Totalul afișărilor de pagină

Faceți căutări pe acest blog

miercuri, 17 februarie 2010

Doua feluri de porumb modificat genetic pe mesele noastre




In acest an, doua tipuri de porumb modificat genetic isi fac aparitia pe piata romaneasca. Ordinul ministerial, care aproba soiurile cultivate in Romania, consemneaza doua tipuri de culturi modificate genetic, iar asta inseamna ca ele vor putea fi cultivate si comercializate in mod legal. Problema este ca, in lipsa unui sistem clar de etichetare a produselor alimentare, acestea vor putea sa fie vandute fara nici un semn distinctiv.
In Monitorul Oficial de luni, 15 februarie 2010, s-a publicat Ordinul ministrului agriculturii si dezvoltarii rurale privind aprobarea Catalogului oficial al soiurilor de planta de cultura din Romania pentru anul 2010.
In anexa alaturata ordinului se gasesc toate soiurile aprobate spre cultivare in Romania in 2010. Conform anexei, anul acesta vom putea sa regasim in circuitul agricol doua culturi modificate genetic: porumbul PR36K64 si PR37D22. Amandoua soiurile au fost aprobate si de Uniunea Europeana spre cultivare si au fost publicate spre informare in Jurnalul Oficial al UE, pe 5.8.2009

( sursa; hotnews)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu