Totalul afișărilor de pagină

Faceți căutări pe acest blog

joi, 17 februarie 2011

NE PASTE FOAMETEA?

"Iar El a zis: Vedeţi să nu fiţi amăgiţi, căci mulţi vor veni în numele Meu, zicând: Eu sunt, şi vremea s-a apropiat. Nu mergeţi după ei.
9. Iar când veţi auzi de războaie şi de răzmeriţe, să nu vă înspăimântaţi; căci acestea trebuie să fie întâi, dar sfârşitul nu va fi curând.
10. Atunci le-a zis: Se va ridica neam peste neam şi împărăţie peste împărăţie.
11. Şi vor fi cutremure mari şi, pe alocurea, foamete şi ciumă şi spaime şi semne mari din cer vor fi." ( Luca 21-8,9,10,11)


Banca Mondiala: Preturile alimentelor au atins un nivel periculos Banca Mondiala: Preturile alimentelor au atins un nivel periculos

Banca Mondiala (BM) a avertizat ca pretul alimentelor a atins un nivel periculos si a impins inca 44 de milioane de persoane in saracie din iunie 2010, relateaza BBC News, citat de NewsIn.

Potrivit BM, preturile au crescut cu 15% in perioada octombrie 2010 - ianuarie 2011.

Scumpirea alimentelor este resimtita disproportionat de persoanele sarace, care cheltuiesc peste jumatate din venit pe mancare.

In aceste conditii, institutia a cerut grupului economiilor dezvoltate si emergente, G20, sa abordeze problema la reuniunea de saptamana aceasta.

Presedintele Bancii Mondiale, Robert Zoellick, a declarat: "Preturile globale ale alimentelor cresc la niveluri periculoase si ameninta zeci de milioane de persoane sarace din lume".

El a subliniat si ca scumpirea mancarii reprezinta un factor agravant al revoltelor din Orientul Mijlociu, desi nu este principala cauza.

Cresterea rapida a preturilor alimentelor a generat in 2008 revolte in mai multe tari. Potrivit estimarilor Bancii Mondiale, 125 de milioane de persoane traiau atunci in saracie extrema.

Institutia a apreciat ca, in prezent, preturile nu sunt chiar la nivelul din 2008, ci cu 3% mai mici, dar sunt totusi cu 27% mai mari decat anul trecut.

Un alt raport dat publicitatii luna aceasta de Organizatia Natiunilor Unite pentru Alimentatie si Agricultura (FAO) afirma ca pretul alimentelor in lume a atins un nivel record in luna ianuarie.

Ministrii de Finante si guvernatorii bancilor centrale din G20 urmeaza sa se intalneasca saptamana aceasta, la Paris .

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu