Totalul afișărilor de pagină

Faceți căutări pe acest blog

miercuri, 24 februarie 2010

Cercel: Poliomielita, a doua boala eradicata prin vaccinare dupa variola

Daca aveati vreun dubiu ca Strainu-Cercel este mason, aveti aici o dovada ca este "frate" . Interesant unde a facut declaratii despre eradicarea poliomielitei....

Cercel: Poliomielita, a doua boala eradicata prin vaccinare dupa variola

Poliomielita ar putea fi a doua boala eradicata prin vaccinare, dupa variola, finalizarea acestei actiuni anuntata de OMS fiind insa decalata din lipsa fondurilor, a declarat marti Adrian Streinu Cercel.

Secretarul de stat in Ministerul Sanatatii, Adrian Streinu Cercel, a precizat ca eradicarea poliomielitei prin vaccinare ar insemna ca omenirea a mai scapat de o boala cumplita, care, daca nu omoara, intotdeauna da infirmitate pe viata.

"In anii '50 a fost groaznic pentru Romania intrucat boala facea ravagii. Cu zece ani in urma, in Albania au murit peste 20 de adulti din cauza poliomielitei. In Romania, gratie vaccinarii nu am mai avut cazuri de poliomielita. Multi ani, vaccinarea in Romania era pe care orala. Acum este injectabila. Pacat ca in prezent a inceput o campanie impotriva vaccinarii dusa de oameni care nu stiu nimic despre imunizari si despre cate milioane de vieti au fost salvate. Poliomielita este boala cauzata strict de un virus uman", a mentionat Adrian Streinu Cercel.

Streinu Cercel a facut aceste declaratii in cadrul unui eveniment prin care Rotary International, ONG care are ca principal obiectiv eradicarea poliomielitei in lume, a marcat marti seara actiunile sale in lupta cu aceasta boala luminand Facultatea de Medicina si Farmacie din cadrul UMF "Carol Davila", in culorile albastru si galben.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu