Totalul afișărilor de pagină

Faceți căutări pe acest blog

luni, 21 februarie 2011

RATACIREA SCIENTOLOGICA-TOT MAI PREZENTA IN ROMANIA?

Vedete romanesti, politicieni, afaceristi au aderat la Biserica lui Tom Cruise

Biserica Scientologica - cea care explica oarecum stiintific ce este viata si incotro se indrepata omenirea - a inceput sa faca adepti si in Romania. mai ales vedetele sunt tentate si racolate, intrucat au bani si pot sa faca prozelitism mai usor. Scientologia a ajuns in SUA religia la care adera cele mai multe vedete: de la Tom Cruise, JLo, la John Travolta, toti sunt adeptii acestei religii in care omul este cel mai important. Biserica Scientologica a fost intemeiata in 1952 de catre scriitorul american de literatura SF, Lafayette Ronald Hubbard.

In zilele noastre, Scientologia dispune de peste 700 de centre in 65 de tari si este una dintre cele mai prospere religii noi. In Romania, activitatea acesteia se desfasora cu precadere in Transilvania, la Cluj fiind un importanta centru, dar si la Bucuresti, unde au inceput sa se tina intalnirile "de taina". Serviciile secrete romanesti monitorizeaza atent aceasta "secta", care atrage in special tinerii, rupti de credinta crestina. Numeroase vedete autohtone sunt tinute sub observatie. Deocamdata nu dam nume, dar lista celor ce cocheteaza cu aceasta "religie a viitorului" este lunga si impresionanta, dupa cum precizeaza sursele Raportului. Femeile pot fi recunoscute cu ajutorul unei "bratari" din ata rosie, purtata la incheietura mainii stangi. In cadrul intalnirilor se practica o serie de ritualuri, iar pentru cei avansati se ajunge la indeletniciri de natura prolet-masonica.

Tinerii sunt in special atrasi de secta, deoarece ei "isi urmeaza" vedeta. Tocmai de aceea, Scientologia a cuprins in tara noastra destul de multe vedete din lumea filmului, muzicii, artei, dar si politicieni, acestia din urma fiind de toate varstele (femeile mai ales, care nu se sfiesc sa apara si la televizor cu "bratarica" la mana).

De asemenea si foarte multi oameni de afaceri, in special din multinationale, sau din trusturi media, participa la astfel de intalniri la varf. Biserica Scientologica nu traieste in afara banilor. Dimpotriva, deruleaza afaceri in toata lumea, vorbindu-se ca este o noua forma de masonerie, mult mai larga, o masonerie a viitorului, care se deosebeste de cea traditionala, stricta si inchistata in ritualuri ce par uneori absurde chiar si adeptilor.

Intrarea mai multor oameni politici in aceasta comunitate a facut ca SRI sa mentioneze in ultimul sau Raport o "incidentata tot mai mare a intalnirilor din Romania ale Bisericii Scientologice, care incearca actiuni tipice de prozelitism, pe sistem piramidal, asupra unor oameni politici, oameni de afaceri, sau vedete autohtone, care la randul lor sa stranga cat mai multi adepti intr-o religie care pune in centrul mesajului ei omul."

Din rapoartele SRI asupra sectelor se deduce lesne ca acest serviciu de informatii si-a infiltrat agenti si in randul acestei "biserici". De la intalnirile adeptilor s-a vehiculat ca in scientologie, conceptul de Dumnezeu are o forma foarte vaga. Dumnezeu este uneori numit sau se sugereaza a fi Natura, Infinitul, Cea de-a Opta Dinamica, Toata Viata Teta etc. De regula, scientologul este lasat sa-l interpreteze pe Dumnezeu dupa cum doreste. In adevarata lui natura, omul nu este trupul sau eul constient limitat. El este in realitate un Tetan a carui natura fundamentala este in esenta buna si divina. Nu este decazut moral, ci mai degraba ignorant de propria lui perfectiune. Singura lui cadere s-a facut in materie, nu in pacat.

Desi ar trebui sa se ocupe cu lucruri care sa ajute omul sa devina o persoana mai buna, Biserica Scientologica a fost tarata in mai multe scandaluri, majoritatea legate de bani si putere. Una dintre aceste acuzatii este aceea de escrocherie legaturi cu crima organizata. Opozantii acestei religii au inceput sa-i critice si pe adeptii sai: despre producatorul Paul Haggis se spune ca nu reuseste niciodata sa fie la inaltimea colegilor sai si mereu doreste sa epateze prin ceea ce face.

sursa: agentia.org

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu