care nu au nicio importanta pentru tara, pentru Dumnezeu, pentru Romania. Mitropolia Clujului nu-i in pericol pentru ca aici exista un popor care isi apara patrimoniul. Nu te poti muta din casa in tinda. Capitala Ardealului care este? Capitala Ardealului este Clujul", a spus episcopul referitor la afirmatiile mitropolitului Streza, care a declarat ca nu pot fi doua mitropolii in Ardeal.Despre episcopul Ioan de la Covasna a spus ca e la fel de bun de mitropolit ca oricare dintre credinciosi. "Ultimul credincios din Romania e bun de mitropolit. Sa va mandriti ca sunteti romani si ortodocsi", a spus PS Iustinian Chira."Bartolomeu este un om care merita sa fie trecut in randul sfintilor. Eu am slujit la Catedrala din Cluj Napoca 17 ani in vremurile alea grele. Imi pare bine ca am ajuns sa ma intalnesc cu Bartolomeu. Duminica dimineata in zori l-am visat, un vis extraordinar", a mai spus episcopul Iustinian Chira, episcop de Maramures si Satu Mare. Preasfintia Sa a fost staretul manastirii de la Rohia la 23 de ani si a condus sfantul lacas timp de 30 de ani. In acel interval scriitorul Nicolae Steinhardt a scris la Rohia "Jurnalul Fericirii".

sursa:stiridecluj

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu