Totalul afișărilor de pagină

Faceți căutări pe acest blog

miercuri, 10 februarie 2010

Iata unde duc ratacirile catolice, printre care si celibatul preotilor catolici:

Biserica Catolică este zguduită de scandaluri sexuale

La colegiul iezuit Canisius, din Berlin, unde s-a format o mare parte din elita economică şi politică a Germaniei, au avut loc 30 de abuzuri între anii 1975 şi 1983, trei persoane fiind incriminate. Ceea ce este mai grav este că în acel moment plângerile care au fost înaintate direcţiunii au fost ignorate.

Scandaluri sexuale în Biserica Catolică

Papa Bendict al XVI-lea a primit o scrisoare din partea catolicilor irlandezi, care îi cer să demită clericii care s-au făcut vinovaţi de abuzuri sexuale, scrie New York Times. Suveranul Pontif a convocat reprezentanţii bisericii catolice din Irlanda, pentru o întâlnire în cadrul căreia se va încerca rezolvarea problemei. Trei episcopi irlandezi şi-au înaintat deja demisiile, în timp ce credincioşii cer ca Papa să le scrie tuturor celor care au fost abuzaţi.
Nu doar credinţa catolicilor irlandezi este zguduită. Şi în Germania, ţara natală a lui Benedict al XVI-lea, reprezentanţii bisericii sunt acuzaţi de abuzuri sexuale. Potrivit Le Monde la colegiul iezuit Canisius, din Berlin, unde s-a format o mare parte din elita economică şi politică a ţării, au avut loc 30 de abuzuri între anii 1975 şi 1983, trei persoane fiind incriminate. Ceea ce este mai grav este că în acel moment plângerile care au fost înaintate direcţiunii au fost ignorate.
Colegiul berlinez nu este singurul în care au fost comise abuzuri. Şi la Hamburg şi într-un colegiu iezuit din Munţii Pădurea Neagră au fost semnalate cazuri de molestare. Unul dintre profesorii incriminaţi la Berlin a recunoscut că a molestat fizic elevii, dar neagă orice abuz sexual sau faptul că ar fi homosexual sau pedofil.
Der Spigel scrie că numai din 1995 au fost semnalate 94 de astfel de cazuri, dar biserica a preferat să-i acopere pe cei incriminaţi. Singura măsură care a fost luată împotriva celor care au abuzat copii în colegiile religioase a fost mutarea în altă parte, menţionează publicaţia germană.
Reprezentanţii iezuiţilor vor să facă lumină asupra a ceea ce se întâmplă la întâlnirea pe care o vor avea la sfârşitul lunii februarie. Mişcarea laică "Noi suntem Biserica" a cerut ca "subiecte precum masturbarea, homosexualitatea sau sexul înainte de căsătorie să nu mai fie un tabu", în timp ce biserica are dificila sarcină de a demonstra că "celibatul nu fabrică autori de abuzuri".
Sarcina bisericii catolice germane este dificilă, în condiţiile în care numărul credincioşilor a scăzut în ultimii ani. Deşi legea prevede ca abuzatorii să răspundă legal în maxim 10 ani la de vârsta majoratului copilului abuzat, rămâne răspunderea morală, adaugă New York Times.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu