Totalul afișărilor de pagină

Faceți căutări pe acest blog

joi, 11 februarie 2010

Noua ordine Mondiala




Joaca de-a Guvernul Mondial

Adolescentii planetei au o noua preocupare:

"United States Of Earth", un joc on-line in care trebuie sa acaparezi Terra * Sa distrugi natiuni prin mijloace militare, economice, sau religioase * Sa provoci crize economice adversarului, ca sa-l poti imprumuta si sa-l bagi in faliment * Sa ataci tari musulmane si sa provoci un razboi al petrolului * Va suna cunoscut?!

Preocuparea "Guvernului Mondial" de a inocula tinerei generatii ideea de stat planetar, cu o singura conducere, a devenit din ce in ce mai agresiva. Cunoscand faptul ca adolescentii planetei nu mai sunt atenti la stiri, la ceea ce se petrece in jurul lor, petrecandu-si aproape intregul timp in fata computerelor, traind intr-o lume virtuala, cea a jocurilor, mai nou, in varianta on-line, Oculta Mondiala le ofera exact ce le trebuie.

Recent a aparut jocul on-line "United States Of Earth", in care userul trebuie sa cucereasca lumea, fie prin forta, fie prin mijloace financiare, sa instaureze un Guvern Mondial, fiind in lupta cu alti utilizatori de acelasi rang. Pentru a-si atinge scopul poate utiliza orice mijloace, are la dispozitie armate, bani, agentii de spionaj, poate sa vanda si sa cumpere terenuri, portiuni din tari etc. Jocul functioneaza la adresa www.usofearth.com si atras deja un numar impresionant de jucatori din randul adolesentilor, mai ales din cei pasionati ai jocului World Of Warcraft. Sute de mii de useri s-au inscris in banca de date a sistemului, un numar mare provenind si din Romania.

In fapt, la o scara virtuala, actiunea se petrece ca in realitate, unde SUA a devenit Jandarmul Universal, cel ce tine neaparat sa fac ordine pe Planeta si care propune intr-un viitor apropiat instalarea unei conduceri unitare, la nivel global. De asemenea, globalizarea economica este prezenta in joc, la fel cum poti, ca utilizator, ca prin diverse mijloace economice sa provoci o criza economica celorlate state, reprezentate de alti useri. Exista mijloace financiare cu care poti sa imprumuti statele defavorizate, cu dobanda variabila, un fel de Fond Monetar Internatioanl, sau o Banca Mondiala, cu ajutorul carora, avand si mici abilitati economice, poti provoca falimentul statului respectiv.

Pericolul este unul urias, dupa cum sustin organizatiile anti-globalizare. Se inoculeaza tinerei generatii necesitatea unui Guvern Mondial, care sa controleze toate natiunile. Prin acest joc, ca si prin altele asemanatoare, tinerii vor crede ca asata este cea mai buna solutie pentru Planeta si pentru iesirea dintr-o criza de durata, ce-i va cuprinde si pe ei, iar faptul ca unica solutie este United States Of Earth va fi una fireasca peste cativa ani, cand generatiile on-line de acum vor deveni active in societate.

Interesant este, de asemenea, ca in cadrul jocului, unul dintre mijloacele de subjugare a unei natiuni este si religia. Autorii o alatura celorlalte mijloace de lupta, precum cel economic, sau militar. O religie universala, alta decat cea crestina este propusa in joc. Un element cheie este si faptul ca userul, care conduce natiuni, este tot timpul in lupta cu tarile musulmane, iar razboiul petrolului este si el evidentiat in USE, care dispune de moneda unica, o moneda ce trebuie sa cucereasca lumea.

Printre mesajele transmise celorlati jucatori sunt si "Supune-te"; "Accepta forta militara"; "Treci la moneda unica"; "Un singur Guvern: si alte asemena comenzi pentru care va fi pregatit tanarul, de asta data sa le primeasca, intr-un viitor nu prea indepartat. Pe langa varianta "free", in care aceste elemente sunt mai atenuate, exista si o varianta cu plata, cu sume modice, dar unde abilitatile se duc in zona "hard", aceasta optiune fiind destinata celor peste 18 ani, varianta in care, utilizatorul, functie de puterea acumulata la nivel "planetar" este platit in bani adevarati, intr-un cont de card, in fiecare luna, fapt care atrage din ce in ce mai multi clienti.

Mihail Fagarasanu

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu