Totalul afișărilor de pagină

Faceți căutări pe acest blog

luni, 21 februarie 2011

FOARTE INGRIJORATOR!

De pe site-ul realitatea.net aflam ca:

Fundul Golfului Mexic este mort şi plin de petrol, după deversarea BP de anul trecut

Petrolul deversat anul trecut în urma exploziei platformei BP din Golful Mexic se află, în continuare, pe fundul oceanului, potrivit unei filmări realizate de cercetători. Acest lucru demonstrează că petrolul nu se degradează şi că a omorât viaţa din adâncuri.

Studiul vine după ce un raport recent al BP spune că totul va fi perfect în Golf până în 2012.

Expertul maritim Samantha Joye, de la Universitatea din Georgia, a făcut publice duminică primele rezultate ale scufundărilor cu submarinul la locul deversării de petrol BP. Ea se aştepta că petrolul şi reziduurile rămase în urma microbilor mâncători de petrol să dispară până acum, însă acest lucru nu s-a întâmplat.

"Trebuie acum să aflăm de ce nu se degradează", a spus Joye. Cercetarea sa şi a colegilor săi vine în contrast cu alte studii mai optimiste despre sănătatea golfului, care spun că microbii s-au descurcat excelent cu distrugerea petrolului.

"Microbii magici au consumat poate 10% din petrolul deversat. Restul este încă acolo", a precizat Joye.

În cinci expediţii diferite, ultima fiind în decembrie, Joye şi colegii săi au prelevat 250 de mostre ale fundului oceanic din Golful Mexic. Unele zone erau studiate înainte de deversarea de pe 20 aprilie şi s-a observat o schimbare dramatică. Mare parte din petrolul descoperit pe fundul oceanului a fost identificat chimic, dovedind că provine din deversarea BP.

Cercetătorii au descoperit o mulţime de vietăţi marine moarte sau pe cale de moarte, inclusiv crabi, stele marine şi viermi sufocaţi de petrol.

"Organismele au murit din cauza petrolului depus pe capetele lor", a arătat Joye.

Autorităţile vor începe un nou program de reabilitare a Golfului Mexic care va fi suportat financiar de către BP şi alte companii responsabile pentru deversare

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu