Totalul afișărilor de pagină

Faceți căutări pe acest blog

marți, 3 noiembrie 2009


Despre UE si tratatul de la Lisabona
Tratatul de la Lisabona
A fost semnat de cele 27 de state membre pe 13 decembrie 2007
Irlanda este singura ţară care a supus aprobarea Tratatului unui referendum: în 2008, irlandezii au respins Tratatul, dar pe 2 octombrie 2009 „da“-ul a fost majoritar
Tratatul mai trebuie ratificat în Republica cehă; preşedintele Vaclav Klaus refuză să îl semneze, deşi parlamentul l-a aprobat deja dacă este ratificat, Tratatul intră în vigoare în prima zi a lunii ce urmează ratificarea în ultimul stat membru.

10 schimbări aduse de Tratatul de la Lisabona dacă intră în vigoare
Tratatul de la Lisabona, care aşteaptă aprobarea preşedintelui Republicii Cehe pentru a intra în vigoare, este un document lung de 300 de pagini. Acesta va aduce schimbări atât pentru cetăţeni, cât şi pentru instituţiile europene şi va consolida democraţia Uniunii.
1. În procesul legislativ, Parlamentul European va fi egalul Consiliului (cu anumite excepţii); deputaţii europeni aleşi de dumneavoastră vor avea mai multă putere.
2. Puterea Parlamentului European va creşte în deciziile privind bugetul UE, politica agricolă, justiţia, afacerile interne etc. Tratatul conferă Parlamentului European, singura instituţie a UE aleasă de cetăţeni, puteri de codecizie reale, alături de statele membre, în numeroase domenii precum agricultura, pescuitul, problemele referitoare la poliţie şi justiţie. Influenţa Parlamentului European asupra alegerii viitorilor preşedinţi ai Comisiei va fi mai mare.Dreptul de monitorizare a parlamentelor naţionale în pregătirea textelor europene va fi se asemenea consolidat.
3. Numărul deputaţilor europeni va fi de 751.
4. Preşedintele Comisiei Europene va fi ales de Parlamentul European, pe baza unei propuneri a Consiliului European, care va trebui să ia în considerare rezultatele alegerilor europene.
5. Cetăţenii vor avea putere de iniţiativă legislativă: un milion de cetăţeni provenind din statele membre UE vor putea cere Comisiei să ia în considerare noi propuneri de lege.
6. Două noi posturi vor fi create la nivel înalt în Uniunea Europeană: preşedintele UE (care va înlocui preşedinţia rotativă) şi Înaltul Reprezentant al Uniunii pentru afaceri externe şi politica de securitate. Tratatul prevede crearea unei funcţii de preşedinte stabil al Consiliului European, desemnat pentru un mandat de doi ani şi jumătate şi reînnoibil o singură dată. Rotaţia semestrială va continua pentru preşedinţa consiliilor de miniştri, cu excepţia celui al miniştrilor de Externe.El va coordona activitatea Consiliului European şi va putea reprezenta Uniunea Europeană pe plan internaţional.Delimitarea funcţiilor sale nu este însă una clară comparativ cu cele ale Înaltului reprezentant al Uniunii Europene pentru Politică Externă şi Securitate, care îşi va consolida atribuţiile şi va beneficia de un serviciu diplomatic real. Această ambiguitate ar putea deveni o sursă de conflict pe viitor.Înaltul reprezentant îşi va cumula funcţiile cu cele ale vicepreşedintelui Comisiei Europene.
7. Pentru prima dată, un stat membru se poate retrage din Uniune.
8. Carta drepturilor fundamentale, semnată în 2000, are forţă juridică obligatorie (dar nu se va aplica în totalitate în Regatul Unit şi Polonia).
9. Parlamentele naţionale vor avea mai multă putere; acestea vor avea la dispoziţie opt săptămâni pentru a semnala faptul că UE îşi depăşeşte autoritatea într-o propunere de lege europeană.
10. Consiliul va vota mai mult prin sistemul de majoritate calificată, în locul unanimităţii . Noul sistem de vot pentru luarea deciziilor se vrea mai clar şi echitabil. O decizie prin majoritate calificată va fi adoptată dacă va obţine sprijinul a 55 la sută din state (15 din 27) reprezentând 65 la sută din populaţia Uniunii Europene. Acest lucru acordă mai multă putere de decizie ţărilor cu o populaţie mai numeroasă. Dar aplicarea acestui sistem a fost amânată pentru 2014, chiar 2017, în urma unui compromis cu Polonia.Unanimitatea rămâne pentru domenii mai sensibile, precum fiscalitatea şi apărarea. Noul tratat elimină posibilitatea de veto la nivel naţional (introducând decizii luate prin majoritate calificată) în 40 de domenii, în principal în legătură cu cooperarea judiciară şi poliţienească.Marea Britanie şi Irlanda au obţinut permisiunea de a aplica deciziile din aceste domenii atunci când vor, dar nu vor putea împiedica celelalte ţări.
------------------------------------------------------------------------------

Preşedintele ceh a încheiat procesul de ratificare a Tratatului în UE

Klaus a anunţat că a semnat documentul la ora locală 15:00 (16:00 ora României).Decizia liderului de la Praga intervine după ce Curtea Constituţională cehă a anunţat că Tratatul de la Lisabona este conform Constituţiei ţării.Menit să permită o mai bună funcţionare a UE în 27 de membri, tratatul trebuia ratificat de toate ţările din UE pentru a intra în vigoare.

-------------------------------------------------------------------------------
Tratatul de la Lisabona, planul secret al UE de transformare în „putere globală“

Uniunea Europeană a conceput un plan confidenţial de a se afirma ca putere mondială oficială, cu autoritatea de a semna acorduri internaţionale în numele statelor membre.
Negocieri secrete despre cum va fi implementat Tratatul de la Lisabona au produs propuneri care să permită UE să negocieze tratate, să le semneze în numele statelor membre şi să deschidă ambasade în întreaga lume. Potrivit cotidianului britanic „The Daily Telegraph“, un document care conferă „personalitate juridică“ Uniunii a fost conceput deja în scopul de a permite recunoaşterea ca ne­gociator cu drepturi depline a noului serviciu diplomatic european de către organismele internaţionale şi ţările non-UE. Alt document confidenţial arată că primele „ambasade-pilot“ ale UE vor fi deschise la New York, Kabul şi Addis Abeba. Manevra i-a determinat pe conservatorii britanici să reitereze ideea referendumului pe tema Trata­tului de la Lisabona.„După cum am avertizat de mult, Tratatul de la Lisa­bona sporeşte puterile UE în detri­mentul ţărilor europene.
Noua putere pe care i-ar conferi-o Uniunii statutul de personalitate juridică singulară este un exemplu clasic. El ilustrează de ce laburiştii au greşit negând poporului britanic dreptul de a se exprima în această privinţă“, a declarat Mark François, purtător de cuvânt al Partidului Conservator. Decizia, luată la scurtă vreme după referendumul din Irlanda, de săptă­mâna trecută, implică stabilirea în întreaga lume a peste 160 de „repre­zen­tanţe UE“, ale noului serviciu diplo­matic european. Fiecare „reprezen­tanţă“ va fi condusă de un ambasador. Lorraine Mullally, directoarea proiec­tului „Europa Deschisă“, a descris mişcarea drept „un masiv transfer de putere, care face Uniunea Europeană să semene mai degrabă cu un stat decât cu un organism internaţional“.„A da UE statutul de personalitate juridică înseamnă că UE, mai curând decât statele naţionale, este în măsură să semneze tot felul de acorduri inter­naţionale - pe politică externă, apăra­re, infracţionalitate sau justiţie“, a ex­plicat Mullally. Un document cu circu­laţie restrânsă, consultat de „The Daily Tele­graph“, subliniază necesitatea operării unor schimbări legale în vede­rea creării Serviciului Extern European (EEAS), un serviciu diplomatic şi de politică ex­ternă cu „acoperire geo­grafică globală“. „EEAS va avea nevoie de un statut legal care să-i confere o personalitate juridică funcţională, astfel încât să poată avea o autonomie suficientă. Această personalitate juridică trebuie de asemenea să-i dea capacitatea de a acţiona cum este necesar pentru a-şi îndeplini sarcinile“, se afirmă în docu­ment. Un diplomat britanic a apărat decizia arătând că „Uniunea Europea­nă este în măsură să semneze tratate de peste un deceniu“.„Inovaţia adusă de Tratatul de la Lisabona este că personalitatea juridică a Comunităţii Europene va dispărea. Este vorba de simplificare“, a adăugat el. Ambasadorii de la Bruxelles au început de marţi să lucreze în secret asupra „detaliilor“ inerente creării noilor instituţii prevăzute în Tratatul de la Lisabona, precum EEAS şi pre­şedintele UE. Ei vor lua decizii „în principiu“, în pofida faptului că trata­tul nu a fost încă ratificat de Cehia şi Po­lo­nia. Crearea EEAS a provocat ne­mulţumiri chiar în sânul Comisiei Europene, care ar putea pierde până la 1.424 de angajaţi importanţi din trei departamente. EEAS va prelua repre­zentanţele Comisiei - peste 160 în întreaga lume -, iar şefii lor vor căpăta un statut egal cu cel al ambasadorilor naţionali.
-------------------------------------------------------------------------------------------
( un articol mai vechi)
sursa: schimbarea blog

Dictatorul UE - Jose Manuel Barroso

Noua Ordine Mondiala este extrem de usor de combatut prin informare colectiva. Ignoranta cetatenilor este principalul aliat al globalistilor fascisti. Dau ca si exemplu pozitiv informarea irlandezilor si a faptului ca acestia au votat impotriva tratatului dictatorial impus de U.E abuziv la Lisabona si votat de parlamentari in miez de noapte (cazul Greciei). Acest vot al irlandezilor va da de furca celor care doresc sa creeze super-statul european, un prim pas catre super-statul planetar si implicit - guvernului mondial. RESPECT IRLANDEI SI IRLANDEZILOR !
Ce prevedea tratatul fascist european ?
Crearea poziţiei de preşedinte al Uniunii Europene. Acesta va fi ales pentru o perioadă de 30 de luni, NU prin vot de cetăţenii Uniunii, ci de prim-miniştrii (d'alde Tariceanu) şi preşedinţii statelor membre. Unde este democratia si transparenta ?
Presa europeană vorbeşte deja de mai multe luni despre criminalul Tony Blair, fostul prim-ministru al Marii Britanii (ales de catre Grupul Bilderbeg), ca fiind primul preşedinte al Uniunii Europene.
Transformarea Uniunii Europene în persoană juridică, statut pe care îl au şi statele. Până acum era doar organizaţie internaţională.
Creea unei structuri militare proprii Europene. Criticii sunt foarte suspiciosi privind aceasta tentativa de a consolida identitatea militara a Uniunii Europene ca fiind destul de periculoasa, considerand ca este o piatra de temelie in crearea unui super-stat european.

SCURT ISTORIC
În decembrie 2007, preşedintele Franţei, Nicholas Sarkozy, era în culmea fericirii şi chiar a afirmat: „Franţa trebuie să fie prima care ratifică Tratatul de la Lisabona.” Şi totuşi NU ţările cu cea mai mare vechime în UE, cum ar fi Franţa sau Germania, au fost primele la ratificare. Ci tocmai ţările cu o mai mică influenţă politică şi economică, cum ar fi Ungaria, Slovenia şi România, s-au grăbit să facă acest pas, lucru care spune multe despre dorinţa conducătorilor lor de a-şi arăta obedienţa faţă de noul stăpân.
Presa corporatistă europeană are clar o poziţie pro-ratificare şi propagă mesaje de genul: „3 milioane de oameni decid viitorul pentru 500 de milioane”. Niciunul dintre ziare nu aduce însă în discuţie situaţia în care, dacă tratatul va fi ratificat, o mână de oameni, adică cei din conducerea noului stat unic european, vor decide pentru 500 de milioane. Iar cei 500 de milioane nu vor fi întrebaţi, aşa cum nu s-a ţinut cont de părerea lor nici în privinţa Constituţiei europene. Şi cum nu se ţine cont nici acum, de vreme ce tehnocraţii masoni ai UE vorbesc deja ca despre un fapt împlinit, de intrarea în vigoare a acestui tratat începând cu 1 ianuarie 2009.

DICTATURA EUROPEANA
S-ar parea ca forta invizibila care ghideaza deciziile politicienilor din UE doreste sa creeze un precendent dicatatorial : invalidarea referedumului irlandez - respectiv neluarea in calcul a faptului conform caruia daca o singura tara se impotrivieste tratatului acesta trebuie invalidat, iar apoi revizuit.

DENIGRAREA IRLANDEI
Oamenii au uitat cum arăta Irlanda înainte de finanţările europene. Par să creadă că ne-am creat singuri succesul, şi greşesc. - Oficial al partidului de guvernare de la Dublin
Irlanda a crescut economic NU datorita statului comunisto-fascist european, ci datorita faptului ca sunt OFF-SHORE ; adica nu se platesc taxe statului - asa ca acolo si-au mutat HQ mai toate corporatiile europene, iar iralndezii nu mai impart banii catigati cu statul ca niste curve cu coduri de bare (cazul europenilor). Nu-i asa ca nu stii lista impozitelor draconice din Europa ?Irlanda nu a primit beneficii pentru a fi introdusa intr-un imperiul post/national si post-crestin cu capitala la Bruxelles. Nu cu bani cumperi constiinta omului. Stiu ca e un soc pentru materialistii eurocrati, dar unele lucruri nu sunt de vanzare.
CONCLUZIE !!!Europenii sunt tarati fara voia lor catre un super stat fascist in care numai corporatiile si familiile regale au de castigat. Cetatenii de rand sunt tinuti in saracie artificial prin taxe draconice si costuri energetice fulminante. Nu-i asa ca si Hitler dorea o Europa unita ? Si Napoleon, Cezar, Nero - toti dictatorii...A se observa marlania eurocrata. Critica decizia natiunii irlandeze atunci cand se exprima, dar nu zic nimic atunci cand parlamentele nationale voteaza in favoarea EU-topia, trecand peste parerea oamenilor pe care chipurile ii reprezinta! Lectia eurocrata este urmatoare: suveranitatea populara e buna atunci cand decide in favoarea noastra. Cand indrazneste sa se opuna, e rea si retrograda.
--------------------------------------------------------------------------------------
Cititi, va rog, si:
Discursul deputatei portugheza Maria da Assunção Esteves, membra a grupului politic Partidul Popularilor Europeni si al Democratilor Europeni (PPE_DE:
“(…) Va veni ziua cand parlamentele federale si cosmopolite se vor uni pentru a conduce lumea. Visul unei omeniri comune, fara frontiere, se naste chiar acum, aici, in acest loc al reprezentativitatii, in care libertatea devine mai puternica, iar democratia – mai vasta. Ideea vizionara a Iluminismului, a unei uniuni a popoarelor, reprezinta primii pasi in magia salilor [de reuniune] si a dezbaterilor noastre. In aceasta uniune, Macchiavelli isi pierde din putere, caci noi am stiut sa inlocuim suveranitatea popoarelor cu suveranitatea oamenilor. Paradigma cosmopolitismului devine tot mai mult o constanta in institutiile noastre si in deciziile pe care le luam si incepe sa se manifeste si in actiuni.
Se naste in prezent o noua viziune, antropocentrica, a dreptului si a politicii, iar printre oamenii de rand din Europa prinde viata identitatea postnationala. Sublima demnitate a omului este acum principiul care reuneste dreptul national si cel international. Este regula suprema si in sistemul nostru original de coordonare. Ceea ce reprezinta Uniunea Europeana si Parlamentul sau este o viziune morala fara precedent in istoria omenirii – o viziune morala colectiva, care si-a croit drum in strategiile statelor europene si sta la baza integrarii acestora.
Angajamentul recriproc al popoarelor europene este adevarata temelie a umanitatii lor comune. De fapt, izolarea si egoismul s-au prabusit in ziua semnarii Tratatului de la Roma. Acum, dreptatea se naste tocmai din virtutea politicii, ca o punte intre Kant si Aristotel, intre libertate si fericire. Popoarele Europei stiu ca singura legitimitate este aceea care decurge din drepturile omului si singura autoritate este cea a autoritatilor care le respecta. Ele stiu ca emanciparea istoriei nu este posibila decat printr-un proiect politic comun si printr-o justitie globala.
Va veni ziua cand popoarele din Asia, America de Nord, Centrala si de Sud si Africa se vor uni. Demnitatea oamenilor va transcende culturile, de la Goethe la Pessoa, de la Bach la Tchaikovsky, de la Mohammed la Buddha. Drepturile omului sunt drepturi universale, ca o norma comuna dincolo de orice diferente, iar Europa, pentru a putea reprezenta un exemplu, are nevoie in mai mare masura de constitutie, are nevoie de mai multa descentralizare, de mai multe politici, de mai multa extindere.
In acest moment de ramas-bun, tin sa va spun ca sunt mandra ca am participat, impreuna cu dumneavoastra, la aceasta aventura."
(sursa: sacciv blog)
---------------------------------------------------------------------------------------
( articol preluat de pe sacciv blog)



Printre simbolurile asociate sau folosite de Uniunea Europeana pentru a-si afirma identitatea exista unul foarte nimerit prin semnificatia sa: Turnul Babel. Pentru cei care nu-si mai amintesc istoria biblica, Turnul Babel reprezinta prima incercare de a institui o guvernare mondiala. Pentru a-si sublinia puterea, au inceput sa construiasca un turn urias (care sa ajunga la cer), dar nu au reusit sa termine aceasta lucrare din cauza interventiei lui Dumnezeu.
Cum conducatorii reali ai planetei n-au nici o treaba cu ateismul (fiind creat special pentru mase), tin cu tot dinadinsul sa foloseasca simboluri (bineinteles necrestine).
Astfel , aceasta imagine a fost pusa in circulatie in anii 1980 de catre Consiliul Europei. Afisul infatiseaza Turnul Babel (reprodus dupa o pictura din 1563 a pictorului flamand Peter Brueghel cel Batran), iar in fundal se zareste o macara moderna, in jurul careia muncesc cativa oameni. Pentru a risipi orice dubiu in privinta semnificatiei imaginii, posterul contine sloganul “Multe limbi, o singura voce”, asezat strategic langa un zidar care fasoneaza material de constructie. Afisul este completat de stelele Uniunii Europene. Semnificatia materialului promotional este cat se poate de clara: construirea celui “de-al doilea Babilon” a reinceput in forta.

De altfel , “noul turn al lui Babel” are o existenta cat se poate de reala, si anume, Cladirea Parlamentului European din Strasbourg , inaugurata in 1999, care pare o replica fidela a picturii cu acelasi nume a lui Peter Brueghel cel Batran .

Similitudinea izbitoare nu a scapat presei seculare, care a botezat impunatoarea constructie “Turnul Eurobabel”. Edificiul din Strasbourg este locul si unui alt simbol pagan adoptat de UE, pe unul din peretii interiori fiind zugravita rapirea Europei de catre Zeus. Potrivit legendei grecesti, Zeus a dorit sa se infrupte din nurii printesei feniciene Europa. Ca sa ii intre in gratii, el s-a transformat intr-un taur de o frumusete rapitoare si a ingenuncheat la picioarele tinerei. Aceasta s-a urcat pe taur, care a plonjat in apa, a inotat pana in insula Creta, dupa care a violat-o pe frumoasa printesa. Scena seducerii este pictata si la Bruxelles, pe bolta celuilalt sediu al Parlamentului European, pe o suprafata de trei ori mai mare decat marimea naturala a personajelor. Mai mult, europenii care viziteaza capitala UE se pot “delecta” privind statuia plasata chiar in fata sediului Consiliului Europei, in care Europa este infatisata calarind taurul zeiesc. Acest simbol este reprodus si pe timbre, cum a fost cel emis cu ocazia alegerilor parlamentare din Marea Britanie, in 1979, sau pe moneda euro comemorativa pusa in circulatie in Italia, unde Europa, asezata pe taur, este reprezentata tinand in mana un stilou si Constitutia Europeana. Nici nu se putea gasi ceva mai “sugestiv”.
Daca ar fi crestini , ar stii bietii de ei ce se va alege de noul lor imperiu, conform Apocalipsei. Caci foarte clar este scris in Biblie, nu doar ce au facut oamenii, dar si ce vor avea de gand sa faca. Inclusiv noul Babilon, putere economico-politico-militara sau insemne de tip cipuri, carduri, implanturi, fara de care “nici nu poti cumpara, nici nu poti vinde“.
Potrivit prestigiosului istoric César Vidal, pentru a inţelege ce se intampla in Europa trebuie luat in consideratie fenomenul francmasoneriei. Vidal documenteaza rolul discret dar imens jucat de acestia in formarea Uniunii Europene.
Spre exemplu, afirma ca “proiectul Constitutiei Europene a fost elaborat de un francmason, Valéry Giscard D’Estaing”, fost presedinte al Frantei in perioada 1974-1981, presedintele Conventiei Europene care a redactat textul tratatului constitutional, ca “masonii controleaza Internationala Socialista si s-au infiltrat puternic in partidele de dreapta” si ca acestia exercita “o influenta masiva in lumea comunicatiilor si in special in educatie, justitie si fortele armate.”
Referirile rolului jucat de Valery Giscard d’Estaing in geneza tratatului UE si-au gasit o confirmare si in marturiile celebrului fost dizident sovietic, Vladimir Bukovsky, care a avut acces la arhivele Partidului Comunist al URSS. Intr-o alocutiune rostita la Bruxelles, Bukovsky a dezvaluit ca, in ianuarie 1989, o delegatie a Comisiei Trilaterale , formata din ex-premierul japonez Yasuhiro Nakasone, ex-presedintele francez Valéry Giscard d’Estaing, bancherul american David Rockefeller si fostul secretar de stal al SUA, Henry Kissinger , s-a intalnit cu Mihail Gorbaciov pentru a-l convinge ca URSS trebuie sa se integreze în marile institutii financiare ale lumii, GATT, FMI şi BANCA MONDIALA . Potrivit lui Bukovsky, la un moment dat Giscard d’Estaing a luat cuvantul si i-a spus lui Gorbaciov : “Domnule presedinte, nu pot sa va spun exact cand se va întampla – probabil intr-un interval de 15 ani – dar Europa va fi un stat federal si trebuie sa va pregatiti pentru aceasta.” Bukovsky nu si-a putut retine uimirea fata de capacitatile profetice ale lui d’Estaing:”Asta se intampla in ianuarie 1989, intr-o vreme in care tratatul de la Mastricht din 1992 nici macar nu fusese schitat.
Dar Vladimir Bukovsky mai spune ceva: „Uniunea Europeana , noua Uniune Sovietica?„ In toamna anului 2004, un imens scandal bulversa scena politica europeana. Rocco Buttiglione, candidatul nominalizat de presedintele Comisiei Europene, José Manuel Barroso, pentru portofoliul Justiţiei, Libertatii si Securitătii, era respins de una din comisiile Parlamentului European, pe motiv ca este mult prea conservator. In viziunea grupurilor euro-parlamentarilor socialisti si ecologisti, “vina” lui Buttiglione, un catolic practicant, a fost afirmatia facuta in cadrul audierilor cum că homosexualitatea este un pacat. Confruntat cu opozitia furibunda a majoritatii Parlamentului European, care a ameninţat cu un vot de blam la adresa intregii Comisii, Barroso a retras candidatura lui Buttiglione. In locul acestuia, Italia l-a nominalizat pe ministrul de externe Franco Frattini, si se parea că toate controversele vor fi date repede uitarii.
Inainte insa de a pleca de la Bruxelles, Buttiglione a aruncat bomba, acuzandu-l pe inlocuitorul sau de apartenenta la o societate secreta. In momentul felicitarii pentru candidatura lui Frattini la postul de comisar european, politicanul crestin-democrat a afirmat:
” Sper ca audierile lui sa mearga bine si nimeni sa nu il întrebe daca este francmason. ”.
Ulterior, in cadrul unei dezbateri desfaşurate la Milano, Buttiglione a spus despre principiul dupa care functioneaza institutiile europene
“Uniunea Europeana se indreapta spre un totalitarism care doreste sa devina o religie de stat, o religie ateista, nihilista – o religie, care va deveni obligatorie pentru toti.„ (nr: religia antihristului)
Grava este si dorinta lor de a lovi ortodoxia. Iata o declaratie oficiala:
“Parlamentul european cere ridicarea interdictiei care împiedică accesul femeilor pe Muntele Athos din Grecia, zonă geografică de 400 km2, unde accesul acestora este interzis în virtutea unei decizii luate în anul 1045, de către călugării celor 20 de mănăstiri ale regiunii, decizie care violează astăzi principiul universal recunoscut al egalitătii genurilor, al non-discriminării, ca si legislatia comunitară asupra egalitătii, precum si dispozitiile relative la libera circulatie a persoanelor în cadrul Uniunii Europene“.
Amintim ca parintii de pe Athos spun : “Dacă femeile intră aici, vine sfârsitul lumii. Asa ne-au învătat bătrânii nostri, asa au profetit sfintii nostri, care erau făcători de minuni, cuviosi, asceti sau nebuni pentru Hristos”.
Prezent la ceremonia de deschidere a celei de-a treia Adunări Ecumenice Europene de la Sibiu (4-9 septembrie 2007), prima găzduită de un stat majoritar ortodox, José Manuel Durăo Barroso, preşedintele Comisiei Europene, a transmis un mesaj edificator:
„Toate formele de exprimare a dimensiunii culturale şi spirituale a omului trebuie să poată să coexiste în Europa. Toate imnurile de bucurie, fie ele sacre sau profane, trebuie să poată să răsune. (…) Religia este o dimensiune din ce în ce mai importantă a multor societăţi şi o sursă importantă de valori pentru indivizi. Ea poate juca un rol capital promovînd aprecierea altor culturi, religii şi moduri de viaţă pentru a contribui la stabilirea armoniei dintre ele.(…) Dialogul cu diferitele Biserici, comunităţi confesionale şi de convingeri, precum şi apărarea intransigentă a libertăţii de religie (ca şi a libertăţii de a nu avea o religie) înseamnă recunoaşterea acestei diversităţi şi a acestui pluralism care constituie sufletul ideii noastre de Europa. (…) Europa este profund ataşată umanismului şi democraţiei pe care le-a „inventat”. Respectul diversităţii, deschiderea către celălalt şi toleranţa sînt la fel de adînc ancorate în cultura europeană „
In traducere, sa facem un mare ghiveci in care eventual crestinismul sa tolereze pacatul sodomiei sau si mai bine sa nici nu-l mai considere pacat. Sa se creeze o uniformizare imbecilizatoare in care binele sa stea cu raul la masa dar sa nu aiba voie sa-i spuna raului ca-i rau. Sa facem o mare hora a alternativelor la care religiosii, ateii, sodomitii si satanistii sa joace precum le canta Big Brother. Asta ar fi ideea, virusarea ortodoxiei iar iubitorii de Dumnezeu sa fie etichetati extremisti, primul pas spre prigoana ce va urma.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu