Totalul afișărilor de pagină

Faceți căutări pe acest blog

joi, 24 februarie 2011

UNDE VA AJUNGE TEHNICA???

Masina condusa cu puterea gandului, in teste (Video)


Daca in viitorul, e drept nu foarte apropiat, veti vedea pe cineva la volan, in trafic, conducand fara a-si folosi mainile, nu intrati in panica. O echipa de cercetatori din Germania a testat un autovehicul ce poate fi condus doar prin puterea gandului.

Pentru a putea sofa astfel, conducatorul vehiculului poarta pe cap o casca, asemanatoare celor purtate pentru jocurile video, cu 16 senzori conectati prin tehnologie wireless la reteaua electronica a masinii, relateaza Daily Mail.

Astfel, numai gandul de a coti la stanga sau dreapta, ori de a accelera sau opri, va transmite impulsurile si va imprima miscarea vehiculului.

Tehnologia BrainDriver functioneaza gratie echiparii masinii cu video-camere, radare si senzori laser care ofera o perspectiva tridimensionala a imprejurimilor.


In cadrul testelor, un sofer echipat astfel a reusit sa efectueze o virare a masinii spre drepta, desi cu o usoara intarziere, cauzata de timpul utilizat transmiterii informatiei.


Proiectul apartine echipei AutoNOMOS, parte a Artificial Intelligence Group, din cadrul Universitatii Freie din Berlin. Va mai trece insa multa vreme pana ce tehnologia va fi una sigura si folosita la scara larga


Vezi mai multe din Faze tari pe 220.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu